Nem gondolnád, hogyan jött a világra Fülöp herceg: a néhai királynő férje távolról sem párnák közt született

Nem gondolnád, hogyan jött a világra Fülöp herceg: a néhai királynő férje távolról sem párnák közt született
Forrás: Getty Images

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Fülöp herceg csaknem 100 évig tartó élete elképesztően izgalmasan kezdődött, tudd meg, hogyan!

Erzsébet királynő életének egyetlen szerelme, férje, Fülöp herceg nem mindennapi körülmények között látta meg a napvilágot, ugyanis 1921. június 10-én Korfu szigetén, egy villa ebédlőasztalán született. Eredeti és teljes nevén Philippos Andreou Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg már akkor herceg volt, amikor még semmi köze nem volt a brit királyi családhoz, hiszen ő volt a görög és dán András herceg és battenbergi Alíz hercegnő ötödik gyermeke és egyetlen fia.
Anyai nagymamája nem volt más, mint Viktória hercegnő, aki Viktória angol királynő nagymamája is. Vagyis Fülöp herceg és II. Erzsébet királynő harmadunokatestvérek voltak.

Fülöp herceget egy ebédlőasztalon szülte meg az édesanyja

Ahogyan fentebb már említettük, Fülöp herceg döbbenetes módon nem a villa vagy palota egyik legszebb hálószobájában, az ágyban látta meg a napvilágot, hanem egy hatalmas ebédlőasztalon. A korabeli források szerint ennek oka az volt, hogy Alíz hercegnő nőgyógyásza úgy gondolta, egészségesebb asztalon fekve szülni, mint ágyban.
A dolog rettenetesen kényelmetlen lehetett, nőként belegondolni is szörnyű, milyen lehetett a szülés a hercegnőnek. Szerencsére Fülöp herceg érkezése komplikációmentesen zajlott, a kicsivel nem volt semmi probléma. „Csak annyit tudunk az ebédlőasztalon való szülésről, hogy volt egy orvos, aki szerint nem volt helyénvaló az ágyban szülés, ezért levitette Alíz hercegnőt az ebédlőbe és az asztalra fektette” – mondta el az Insider magazinnak Guy Hindley, egy londoni hajóközvetítő cég vezetője, akik 1980 óta birtokolják a híres ebédlőasztalt.
„Az ebédlőasztal Anna királynő korabeli, ahogyan a hozzátartozó székek is. Ezek akkor tömeggyártásban készültek, szóval semmi különleges nincs bennük. (…) A tény, hogy ezen az adott asztalon született Fülöp herceg persze megemeli az értékét az antik piacon”mondta az asztalról James McWhirter antikbútor szakértő a BBC-nek.
Fülöp herceg élete pont olyan izgalmasan folytatódott, ahogyan kezdődött, mindössze 18 hónapos volt, amikor egy narancsos ládában kimenekítették Görögországól. Családja sok-sok éven át élt Párizsban, nővérei német férfiakhoz mentek feleségül, akik közül sajnos legalább hárman náci eszméket vallottak. Amikor Fülöp herceg szülei elváltak, Fülöp Angliába került, ahol megismerkedett a bájos Erzsébet hercegnővel, aki később a világ egyik leghíresebb királynője lett.

Kíváncsivá tettünk?


Az InStyle podcastjában, a Teadélutánban most még többet megtudhatsz a hercegről. Fülöp története néhány hónap híján 100 évet ölel fel, hiszen az 1921. június 10-én született herceg két éve, 2021. április 9-én hunyt el. Szövevényes életét kezdjük az elején, a brit királyi család előtti időkkel. A Teadélután második évadának első adásában a herceg életének első 20 évéről beszélgetünk, családjának kényes politikai helyzetéről, a Görögországból való menekülésükről, Fülöp hányattatott gyerekkoráról, és arról, hogy miként került Fülöp herceg az Egyesült Királyságba és lett a Királyi Haditengerészet nagy reménysége.

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Szépség

A vásárlók azt mondják, úgy kisimítja a ráncokat ez a primer, mintha photoshoppolták volna őket - most akciósan szerezheted be!

A vásárlók szerint nemcsak tartósabbá teszi a sminket, de minden bőrhibát és a tág pórusokat is eltünteti ez a primer! Olyan, mintha photoshoppolták volna a bőrünket.

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót: a nézők szerint ezek a legrosszabbak!

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!

Kép
Életmód

A legmeglepőbb titkok Sisi és Ferenc József történelmi nászról

Sisi a történelem egyik legnagyobb hatású nőalakja volt, most pedig megismerheted Ferenc Józseffel kötött házasságának részleteit!

Kép
Életmód

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Kép
Sztárok

Szabó Kimmel Tamás: "Engedjük már el, hogy a férfiak nem sírnak!" - #Képesvagyok podcast S2E4

A #Képesvagyok podcast legújabb adásában Szabó Kimmel Tamás volt a vendégünk. Beszélgettünk a gyermekkoráról, nevelési stílusáról, maximalizmusról, határhúzásokról, a közelgő negyedik X-ről és persze legújabb filmjéről.