Gondoltad volna? Ha ezt az egy dolgot közösen csinálod a szerelmeddel, nagyobb valószínűséggel maradtok együtt

Gondoltad volna? Ha ezt az egy dolgot közösen csinálod a szerelmeddel, nagyobb valószínűséggel maradtok együtt
2017. április 19.
Szerző: Zsófi

Ez lenne az örök kapcsolat titka?

Úgy tűnik egy újabb lépéssel kerültek közelebb a kutatók a harmonikus párkapcsolat titkához. Méghozzá elég meredek dolgot találtak ki, egy friss kutatás szerint ugyanis a közös ivászat lehet a holtomiglan, holtodiglan egyik alapja.

Vagy, hogy Beyoncét idézzük: Drunk in loove!🎶

Azt már eddig is tudtuk, hogy mértékletes(!) alkoholfogyasztás csökkenti a stresszt, segít építeni a szociális kapcsolatokat és talán még a fogyásra is van némi hatása, no de szerelem? És itt most nem az egyéjszakás kapcsolatok potenciális esélyének növeléséről van szó, hanem hosszú párkapcsoltról.

A tanulmány a Journals of Gerontology tudományos magazinban jelent meg, mely szerint azok a párok, akik együtt isznak, tovább együtt maradnak.

gif

A kutatásban 3000 pár szokásait vizsgálták, akik átlagosan 33 éve éltek együtt, és meglepő módon azok a házasságok bizonyultak jobbnak, ahol a közös szokások között szerepelt a közös borozgatás és bulizás, ami feltételezz egy felszabadultabb kapcsolatot és egyenes arányban nő az együtt töltött szabadidős tevékenységek száma. De a lényeg nem csak magán a közös iváson van.

A tanulmány ugyanis arra is rávilágított, hogy az alkoholfogyasztás és a jó párkapcsolat közötti kapcsolat már csak olyan szempontból is releváns, hogy mind a két fél azonos állapotot él meg, avagy nem kell a nőnek elviselni egy részeg férfit, vagy fordítva. Sőt, a férfiak ezen a téren kevésbé toleránsak, a felmérés szerint az erősebbik nem kevésbé visel el, ha bőrig ázott a párja.

gif
Napi horoszkóp április 26.: az Ikreknek végre jut idejük a kikapcsolódásra is, a Szüzek motivációt keresnek

Ma is érdemes elolvasnod a napi horoszkópod, mert izgalmas üzeneteket küldtek a csillagok!

Ezt a salátát eszi többek között Julia Roberts és Giselle Bündchen is, hogy mindig bomba formában legyenek

Hogy mitől néznek ki ilyen jól a színészek és színésznők, modellek és egyéb hírességek a magazinok címlapjain? Nyilván a photoshopnak köszönhetően. A való életben viszont az egészséges életmódnak, a heti többórás edzéseknek és a diétás, szuper egészséges fogásoknak köszönhetően - legalábbis mindegyikük ezt állítja, amikor felteszik nekik ezt a bizonyos kérdést.

Napi horoszkóp április 25.: a Bikáknak komoly ügyben kell állást foglalniuk, a Szüzek számára fontos mások boldogsága

Ma se feledkezz meg a horoszkópodról, mert izgalmas dolgokat tudhatsz meg a csillagok állásából!