Ezek a különbségek fapados és hagyományos légitársaságok között

Ezek a különbségek fapados és hagyományos légitársaságok között
Forrás: ThinkStock
2017. szeptember 12.

Mindkét modellnek megvan a jó és a rossz oldala is, segítünk a döntésben!

Az utóbbi tíz évben egyre népszerűbbek lettek az olcsó repjegyeket kínáló fapados légitársaságok, miközben a kényelmesebb utazási feltételeket biztosító hagyományos társaságok sem veszítettek a vonzerejükből. Összeállításunkból kiderül, mikor melyiket érdemes választani!

Foglalás

A fapados légitársaságoknál minél előbb vesszük meg a jegyet, annál kedvezményesebb áron juthatunk hozzá, szemben a hagyományossal, amelyeknél kisebb az árak ingadozása. Ha utólag mégis szeretnénk járatot cserélni, a fapadosnál ennek összege elérheti vagy meg is haladhatja az eredeti repjegy árát.

Csomag

A hagyományos légitársaságok jegyáraiba általában belekalkulálják a feladott csomag és a kézipoggyász árát is, míg a fapadosnál csak a kéziét. Általánosságban véve szigorúbbak is ezek méretének és súlyának ellenőrzésében.

Olvasd el ezt is!

Kényelem

Az üléssorok egymástól lévő távolsága köztudottan kisebb a fapados gépeken, de olyan kényelmet szolgáló apróságokra sem számíthatunk, mint takaró, alvómaszk vagy füldugó biztosítása, amire persze a rövidebb utazási idő miatt nem is feltétlenül van szükségünk. A QATAR AIRWAYS gépein például még az economy osztály utasai is kapnak takarót és kis tisztálkodási szettet, amiben van füldugó, szempárna és még zokni is.

Étel-ital a fedélzeten

A hagyományos légitársaságok egy rövidebb utazás során is ingyenesen biztosítanak legalább egy pohár innivalót és kisebb-nagyobb harapnivalót, míg a fapados gépeken ugyanehhez borsos áron juthatunk csak hozzá.

Plusz költségek

A fapados repjegyek többek között azért olyan olcsók, mert minden nélkülözhető költséget lefaragnak, például kisebb, a városok központjától távolabbi helyen elhelyezkedő repterekkel szerződnek. Ez pedig azt is jelenti, hogy kénytelenek vagyunk többet költeni transzferre.

Végre kéz a kézben! Meghan Markle és Harry herceg első hivatalos megjelenése párként

Csaknem egy éve derült ki kettejük kapcsolata, és eddig kellett várni a dologra.