5 karátnyi csillogás!

5 karátnyi csillogás!
Forrás: bav.hu/aukcio
2016. október 19.
Szerző: JOY Magazin

Ritkaság a magyar ékszerpiacon! Vajon kié lesz?

Amikor Jennifer Anistont 2014-ben eljegyezték, minden hír a fantasztikus, 8 karátos, több mint 330 millió forint értékű eljegyzési gyűrűjéről szólt. Persze ez meg sem közelíti a fantasztikus ékszergyűjteményéről híres Elizabeth Taylorét, akit Richard Burton egy 33 karátos gyűrűvel kért meg. A stílusosan Elizabeth Taylor gyémánttal ékített gyűrűt 2011-ben a Christie’s árverezte el. A 2,4 milliárd forintos ékszer azóta egy ázsiai gyűjtemény értékes darabjává vált.
A hagyományos amerikai szokás szerint a vőlegény 3 havi fizetésének megfelelő összeget kell, hogy költsön az eljegyzési gyűrűre. Az amerikaiak többsége azonban ennél egy kicsit kevesebbet, 5000 dollár körüli összeget költ el kedvesére, ami így is majdnem 1,4 millió forintnak felel meg.
A hagyományos magyar eljegyzési szokások szerint a pár közösen választja ki a karikagyűrűt, ami egyben a házassági gyűrűjük is lesz. A karikagyűrű maga az örökkévalóságot, az örök szerelmet és összetartozást hivatott szimbolizálni, ami a házasságkötés után a bal kézről a jobb kézre kerül át. Szintén divatos a karikagyűrűhöz hasonló kísérőgyűrű, ami általában valamilyen kisebb drágakővel díszített, ezt az eljegyzéskor adják át. Viselésének több módja is ismert, leggyakrabban mindkettőt a bal kéz gyűrűsujján viselik, úgy, hogy a kísérőgyűrű kerül kívülre, mintegy védve a karikagyűrűt, majd az esküvő után e két gyűrű helyet cserél.

Nézd meg a galériánkat> 4 kép

Az utóbbi években a hazai eljegyzési szokásokat is erősen befolyásolták az amerikai filmek lánykérései. Amikor minden héten egy újabb, sok karátos sztár-eljegyzésről hallunk a sajtóban, akkor már nem csodálkozunk azon, hogy itthon is egyre több, nagy értékű szoliter gyűrűt vásárolnak, nem csak befektetési céllal. Szoliter gyűrűnek nevezzük az egy nagyobb, és mellette akár több kisebb briliáns kővel díszített gyűrűket. Nyugati hatásra a vásárlás módja is változni látszik. A vőlegény egyedül vásárolja meg az eljegyzési gyűrűt, de a karikagyűrűt már közösen választják ki, ez utóbbit már csak az esküvőn húzzák fel a jobb kéz gyűrűsujjára.
A magyar ékszerpiacon ritkán fordulnak elő 2-3 karátnál nagyobb briliánssal díszített szoliter gyűrűk. Ezért is különleges a BÁV őszi aukcióján kikiáltásra kerülő platina gyűrű, amit egy 5 karátos, régi csiszolású briliáns díszít, körülötte 20 kisebb kővel. Az itthon igazi ritkaságnak számító ékszer 6,5 millió forintos árról indul a novemberi aukción. Ki tudja, karácsonykor talán már egy mennyasszony ujján csillog majd?
További információk: www.bav.hu/aukcio

Nem is létezik mégis imádják! Íme az Instagram első virtuális sztárja

A tény maga, már most is számtalan kérdést vett fel, de meglátjuk, hogy mit hoz a jövő.

Gondoltad volna? Katalin hercegnét ezzel tudja leginkább felbosszantani Vilmos

Még Vilmos és Katalin kapcsolata sem mentes a veszekedésektől!

Ha Gwyneth Paltrow-t nem bírod – attól még a 15 perces tésztáját imádni fogod

Egy-két évvel ezelőtt, a csapból is Gwyneth carbonrájára folyt, miközben az akkor megjelent receptkönyve - csak úgy, mint sokszor ő maga is -, a támadások kereszttüzébe került. Ha a színésznőt nem is, az egyik receptjét mégis szerette az internet népe, amit többek között a popsugar, a delish is lehoztak. Én is sokszor elgondolkodtam azon, hogy ideje lenne végre kipróbálnom. A napokban épp carbonarára vágytam, hát megtettem!

Must have darabok! Claudia Schiffer minden izgalmas titkot elárult az ARTDECO x Claudia Schiffer kollekcióról

A 30 éves jubileumi kollekció névadója és arca Claudia Schiffer így vall a közös munkáról:

A londoni BRIT Awards legjobb vörös szőnyeges szettjei

Nekünk megint Millie a hatalmas kedvencünk, és neked kinek a szettje tetszett a legjobban?

Lakberendezőnk ajánlja: 2018 legmenőbb enteriőrmintái

Ha felfrissítenéd az otthonod berendezését, vagy csak képbe kerülnél az idei trendekkel, legújabb sorozatunkból megtudhatod, milyen színek, anyagok, formák és stílusok azok, amik idén hódítanak. A cikkből kiderül, hogy melyek az év legkelendőbb mintái az enteriőrökben, és lakberendezőként arra is adok ötleteket, hogyan használd őket egy térben, ha friss, izgalmas és divatos otthonra vágysz!