Ez történik veled, ha egy hétre felhagysz a dezodor használatával

Ez történik veled, ha egy hétre felhagysz a dezodor használatával
Forrás: Peter Oumanski

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Az izzadás mindig kényes téma. Tudjuk, hogy az izzadásgátlók használata nem a legegészségesebb, sokan esküsznek az alumínium mentes változatra, másoknak egyáltalán nem vált be. De mi van akkor, ha teljesen kivonjuk a forgalomból? Ilyen az élet dezodor nélkül!

Ma már el sem tudjuk képzelni, hogy ne használjunk minden nap mesterséges úton előállított izzadás gátló termékeket. Egyébként a kellemetlen szagok elleni harc nem újkeletű, és kivételesen nem is a média hipnotizált meg minket, hiszen már az ókorban is használtak fűszerekből és citrusolajakból álló speciális keveréket a testszag ellen. A tudomány nevében Lexi Novak, az Allure magazin újságírója megosztotta a tapasztalatait egy dezodor mentes héttel kapcsolatban. Köszönjük az áldozatot! Ha eddig nem tudtad, mi várna rád, íme egy egyhetes teszt eredménye!

Első nap tapasztalatai: A helyzet még nem olyan elviselhetetlen. Mindenkivel megesik, hogy reggel elfelejt izzadásgátlót használni, de a kisebb kellemetlenségeket leszámítva, ebből még nagy baj nem történt. Még egy edzés sem olyan rémes, lehet, hogy a deo tovább fejti ki hatását, mint gondoltuk?

Második nap tapasztalatai: Nem árt ellenőrizni a heti időjárás előrejelzést, és nem az év legmelegebb napjaira időzíteni az egyhetes tesztelést. Egy fülledt nap még a dezodorral is próbára tesz minket, nemhogy anélkül. Rémálom a metrón!

gif

Harmadik nap tapasztalatai: Rájössz, hogy mennyire ki vagy szolgáltatva az izzadásgátlódnak, és nélküle a magabiztosságot a semmivé foszlik. Folyamatosan feszült leszel, mikor társaságba mész, és már nem tudod eldönteni, hogy a saját szagodat érzed, vagy valami tényleg büdös melletted.

gif

Negyedik nap tapasztalatai: Egyetlen reggeli és esti tusolást sem hagysz ki! Sokan az mondják, azért kell kevés parfümös kozmetikumot használni, mert így elrejted a saját bőröd illatát. Hazugság! Minden egyes alkalommal, amikor felemeled a karodat, hát, érezheted a természetes illatod, amit ki akarna megszokni?

Ötödik és hatodik nap: Megtörsz! Pont négy nap kell ahhoz, hogy teljesen eleged legyen az egészből, és jelentkezzenek rajtad a paranoia jelei. Nem vállalsz be egy péntek esti bulit, vagy egy családi ebédet a dezodorod nélkül. Könnyű visszaesni, és meg is teszed!

gif

Hetedik nap tapasztalata: Vissza térsz a detox állapotba, még egyszer belekóstolsz a izzadás elleni feszült küzdelembe, majd alig várod a hétfő reggelt, hogy folytathasd az eddig megszokott rutinod, a múlt hetet pedig egy életre elfelejted.

gif

Oké, neki nem jött be, de ez nem azt jelenti, hogy te ne próbálhatnád ki, vagy ne kísérletezhetnél bio dezodorokkal. És végül egy megnyugtató szakértői vélemény: "Azt mondom, hogy a mai világban amúgy is rengeteg vegyszer kerül be a szervezetbe akár a táplálkozás, akár a kozmetikumok vagy a mosószerrel tisztított ruhák viselése által, tehát a dezodorhasználat már nem oszt, nem szoroz. Túlzásba nem szabad esni, a dezodor sosem fogja helyettesíteni a mindennapos zuhanyzást, fürdést, de a mai világban egy reggeli zuhanyt követően helye van az izzadásgátlók használatának." - Dr. Bálint Ágnes bőrgyógyász

És ezt láttad már?

Galéria / 11 kép

10+1 dolog, amit minden nő csinál, de sosem beszél róla

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Sztárok

Ritka pillanat: Matthew McConaughey-t gyönyörű lánya kísérte el a vörös szőnyegre - FOTÓ

Matthew McConaughey ritkán jelenik meg teljes családjával a vörös szőnyegen, most ennek a pillanatnak lehetünk szemtanúi!

Kép
Életmód

3 csillagjegy, akinek szerencsét hoz az áprilisi telihold

Ezek a csillagjegyek különösen jól érezhetik magukat az áprilisi telihold utáni időszakban!

Kép
Szépség

7 könnyen lemásolható frizura, amire a francia nők esküsznek 2024-ben

Íme 7 könnyedén lemásolható frizuratrend 2024-re, amik a francia nők kedvenceik!

Kép
Életmód

Így nézett volna ki a Trónok harca Disney-meseként

Ha van valami, ami távolabb áll George R. R. Martin regényeitől és azok feldolgozásától, akkor az a rajzfilmes műfaj.

Kép
Életmód
Kép
Életmód

Toplista: A filmtörténet 10 legkedveltebb filmes szerelmespárja, akiktől sokat tanultunk a párkapcsolatokról

A filmekből sok mindent megtanulhatunk az életről, ezek a filmes szerelmespárok pedig megmutatták, milyen az igazi szerelem!