Itt a nyár! Tippek a strandszezonra

Itt a nyár! Tippek a strandszezonra
Forrás: Unsplash

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Amikor a nap sugarai végre kora hajnaltól késő estig velünk vannak, és a hőmérő higanyszála is egyre feljebb kúszik, akkor bizonyára már te is legszívesebben naphosszat csak a vízparton heverésznél, néha pedig lehűtenéd magad a hűs hullámokban. Az idilli képet azonban sokaknál beárnyékolja az, hogy nem sikerül elérni a vágyott, ragyogó barna bőrszínt, mert vagy leégnek, vagy foltosan barnulnak le. Egy kis odafigyeléssel és tudatossággal azonban könnyedén elérheted az ideális nyári színt.

Vigyázz a napozással!

Bár a szakemberek nem győzik felhívni a figyelmet a napsugárzás káros hatásaira, azonban mégis sokan vannak, akik fittyet hánynak a megszívlelendő jó tanácsokra. Ők azok, akik hófehérből azonnal csokibarnává akarnak válni, kimennek a napra mindenféle fényvédelem nélkül, aztán pár óra múlva rákvörösen, sajgó bőrrel húzódnak be az árnyékba.

A nap azonban a leégésen kívül sokkal komolyabb problémákat is okozhat, így nem érdemes elhanyagolni az óvintézkedéseket. Mindig használj magas faktorszámú naptejet, és kerüld a napozást 11 és 16 óra között, ugyanis ilyenkor a legerősebb az UV-sugárzás, és akár már pár perc alatt is leéghetsz. A szép barna bőrszín kialakulásához idő kell, ezért törekedj a fokozatosságra.

Amikor a napon tartózkodsz, védd a fejed a közvetlen sugárzástól, és ügyelj a bőséges folyadékbevitelre. Ezzel a napszúrás esélyét is csökkentheted.

Készülj a barnaságra tudatosan!

Sokan már a nyár elején is szeretnének tündöklően barna bőrrel végigsétálni a strandon, ezért mindenféle praktikákat vetnek be a kívánt szín elérése érdekében. Egyesek rendszeresen szoláriumozni járnak, mások önbarnítókat használnak, akik azonban igazán látványos eredményeket szeretnének, azok kívülről és belülről is egyszerre készítik fel magukat a nyári szezonra.

A Yobogu nőknek készült termékei között találod a Summer Skin csomagot, amely ezt az elvet követi: a benne található napozóvitamin serkenti a melanintermelést, és meggátolja a káros szabadgyökök kialakulását. Fokozza a bőr természetes barnítóképességét, és megakadályozza a foltosodást. A feszesítő testápoló pedig hidratál, regenerál, aranyló csillogásával még jobban kiemeli a barnaságot, és tónust ad a bőrnek.

A készítményeket akár 2-4 héttel a strandszezon vagy a nyaralás előtt is elkezdheted használni, így biztos lehetsz benne, hogy nem fogsz Hófehérkeként megjelenni a vízparton. Természetesen mindamellett nem szabad megfeledkezned a már említett napvédelemről és folyadékfogyasztásról sem.

Amennyiben mégis megtörtént a baj, és például egy ártatlan szunyókálás után vörösre pirulva ébredtél, akkor sincs minden veszve. Az enyhébb napégés nem igényel orvosi ellátást, hanem otthon is kezelhető. Borogasd a fájó bőrfelületet hideg vizes törölközővel, és viselj lenge, szellős ruhákat, amelyek nem dörzsölik az érzékeny bőrfelületet. Pár napig kerüld a napsugárzást, és inkább csak az esti órákban tartózkodj a szabadban.

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

Ez a 15 legjobb mikrobiom-helyreállító étel: azt is mutatjuk, miket kerülj beleid egészségének érdekében!

Az egészséges bélrendszer támogatja az immunrendszert és segít megelőzni a betegségeket. Cikkünkben mikrobiom-helyreállító és -tápláló élelmiszereket mutatunk, amiket érdemes gyakran fogyasztanod!

Kép
Stílus

Katie Holmes bemutatja: ha idén tavasszal csak egy új cipőt vennél, akkor ez legyen az

Katie Holmes is ebben a tavaszi cipőtrendben látta meg a fantáziát!

Kép
Életmód

6 zseniális film, ami nagyot ütött, de senki nem akarná soha újranézni

Ezek a filmek annyira durvák, kegyetlenek és sokkolóak, hogy egynél többször senki nem bírja őket megnézni.

Kép
Életmód

Ez a néhány ezer forintos eszköz forradalmasította a reggeli hajrutinom: nincs több lelapult, elaludt frizura!

Most 3 olyan szuper hajformázó eszközt mutatunk, amikkel bármilyen hajtrendet elkészíthetsz pillanatok alatt: legyen szó hullámokról, loknikról vagy szög egyenes frizurákról!

Kép
Életmód

3 fontos lecke, amit a Szívek Szállodája tanított nekünk a szerelemről

Akár a #TeamDean, a #TeamJess vagy a #TeamLogan csapatot erősíted, a Szívek szállodája Rory-jának kapcsolataiból mindenképpen sok fontos leckét kaptunk a szerelemről!

Kép
Shopping

Margot Robbie tökéletes sminkjének titka ez a rúzs: A vásárlók szerint órákig hibátlan marad!

A színésznő sminkje mindig tökéletes, most pedig eláruljuk, hogy mitől: ezt a rúzs viseli legtöbbször Margot Robbbie!