4 kevés időt igénylő frizura, amit ritkuló hajhoz ajánlanak a fodrászok

4 kevés időt igénylő frizura, amit ritkuló hajhoz ajánlanak a fodrászok
Forrás: Getty Images

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

A ritkuló haj nem csak a férfiak rémálma, ám szerencsére van megoldás, hiszen elég egy jó fodrász és egy trükkös vágás, hogy máris sokkal dúsabbnak látszódjon a frizurád!

A fodrász és vendége közötti jó kapcsolat titka az őszinteség, ha találunk egy jó szakembert, akinek a kezei között biztonságban érezzük magunkat, akkor hosszú éveken át ragadunk a székében. Minden alkalommal örömmel keressük fel, és bátran fordulhatunk hozzá tanácsért, véleményért, de a legjobb fodrász akkor is elmondja, hogy mit gondol, ha nem kérdezzük. Egy igazán jó fodrász a bizalmasunk, aki a legvadabb ötleteinkben is gyakran tettestárs, de határozottan ellenáll, ha épp olyan frizurát, vagy hajszínt kérünk tőle, ami nem előnyös számunkra. És arról is őszintén beszélhetünk a fodrászunkkal, ha olyan kellemetlen tüneteket tapasztalunk, mint a hajhullás, és a ritkuló haj.

A fodrászok tapasztalatai szerint bizony egyre több női vendég panaszkodik olyan, elsőre ijesztőnek tűnő jelenségről, mint a foltos, vagy épp a tincses hajhullás, aminek hátterében egészségügyi probléma, például hormonális elváltozás is állhat. Mindenképp érdemes a fodrász mellett egy szakorvost is felkeresni, hogy megismerjük a probléma gyökerét, azonban nem szabad megijedni sem, ha a hajkefén, vagy fürdőszoba padlóján több elhulló hajszálat látunk fésülködés után, ugyanis a kor előrehaladtával természetes folyamat, hogy bizony a hajon is elkezdenek látszani az öregedés első jelei, ami legjellemzőbben az ősz hajszálak mellett, a ritkuló hajkorona lehet. Ilyenkor van szükség a szakember tudására, hiszen egy ügyes vágási technikával eltüntethető a ritkuló haj nem kívánt látványa, és olyan könnyen kezelhető, egyszerűen beszárítható frizurát érdemes választani, amit a szalonból kilépve, otthon is bármikor el tudunk magunknak készíteni. A megszokott otthoni hajápolási rutint pedig érdemes kiegészíteni olyan termékekkel, amik a hajhagymákat is támogatják, hiszen a problémát nem csak elrejteni, hanem kezelni is érdemes!

Kép

Erre kínál tökéletes megoldást a Labo Suisse által kifejlesztett Crescina palettája, ami az első otthoni használatra kifejlesztett olyan komplex termékcsalád, amely aktiválja a még életképes hajhagymák újranövekedését, és sikeresen megállítja a hajhullást és képes kezelni a hajritkulás problémáját is! A kettő ugyanis nem ugyanazt jelenti. Míg a hajhullás a hajszál leválását jelenti a szőrtüszőről, mely folyamat elsősorban külső tényezőktől ered és időszakosan jelentkezhet, addig a hajritkulás egy folyamatos állapot, amelyet a haj kihullása utáni újranövekedés hiánya, a hajtermelés leállása. A legtöbb hajhullás elleni kezelés célja a meglévő haj leválásának további megállítása, ezzel szemben a Crescina termékei a hajhagymák működését szabályozzák, így elősegítik a fiziológiás hajnövekedést a ritkulással érintett területeken.

Most pedig nézzük is, hogy mi az a négy praktikus hajviselet, amivel a fodrászok szerint elérhető az igazán dús hatás!

1. Arcot keretező függöny frufru

Minden életkorban jó választás, de 40 fölött kifejezetten előnyös ez a vágás, amiért többek közt az angol televíziós sztár, Alexa Chung is évek óta rajong. Ez a technika tisztán keretezi az arcot, a lágy esésű frufru pedig elrejti az első halvány ráncokat a homlok környékén, így igazán fiatalos hatást kelt. Ráadásul a halánték környéki első, erősebb ősz hajszálakat is könnyedén el lehet így rejteni.

