Gondoltad volna? Ha ezt az egy dolgot közösen csinálod a szerelmeddel, nagyobb valószínűséggel maradtok együtt

Gondoltad volna? Ha ezt az egy dolgot közösen csinálod a szerelmeddel, nagyobb valószínűséggel maradtok együtt
2017. április 19.
Szerző: Zsófi

Ez lenne az örök kapcsolat titka?

Úgy tűnik egy újabb lépéssel kerültek közelebb a kutatók a harmonikus párkapcsolat titkához. Méghozzá elég meredek dolgot találtak ki, egy friss kutatás szerint ugyanis a közös ivászat lehet a holtomiglan, holtodiglan egyik alapja.

Vagy, hogy Beyoncét idézzük: Drunk in loove!🎶

Azt már eddig is tudtuk, hogy mértékletes(!) alkoholfogyasztás csökkenti a stresszt, segít építeni a szociális kapcsolatokat és talán még a fogyásra is van némi hatása, no de szerelem? És itt most nem az egyéjszakás kapcsolatok potenciális esélyének növeléséről van szó, hanem hosszú párkapcsoltról.

A tanulmány a Journals of Gerontology tudományos magazinban jelent meg, mely szerint azok a párok, akik együtt isznak, tovább együtt maradnak.

gif

A kutatásban 3000 pár szokásait vizsgálták, akik átlagosan 33 éve éltek együtt, és meglepő módon azok a házasságok bizonyultak jobbnak, ahol a közös szokások között szerepelt a közös borozgatás és bulizás, ami feltételezz egy felszabadultabb kapcsolatot és egyenes arányban nő az együtt töltött szabadidős tevékenységek száma. De a lényeg nem csak magán a közös iváson van.

A tanulmány ugyanis arra is rávilágított, hogy az alkoholfogyasztás és a jó párkapcsolat közötti kapcsolat már csak olyan szempontból is releváns, hogy mind a két fél azonos állapotot él meg, avagy nem kell a nőnek elviselni egy részeg férfit, vagy fordítva. Sőt, a férfiak ezen a téren kevésbé toleránsak, a felmérés szerint az erősebbik nem kevésbé visel el, ha bőrig ázott a párja.

gif
Példakép! Selena Gomez vesedonorja a vörös szőnyegen vállalta a műtéti hegét

Az egész világ sokkolódott szeptemberben, amikor elterjedt a sajtóban a hír: Selena Gomez életmentő szervátültetésen esett át.

1 perc stílus: a szürke összes árnyalata megér egy misét idén télen

Ha nem vagy a színek kimondott rajongója, akkor próbáld ki ezt...

4 trükk, amivel a megszokott összeállításaidat még stílusosabbá teheted

Egy-egy részletre fektetett hangsúly csodákra képes!

10 mém, amit biztosan értékelni fogsz, ha te vagy az egyetlen a családban, aki szingliként tolja végig az ünnepeket

Idén se tudsz még egy fél pasit se felmutatni? Miközben a többiek már eljegyezték egymást, babát várnak etc. etc.? Először is nem vagy egyedül, másodszor is kinek mi köze hozzá, nem igaz?

A szezon kötelező darabja! Íme, 15 példa, ami bizonyítja, hogy mennyire sokoldalú a combcsizma

Kétségeid voltak eddig a combcsizmával kapcsolatban? Többé nem lesznek!

Itt vannak a 2018-as Golden Globe jelölések – ezúttal nincs köztük magyar, de így is akad néhány meglepetés

Egy új Spielberg film és A víz érintése vezeti az Arany Glóbuszra jelölt filmek listáját, amely kattintás után olvasható. A tévésorozatok körében a Hatalmas kis hazugságok a nagy esélyes.