Végre itt a nyár - Ettől függetlenül egyáltalán nem ciki, ha te inkább a fehér bőrre szavazol

gwen stefani,fehér bőr,hullafehér,bőrszín
Forrás: gettyimages.com

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Hófehérkét senki nem bántotta, de talán ő az egyetlen kivétel. Vagy mégsem? Vannak még nők, akik fehér bőrrel is szexinek számítanak?

Voltak idők, amikor a nők mindent megtettek annak érdekében, hogy elkerüljék bőrük barnaságát. Az ókori görög és római nők például ólomfestékkel fehérítették magukat, nem is sejtve azt, hogy ezzel folyamatosan mérgezik szervezetüket. Pár évszázaddal később, a kora középkorban már púdert használtak, vagy sokkal drasztikusabb módszerhez folyamodva, sokszor eret is vágtak magukon, hogy még sápadtabbnak tűnjenek. A XIX. században például rangon alulinak tartották azt, ha egy nő bőre barna volt, éppen ezért hatalmas kalapokkal és napernyőkkel próbáltak védekezni a nap sugarai ellen, ezzel is megőrizve státusszimbólumukat.

gif
Olvasd el ezt is!

A XX. században végül minden megváltozott és ezt is Coco Chanelnak köszönhetjük! Bár a francia tervezőnő csak véletlenül tért vissza csoki barnán a nyaralásáról, de nem volt mit tenni, az akkori lapok már egy kész új trendként tálalták a napbarnított bőr tényét. Ezután pedig egyre többen álltak be a sorba és a '70-es, '80-as évekre eljutottunk oda, hogy a nők mindent megtettek azért, hogy barnábbnak tűnjenek!

A divat azóta is folyamatosan változik és alakul, és a nők ma már megszámlálhatatlanul sok termék közül válogathatnak, ha éppen nincs idejük strandra, vagy szoláriumba menni. Mindettől függetlenül a fehér bőrnek is megvan az a különleges szépsége, amit még ma is sokan irigykedve néznek.

Miközben a social media felületein éppen mindenki ezerrel napozik - vagy ritkábban önbarnítót reklámoz - és próbálja elérni az álomszínt, addig sokan tökéletesen elégedettek a porcelán bőrükkel, mint ahogy az alábbi ismert nők is...

Galéria / 10 kép

10 híresség, akinek nagyon fehér a bőre

Megnézem a galériát
Olvasd el ezt is!

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Szépség

3 zseniális ránctalanító arckrém, amit az 50 év feletti nők imádni fognak

Nem olyan könnyű rátalálni egy jó ránctalanító arckrémre, ugyanis nagyon nagy a piac, rengeteg a termék és elveszünk a sok információban. Most összegyűjtöttük a három legjobbat az 50 feletti nőknek, hogy egyszerűbb legyen!

Kép
Stílus

Fehér póló helyett: 2024 tavaszán erre a darabra esküsznek a stílusos nők

A fehér pólók régóta biztos alapdarabjai a gardróbunknak, de idén tavasszal érdemes ezt a vintage trendet is felvenned a megfontolandó ötletek listájára.

Kép
Életmód

14 idézet híres emberektől, amik által képes leszel észrevenni a kínálkozó lehetőségeket az életben

Elakadtál? Szomorúnak és motiválatlannak érzed magad? Ezek a bölcsességek segíteni fognak!

Kép
Életmód

A természet csodája: Ilyen elképesztő a lenmag hatása a testre és az életünkre

A lenmag valóban csodaszer a természetből. Rendkívül tápláló és előnyös a szervezetünk számára. Rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a szív- és érrendszeri egészséghez, az emésztési problémák megelőzéséhez, a bőr egészségéhez és a fogyáshoz. A lenmag könnyen beilleszthető az étrendünkbe, és számos módon felhasználható az ételkészítésben. Próbáld ki a lenmagot, és élvezd az egész testre kifejtett jótékony hatásait!

Kép
Életmód

6 étel, amiben a legnagyobb eséllyel bukkan fel ez a rendkívül káros anyag: próbáld minimalizálni a fogyasztásukat

Sokan nem tudják, de bizony a csomagolt élelmiszerekben is igencsak jelentős kockázat van. Ugyanis nemrégiben kutatás készült arról, hogy a csomagolt élelmiszerekben található mikroműanyag jelentősen növeli a szívroham és az agyvérzés kockázatát. Nézzük is, mely ételekben van a legtöbb ilyen jellegű káros anyag, melyeket érdemes lenne kerülni.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 10 fiatal hazai képzőművész, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív tehetségei közül ismerhetsz meg néhány képzőművészt!