Stílusos vendégvárás, könnyed elegancia

Stílusos vendégvárás, könnyed elegancia
Forrás: Képünk illusztráció
2017. október 17.
Szerző: Promóció

Észrevétlen stíluselemként van jelen étkezőnkben az igényesen megkomponált asztal, így lakberendezési szempontból sem utolsó, hogyan terítünk. Ha megismerjük a terítés kultúráját, a vendégvárás is könnyedebb lesz.

A mai modern teríték Európában a porcelán elterjedésével és az üveg tömeggyártásával valósulhatott meg, talán ezért is szeretjük mi nők annyira a szép porcelánokat és a csillogó kristálypoharakat. Az elegáns asztal hagyományosan fehér, ami elsősorban a terítő és az étkészlet színét jelenti. Ezzel harmonizálhatnak az asztaldíszek és a szalvéták. Napjainkban a fehér mellett már pasztell árnyalatokat is bátran használhatsz, ezekkel változatosan teríthetsz és elegánsan emelheted ki a feltálalt fogásokat.

A terítő sokat elárul az alkalomról, annak színe, anyaga, sőt mintázata is jelzésértékű. Hétköznapokon egy egyszerűbb terítő is megteszi, ha az tiszta és vasalt. A szalvéták eredetileg tökéletesen megegyeztek a terítővel, de ma már egy harmonizáló színű szalvétát is választhatsz.

Érdemes megfigyelned, ha étteremben jársz, hogyan terítik meg az asztalodat. Ez is sokat elárul a hely színvonaláról, hiszen egy kiváló étteremben az elegáns teríték része az ültetőtányér is. Ezt a nagy méretű tányért helyezik a főételes lapos tányér alá. A lapos tányérra kerül a leveses, vagy az előételes tányér. Az asztal akkor lesz szép, ha szimmetrikus, és a tányér éppen kétujjnyira kerül az asztal szélétől.

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Hamarosan kezdődnek az őszi-téli szezon nagy vendégeskedései, ezért már most elkezdheted megtervezni az idei ünnepi terítéket. A WMF csaknem 160 éve garancia a főzés és a tálalás élményére, ezért érdemes megismerkedni legújabb termékeivel. Prémium konyhai eszközei magas színvonalúak a design, a minőség és a felhasználhatóság területén is.

Ezek a márkás evőeszközök, tálak és tányérok idén a SPAR, INTERSPAR, CITY SPAR, SPAR partner és SPAR market áruházakban is beszerezhetők, sőt, a WMF ProfiSelect nemesacél evőeszközeit, porcelán tányérjait és táljait, valamint egyéb díszítő eszközeit kedvezményesen is hazaviheted.

2017. október 5-től 2018. január 24-ig bevásárláskor gyűjtsd a pontokat, ezeket azután beválthatod az elegáns eszközökre. A további részleteket a www.sparhuseg.hu oldalon találod meg.

10 érdekesség, amit csak kevesen tudnak Julia Robertsről

Hollywood egyik legjobban fizetett színésznőjéről kevesen tudják, hogy eredetileg állatorvosnak készült, majd bátyja sikereit látva inkább ő is a színészkedés felé vette az irányt...

A 3 legnépszerűbb 80-as évekbeli szépségtrend, amit most mindenki viselni fog

A '90-es évek után a '80-as évek köszön vissza a legnagyobb trendekben!

Tényleg hatásos Kendall Jenner 11 perces "csoda hasizomgyakorlata"? Eláruljuk!

Erre esküszik a celeblány, de vajon a valóságban is működik a dolog?

A Stranger Things sztárja szerelmes: megmutatjuk, ki Millie Bobby Brown pasija

A 13 éves színésznőre rátalált az első szerelem!

Hercegek márpedig léteznek! 5 csillagjegy, amelynek szülöttje maximálisan a tenyerén hordoz

A következő csillagjegyek szülötte mellett biztos, hogy hercegnőnek érzed magadat!

Ha meglátod ezt a legújabb trendet, biztos, hogy te is akarsz egy ilyen darabot

A képlet megint hasonló: ami eddig fura volt, az most kimondottan trendi.

Milyen bort isznak a sztárok?

Ahogyan neked is van kedvenc borod, úgy a legnagyobb világsztárok is mindig tudják, hogy milyen fajta bor deríthetné őket jobb kedvre. Ráadásul több híresség kifejezetten nagy borrajongónak is számít, szívesen posztolnak is fogyasztási szokásaikról. Eláruljuk, melyikük milyen bort választ a legszívesebben.

Palvin Barbi tetőtől talpig férfiruhában jelent meg a vörös szőnyegen

Barbinak jobban állnak a férfiruhák, mint gondoltuk!