Bennfentes: Magyar tervezők karácsonyra

Bennfentes: Magyar tervezők karácsonyra

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Frák Peti stylist, az Attractive modellügynökség bookere igazi bennfentesként avat be titeket a hazai divatvilág kulisszatitkaiba.


Mint azt már jól tudjátok, szívemen viselem a magyar tervezők sorsát, és mindig büszkeséggel tölt el, amikor nemzetközi kapukat döngetnek. Ezúttal Galla Zoli, a Galla márka birtokosa karolta fel stílusához közel álló dizájner barátait. A kezdeményezés néhány hét alatt manifesztálódott is, megszületett a The Glow webshop, magyar tervezők izgalmas darabjaival megtöltve.
Az online vásárlás ma már olyan rutinná érett, mint nagyanyáinknak a vasárnapi ebéd elkészítése, így kézenfekvő volt egy online webshop ötletével előállni. A tárgyfotók, a lookbook és a kampány lefotózása kevesebb mint 10 nap lefolyása alatt történt meg.
A következő interjúban megtudhatjátok, miért volt szükség erre az eszeveszett iramra, mit takar a Glow kifejezés és milyen magyar tehetségek eveztek nemzetközi vizekre. Az interjú végén pedig megleshetitek a kampány képek előkészületeit, melyet egyébként a nemrégiben énekesből divatfotóssá avanzsált Éder Krisztiánnal készítettünk el. A teljes anyagot a theglow.co.uk oldalon leshetitek meg. Két nap alatt kellett összegyúrnunk egy egésszé a koncepciót a helyszínnel, és a kezdeti félelmek ellenére fantasztikusan megoldotta Krisztián a feladatot.
Egy kis bennfentes infót is elárulok nektek: Polett, az Attractive legújabb szépsége a kampány arca. A reggeli készülődés közepette megkérdeztem, hogy sikerült az előző napi fotózása, mire kiderült, hogy ugyanazon a helyszínen fotózott, ahol a kampányra készültünk…Képzelhetitek milyen eszeveszett agyalás indult, hogyan oldjuk meg a helyzetet, hogy ne tűnjön ez fel később a két anyag láttán. Szerencsére megoldottuk a feladatot és elégedetten zárjuk az évet.

