Bob Marley azt sem tudta, hány gyermeke van: óriási családot hagyott hátra halálakor

Bob Marley azt sem tudta, hány gyermeke van: óriási családot hagyott hátra halálakor
Forrás: Getty Images

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Facebook
Twitter
Pinterest

Bob Marleynak számos házasságon kívüli gyermeke született, illetve adoptált is néhányat.

A legendás Bob Marley volt a 20. század egyik legmeghatározóbb zenésze és énekes-dalszerzője, neki köszönhetően szerette meg az egész világ reggae műfaját. A jamaicai sztár már életében ikonná vált, hiszen nem csupán zenész, hanem emberi jogi aktivista is volt. Életéről nemrég film készült, a Bob Marley: One Love című életrajzi drámában Kingsley Ben-Adir alakítja őt.

Bob Marley 1979-ben.
forrás: Unsplash/Bill Fairs
Bob Marley 1979-ben.

Bob Marley nagyon sok gyerek apja volt

Bob Marley 1945-ben született, élete nagy szerelmét, Rita Anderson-t 1966-ban vette feleségül. A sztárnak hatalmas szíve volt, így a házassággal egyidőben a nevére vette felesége korábbi kapcsolatából született két gyermekét, köztük Sharon-t, aki 1964-ben született. A házaspárnak három közös gyermeke született, 1967-ben az énekesnő Cedella, 1968-ban Ziggy, 1972-ben pedig Stephen. Bob Marleynak és Ritának is voltak házasságon kívüli kapcsolatai, ezekből pedig további gyerekek születtek.

Bob Marley Robert és Rohan nevű fiai 1972-ben születtek, előbbi anyukája Pat Williams, utóbbi édesanyja pedig Janet Hunt. 1973-ban kislánnyal bővült a család, Karen anyja egy másik szerető, Janet Bowen. 1974-ben Ritának született „törvénytelen” gyermeke szeretőjétől, Owen Stewarttól, Stephanie-t Bob Marley azonnal a nevére vette és örökösének tette őt is. 1975-ben Lucy Pounder kisfiút szült Bob Marleynak, aki a Julian nevet kapta, 1976-ban pedig Anita Belnavis ajándékozta meg őt egy fiúval, Ky-Manival. Utolsó, legkisebb általa is elismert gyermeke 1978-ban jött a világra, Damian édesanyja Cindy Breakspeare.

Bob Marleynál sajnos 1977-ben bőrrákot állapítottak meg az orvosok, amelybe néhány évvel később, 1981-ben, mindössze 36 évesen elhunyt. Így történhetett, hogy van egy olyan gyermeke, aki a halála után született egy akkori szeretőjétől, Yvette Crichtontól, Makeda azonban a tragédia miatt sosem kaphatta meg édesapja nevét és nem is ismerhette őt. Ha lehet hinni a pletykáknak, nem ő az egyetlen el nem ismert gyermek, többen lehetnek, akiket valamiért a zenész nem vett a nevére, talán azért, mert nem volt biztos az apaságában. A legismertebb közülük az 1963-ban született énekesnő, Imani Carole, akinek Cheryl Murray az édesanyja.

Most pedig íme azok a híres emberek, akik akkor hagyták el szerelmüket, amikor az terhes volt!

Galéria / 5 kép

Sztárok, akik elhagyták épp terhes szerelmüket

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Kép
Életmód

Nem fogyasztod eleget, pedig jót tesz egészségednek: a spárga jótékony hatásai!

Külföldön megőrülnek a spárgáért, ez persze nem csoda, hiszen számos jótékony hatása van, melyek miatt abszolút érhető, hogy ilyen nagy népszerűségnek örvend. Azonban annak ellenére, hogy Magyarországon hatalmas területen termelik, mégis meglepően kevesen fogyasztják. Nos, mi most megpróbálunk meggyőzni arról, hogy miért építsd be az étrendedbe ezt az igazán szuper zöldséget.

Kép
Életmód

A banánnál is hatásosabbak! Káliumban gazdag ételek, amikkel szíved egészségét támogatod

A banán talán a legismertebb káliumban gazdag étel, de számos más egészséges élelmiszer jó káliumforrás. És, hogy miért van szükségünk káliumra? Többek között szabályozza a vérnyomást, a szívritmust, a sav-bázis egyensúlyt és szerepet játszik az idegrendszeri jelek továbbításában.

Kép
Sztárok

Néhányan sokkal sikeresebbek lettek: 10 eredményes sportoló, aki színészi pályafutásba kezdett

Van, aki jól döntött, hogy váltott: íme azok a sportolók, akik színészi pályafutásba kezdtek.

Kép
Életmód

Hollywoodon túl! 10 nem amerikai film, amit egyszer látnod kell

Íme azon európai filmek listája, melyben mindenki megtalálja a szívéhez és ízléséhez legközelebb álló darabokat!

Kép
Életmód

8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!

Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.

Kép
Szépség

Cindy Crawford 33 éve csak erre a testápolóra esküszik - ez a száraz bőrűek megmentője!

Cindy Crowford már 25 éves kora óta használja ezt a testolajat, amit kifejezetten a száraz bőrűeknek ajánlunk!