Kép
forrás: Getty Images

2. Oldalról elválasztott, réteges Pixie

Egy igazi klasszikus frizura, ami már majdnem kiment a divatból, amikor Scarlett Johansson újra feltette a fodrászok térképére ezt a trendet! Még a legvékonyabb, leggyengébb szálú hajból is sikkes viselet készülhet, olyan, ami sehol nem marad észrevétlen, csupán egy kis merészségre és nyitottságra van szükség. Télen, nyáron könnyedén kezelhető, praktikus választás mindenkinek, akinek fontos a fiatalos, elegáns és feltűnő megjelenés.

Kép
forrás: Getty Images

3. Rövidebb, vagány, tépett Pixie

A magas arccsonttal megáldott, keskeny, vékony állal rendelkező hölgyek számára különösen jó választás ez a szintén merész frizura, amit a fodrászok azoknak a vendégeiknek is előszeretettel ajánlanak, akik rendszeresen sportolnak. Könnyen kezelhető, formázható, többféleképpen átfésülhető egyszerű haj, ami bármilyen színben jól mutat, és kiemeli az arcot.

Kép
forrás: Getty Images

4. Asszimetrikus long-bob

A klasszikus és a modern frizura tökéletes keveréke, ami előnyös választás az érettebb korosztály számára is. Könnyedén kezelhető, és elegendő csupán 4-6 hetente frissíteni ezt a vágást, így azok számára is ajánlott, akik ritkábban jutnak el a kedvenc fodrászukhoz. Ráadásul egyenesen, vagy akár lazán hullámosra is szárítható, ha pedig szükséges, akkor lófarokba is köthető ez a hajhossz, így mindig kényelmes, és elegáns viselet készíthető belől.

Kép
forrás: Getty Images

Ha pedig a fodrászod segítségével megtaláltad a számodra ideális fazont, a komplex megoldás érdekében próbáld ki a Crescina termékeit, ami az első, célzottan a haj újranövekedését támogató készítmény. Tudása a Labo által szabadalmaztatott Transzdermikus Technológiában rejlik, aminek köszönhetően a Crescina készítményekben lévő aktív és funkcionális összetevők a fejbőr legmélyebb rétegeiben, a hajhagymákban fejtik ki hatékonyságukat.

És ha már hajhullás: ismerd meg azt a 3 vitamint, amit lehet, hogy érdemes kerülnöd, mert problémát okozhat!

Galéria / 3 kép

3 vitamin, ami hajhullást okoz

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Életmód

10 csodás európai úti cél, ha nem szereted a zsúfoltságot

Ezeken a helyeken legalább olyan jól érezheted magad, mint a slágercélpontokon, csak tömeg nélkül.

Kép
Életmód

Csökkenti a migrént, és a fogyókúrát is támogatja ez az étrend: elképesztő jótékony hatásai vannak

Egyre több étrend válik népszerűvé, köszönhetően az interneten megosztható tapasztalatoknak, és a kutatási eredményeknek. Az egyik legnépszerűbb étrend, vélhetően a számtalan jótékony hatása folytán, a növényi alapú étrend. Ugyanis nem csupán koleszterincsökkentő, gyulladáscsökkentő és környezetbarát, de még a fogyásunkat is serkenti. Sőt, egy friss kutatás még arra a megállapításra is jutott, hogy képes felvenni a harcot a kínzó migrénnel szemben.

Kép
Életmód

Az 5 legfontosabb vitamin, amire a nőknek szükségük van - ezeknek hiánya komoly kockázattal járhat!

Minden nő számára fontos a megfelelő vitaminok bevitelének biztosítása annak érdekében, hogy egészséges és kiegyensúlyozott életet élhessenek!

Kép
Stílus

Erősen ajánlott! Egy szín ami 2024 tavaszán minden farmeres szettet stílusosabbá tesz

2024 tavaszára ennek az színtalálkozásnak virágzó heteket jósolnak.

Kép
Életmód

Az eper jótékony hatásai! Ezért egyél minél többet belőle az egészséged szempontjából

Az eper egy ízletes gyümölcs, amely nemcsak finom, hanem nagyon egészséges is. Az epernek magas a víztartalma, ami segít hidratáltan tartani a testet. Emellett gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, ami fontos a megfelelő egészség fenntartásához.

Kép
Életmód

10 tejmentes, kalciumban gazdag étel, ami megelőzheti a csontritkulást

Lehet, hogy nem gondolsz sokat a csontjaidra, de általános egészséged fontos részét képezik. Mint egy ház alapja és kerete, a csontok az infrastruktúra kritikus részét képezik. Nem csak a végtagjaidat támogatják; lehetővé teszik a szabad mozgást és védik belső szerveket is.