Kép


Frák Peti: Új kezdeményezést indítottál kollaborációban magyar tervezőkkel. Mi ösztönzött arra, hogy online webshopot indíts több más tehetséggel karöltve?
Galla Zoltán: Korábban éltem Londonban és tapasztaltam, hogy teljesen más lehetőségei vannak egy londoni és egy magyar divattervezőnek. Annak ellenére, hogy az itthoni helyzetet mindig igyekszem pozitívan megközelíteni, a nagyobb és jobb helyzetben lévő, de viszonylag közeli angol piacot érdemesnek láttam arra, hogy megkíséreljük a belépést. Én személy szerint viszonylag sűrűn kapok olyan felkérést, amikor ottani fotózáshoz vagy eseményhez kérnek ruhákat tőlem, az értékesítésen kívül ilyen jellegű hasznot, sok együttműködést is remélek a vállalkozásunktól.
FP: Mire utal a The Glow elnevezés?
GZ: Szerettük volna egy olyan pozitív fogalomhoz kötni a kezdeményezésünket, amely jelentésével képes megtermékenyíteni a kreatív munkát, de a divat világával kapcsolatban nem volt egyszerű olyan elnevezést találni, ami még nem lett az unalomig „elhasználva”. Ebben a kérdésben az angol anyanyelvű barátok tanácsára is hagyatkozni kellett és a The Glow minden elvárásunknak megfelelt végül.
FP:Jelenleg 5 tervező csatlakozott a kezdeményezéshez, mire számíthatnak a vásárlók még a jövőben?
GZ: A jelenlegi kínálatban az Aimée, AnnaÉva, Galla, Virág Kerényi és Komod márkák/tervezők termékei találhatóak. Terveink között szerepel angol tervezőkkel történő együttműködés is, de én nagyon örülnék, ha még több magyar fiatal tervező élne a lehetőséggel, és kifejezetten várom a jelentkezésüket. Stílusban természetesen tartani kívánjuk a jelenlegi irányt, de ezen belül szeretnénk bővíteni a kínálatot.
FP: Úgy tudom, Londonban máris sikerült megugrani a következő szintet és helyet kaptok egy Pop up store-ban. Hogyan kell ezt elképzelnünk?
GZ: Igen, a kezdeti várakozásainkhoz képest is nagyon gyorsan sikerült elérni, hogy az érdeklődők ne csak a webshopon keresztül tudjanak vásárolni, hanem személyesen is. A weboldal még csak pár napja működik, de a forgalmas Piccadilly Circus-nél máris be tudunk mutatkozni, ráadásul egy kiemelt időpontban, december 19-től 31-ig. Ebben az üzletben több céggel leszünk jelen, közülük többen más jellegű termékeket értékesítenek majd. Remélhetőleg hamarosan egy önálló pop up-ról is beszámolhatok majd.
FP: Mely országok számára lesz elérhető a vásárlás, és mi a jelenlegi, elérni kívánt célotok?
GZ: Az Egyesült Királyságon belül ingyenes házhoz szállítással kínáljuk termékeinket, ezért alapvetően brit vásárlóközönségre számítunk, de a webshopunk kínálatát lényegében bármelyik országból meg lehet vásárolni. A Piccadilly Circus-nél mindig rengeteg turista van, így a többségében amerikai, ausztrál, kanadai érdeklődők is megismerkedhetnek a brandünkkel és a termékeinkkel a Pop up store-ban. Elsődleges célként az angol kapcsolatok kiépítése és a márka megismertetését nevezném meg. Ehhez jó alapot adnak a jelenlegi tervezők munkái. Azt hiszem induló vállalkozásként a Piccadilly Pop Up-ban történő értékesítési lehetőség is elérhetetlen lett volna egy erős portfólió nélkül.
FP: Árulj el néhány bennfentes információt a GALLA márkáddal kapcsolatban! Fiúk, lányok vagy ékszer őrültek legyenek inkább készenlétben?
GZ: Mindannyian. Sőt a következő kollekcióhoz bőrből is készülnek kiegészítők, táskák. A tavaszi kollekcióból már Londonban van az első ízelítő, de hamarosan itthon is elérhetőek lesznek.
Nagyon Boldog Karácsonyt kívánok, drága Bennfentesek!
Jövőre találkozunk!
Xx
Frák Peti

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Sztárok

Akit nem lehet felülmúlni! Blake Lively 10 legcsodásabb MET-gálás megjelenése

A hagyományos filmbemutatókhoz illő klasszikus eleganciával ellentétben a MET-gálát minden évben inkább a drámai, túlzó öltözékek teszik emlékezetessé. Ebben a játékban pedig Blake Lively évek óta verhetetlen!

Kép
Életmód

10 csodás európai úti cél, ha nem szereted a zsúfoltságot

Ezeken a helyeken legalább olyan jól érezheted magad, mint a slágercélpontokon, csak tömeg nélkül.

Kép
Életmód

Csökkenti a migrént, és a fogyókúrát is támogatja ez az étrend: elképesztő jótékony hatásai vannak

Egyre több étrend válik népszerűvé, köszönhetően az interneten megosztható tapasztalatoknak, és a kutatási eredményeknek. Az egyik legnépszerűbb étrend, vélhetően a számtalan jótékony hatása folytán, a növényi alapú étrend. Ugyanis nem csupán koleszterincsökkentő, gyulladáscsökkentő és környezetbarát, de még a fogyásunkat is serkenti. Sőt, egy friss kutatás még arra a megállapításra is jutott, hogy képes felvenni a harcot a kínzó migrénnel szemben.

Kép
Életmód

Az 5 legfontosabb vitamin, amire a nőknek szükségük van - ezeknek hiánya komoly kockázattal járhat!

Minden nő számára fontos a megfelelő vitaminok bevitelének biztosítása annak érdekében, hogy egészséges és kiegyensúlyozott életet élhessenek!

Kép
Stílus

Erősen ajánlott! Egy szín ami 2024 tavaszán minden farmeres szettet stílusosabbá tesz

2024 tavaszára ennek az színtalálkozásnak virágzó heteket jósolnak.

Kép
Életmód

Az eper jótékony hatásai! Ezért egyél minél többet belőle az egészséged szempontjából

Az eper egy ízletes gyümölcs, amely nemcsak finom, hanem nagyon egészséges is. Az epernek magas a víztartalma, ami segít hidratáltan tartani a testet. Emellett gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, ami fontos a megfelelő egészség fenntartásához.