5+1 főzési hiba, amit a szakácsok szerint mind elkövetünk (különösen karácsonykor)

5+1 főzési hiba, amit a szakácsok szerint mind elkövetünk (különösen karácsonykor)
2016. december 15.

Érdemes őket megfogadni, különösen így az ünnepi főzőcskézés környékén.

1. szabály

"Az otthoni szakácsok nem használnak megfelelő eszközöket. A hegyes kések legalább olyan fontosak, mint megtanulni eltalálni a helyes hőfokot." - Alex Leonard, a Lowlife szakácsa

2. szabály

"Nem kóstolgatják főzés közben az ételt, ami a legnagyobb hiba. Ez minden alkalomra igaz, de különösen akkor fontos, mikor először készítünk valamit a szakácskönyvből. A szakácskönyv csak útmutatásul szolgál, a finomhangolás már csak rajtunk áll." - Tadashi Ono, a Ganso kulináris igazgatója

3. szabály

"Azt hiszem, a túlöntözött saláták és a majonézes dresszingek a legnagyobb hiba." - Jody Williams, a Buvette séfje és tulajdonosa

4. szabály

"A tál széle nem a megfelelő hely a tojás feltörésére. Tőrjük fel a tojást egy sima felületen, mint a konyhapult, így kevesebb az esélye, hogy a tojáshéj is az ételbe kerül." - Stephanie Nass, a Victory Club alapítója és séfje

5. szabály

"Azt hiszem, a két legnagyobb hiba, hogy az emberek vagy túl lassan vagy túl gyorsan főznek meg valamit. Például az otthoni szakácsok általában túlsütik a csirkét, de nem hagynak elég időt összefőni egy pörköltnek." - Bruce Bromberg, a Blue Ribbon séfje és társtulajdonosa

6. szabály

"A legtöbb otthoni szakács fél a savak használatától. Pedig pár csepp minőségi ecet vagy citromlé minden ételen csak javít. Ez segít összehangolni és kihozni az igazi ízeket." - Tony Nassif, a Mile End séfje

7 ruhadarab, amit a nők imádnak a férfiakon

Lássuk, mely ruhadarabok vannak a nőkre a legnagyobb hatással. Ám kivételesen nem az üzletben, hanem az erősebbik nem tagjain.

Hollywood kedvenc magyar tervezője? 20 sztár, aki már elcsíphettünk Abodi Dóra kreációban

Abodi Dóra verhetetlen, ha nagy sztárok öltöztetéséről van szó.

Előfizetés