Ezek a különbségek fapados és hagyományos légitársaságok között

Ezek a különbségek fapados és hagyományos légitársaságok között
Forrás: ThinkStock
2017. szeptember 12.
Szerző: V. Zsófi

Mindkét modellnek megvan a jó és a rossz oldala is, segítünk a döntésben!

Az utóbbi tíz évben egyre népszerűbbek lettek az olcsó repjegyeket kínáló fapados légitársaságok, miközben a kényelmesebb utazási feltételeket biztosító hagyományos társaságok sem veszítettek a vonzerejükből. Összeállításunkból kiderül, mikor melyiket érdemes választani!

Foglalás

A fapados légitársaságoknál minél előbb vesszük meg a jegyet, annál kedvezményesebb áron juthatunk hozzá, szemben a hagyományossal, amelyeknél kisebb az árak ingadozása. Ha utólag mégis szeretnénk járatot cserélni, a fapadosnál ennek összege elérheti vagy meg is haladhatja az eredeti repjegy árát.

Csomag

A hagyományos légitársaságok jegyáraiba általában belekalkulálják a feladott csomag és a kézipoggyász árát is, míg a fapadosnál csak a kéziét. Általánosságban véve szigorúbbak is ezek méretének és súlyának ellenőrzésében.

Olvasd el ezt is!

Kényelem

Az üléssorok egymástól lévő távolsága köztudottan kisebb a fapados gépeken, de olyan kényelmet szolgáló apróságokra sem számíthatunk, mint takaró, alvómaszk vagy füldugó biztosítása, amire persze a rövidebb utazási idő miatt nem is feltétlenül van szükségünk. A QATAR AIRWAYS gépein például még az economy osztály utasai is kapnak takarót és kis tisztálkodási szettet, amiben van füldugó, szempárna és még zokni is.

Étel-ital a fedélzeten

A hagyományos légitársaságok egy rövidebb utazás során is ingyenesen biztosítanak legalább egy pohár innivalót és kisebb-nagyobb harapnivalót, míg a fapados gépeken ugyanehhez borsos áron juthatunk csak hozzá.

Plusz költségek

A fapados repjegyek többek között azért olyan olcsók, mert minden nélkülözhető költséget lefaragnak, például kisebb, a városok központjától távolabbi helyen elhelyezkedő repterekkel szerződnek. Ez pedig azt is jelenti, hogy kénytelenek vagyunk többet költeni transzferre.

A londoni BRIT Awards legjobb vörös szőnyeges szettjei

Nekünk megint Millie a hatalmas kedvencünk, és neked kinek a szettje tetszett a legjobban?

Lakberendezőnk ajánlja: 2018 legmenőbb enteriőrmintái

Ha felfrissítenéd az otthonod berendezését, vagy csak képbe kerülnél az idei trendekkel, legújabb sorozatunkból megtudhatod, milyen színek, anyagok, formák és stílusok azok, amik idén hódítanak. A cikkből kiderül, hogy melyek az év legkelendőbb mintái az enteriőrökben, és lakberendezőként arra is adok ötleteket, hogyan használd őket egy térben, ha friss, izgalmas és divatos otthonra vágysz!

Ha jót akarsz magadnak, ezeket a kozmetikai összetevőket sürgősen felejtsd el!

Te mi alapján választod ki az kozmetikai szereidet? Csomagolás, márka, állag, illat, esetleg, hogy mit ajánlott egy barátnőd? A tégelyén található aprós betűs résszel mi a helyzet, el szoktad olvasni? Tudod, hogy mi mit jelent rajta? És azt, hogy mennyi káros anyagot viszel be vele a bőrödbe? Tegyük tisztába a dolgokat, hogy csakis a lehető legjobbal kényeztesd magad!

Mindig van új a nap alatt: 5 csodaszép körömtrend, amit idén mindenképpen ki kell próbálnod!

Az év legszebb körömtrendjei ezúttal is megpróbálnak alkalmazkodni a ruhák által kijelölt úthoz.