A karikás szem, amin a vastag korrektor nem segít...

A karikás szem, amin a vastag korrektor nem segít...
Forrás: Instagram

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Facebook
Twitter
Pinterest

Ha te is a szemed alatti karikák eltüntetésével töltöd a reggeli készülődés nagy részét, akkor most figyelj! Lehet néhány olyan probléma, amire nem is számítanál.

Ha valakinek, hát Palvin Barbinak nincsen karikája és mennyire irigyeljük is érte! Mi nők, régóta küzdünk a szem alatti karikákkal (a pasiknak is van, csak őket nem érdekli), persze már számtalan kozmetikai termék áll rendelkezésünkre, hogy eltüntessük ezeket, de ha úgy látod magadon, hogy kipihent állapotban is egyre sötétebb karikák jelennek meg, akkor érdemes utánajárni, mi lehet az oka.

Lindsay Lohan
forrás: Getty
Van, az az állapot, amin már a vastag korrektorréteg sem segít...

Galéria / 5 kép

Sztárok karikás szemmel

Megnézem a galériát

Az egyetlen táska, amit nem szeretünk

Sokan a szem alatti duzzanatot nevezik karikának, holott az csak egy ödéma, egy felvizesedett rész, amely normális esetben a nap folyamán magától is leapad. Persze hűsítő pakolással, szemmaszkkal reggel felgyorsíthatod ez a folyamatot. Valójában a karikák azt jelentik, hogy elszíneződik a bőr: lilás, kékes, vöröses vagy szürkés árnyalatot vesz fel.

Amit ne vess be a karikák ellen:


  • Ne kezeld hűtött teafilterrel a lila karikákat, mert vannak olyan teák, amelyekben erős allergén anyagok vannak és ronthatnak az állapoton
  • Semmiféle érösszehúzó kenőccsel ne kend be, ezeket a krémeket nem a szemkörnyékre fejlesztették ki, és a szembe kerülve csúnya gyulladást okozhatnak. egy időben az aranyérkenőcsöt ajánlottal, de FELEJTSD EL!
Olvasd el ezt is!

Genetika

Dél-Kelet-Ázsiában például már úgy születnek a gyerekek, hogy sötét a szem alatt a bőrük, nyilván ennek javítására más lehetőség nincs, minthogy kozmetológiai, sebészeti eljárásokkal javítsanak.

Bőrprobléma

Az elszíneződés másik nagyon gyakori oka az ekcéma vagy a pikkelysömör, ezek kezelésére viszont speciális krémekre lehet szükség, amelyeket a bőrgyógyász tud felírni. Ha elkezd viszketni, hámlani a vékony bőr a szemed körül vagy a könny elkezdi csípni, akkor mindenképp fordulj szakemberhez. Ilyenkor egyébként inkább pirosas az elszíneződés a szemed alatt.

Ne dörzsöld!

A dörzsölés mindig ront a helyzeten, ha zavar egy szemfesték, nem jó már a kontaktlencséd vagy pollenallergiád van, akkor nem szabad erősen vakarni a szemed körüli bőrt, mert sokkal erősebben pigmentálódik, plusz nagyon vékony a bőrréteg és közel vannak az erek a felülethez, tehát, ha dörzsölgeted "traumatizálod" ezt a részt. A sötétebb bőr nehezebben, a világosabb pedig könnyebben regenerálódik

Kim Kardashian
forrás: Getty
Ha más nem hatásos, akkor alkalmazd Kim módszerét: szem eltakarásához napszemüveg, és egy kis figyelemterelés...

Allergia

Allergiaszezonban a vérerek szintén kitágulnak a szemed alatt, akkor is, ha rendes vagy és nem piszkálod, dörzsölöd. Pollenszezon idején kezdd el időben szedni az antihisztamint esténként és másnap reggel nemcsak kipihentebb leszel, de a tekinteted is üdébb lesz.

Még egy kis víz

A dehidratáltságtól is jelentkezhetnek karikák. Tipikusan ilyen állapot lép fel egy átmulatott éjszaka és jó pár koktél elfogyasztása után. Az alkohol elvonja a vizet, elektrolitokat és kitágítja az ereket, a végeredmény pedig jó nagy lila karikák lesznek. Ilyenkor a hialuronsavas, peptides és ceramidos szemkörnyékápolók válhatnak be és persze a igyál rengeteg ásványvizet.

Puffadt szemek

Valaki már 20 vagy 30 évesen küzd a szem alatti táskákkal, és vannak olyan szerencsések, akinél csak 50 évesen jelentkezik ez a probléma. Egy durvább diéta vagy kimerítő időszak is kiválthatja, de a vesebetegség jele is lehet. Ha úgy látod, hogy hirtelen durván megduzzad a szem alatti rész, akkor érdemes felkeresni az orvosodat, hogy megvizsgálja, normális-e az anyagcseréd.

Mi folyik odabent?

ha tartósan fennáll a szemduzzadás és az elszíneződés, akkor egy komolyabb kivizsgálásra kell számítanod: vitamin-, ásványi anyag hiány (főleg vashiány), vese- és pajzsmirigybetegségek is lehetnek háttérben. A nyirokrendszer nem megfelelő működése is lehet ok, ilyenkor általában elég egy nyirokmasszázs, hogy visszaálljon a szervezeted a megfelelő működésre.

És azért nem hagyunk tippek nélkül! Megmutatjuk, milyen kozmetikumokkal tudsz üde, friss tekintete varázsolni magadnak!

Galéria / 7 kép

Csodaszerek a karikák ellen

Megnézem a galériát
Tovább olvasok

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Kép
Életmód

Nem fogyasztod eleget, pedig jót tesz egészségednek: a spárga jótékony hatásai!

Külföldön megőrülnek a spárgáért, ez persze nem csoda, hiszen számos jótékony hatása van, melyek miatt abszolút érhető, hogy ilyen nagy népszerűségnek örvend. Azonban annak ellenére, hogy Magyarországon hatalmas területen termelik, mégis meglepően kevesen fogyasztják. Nos, mi most megpróbálunk meggyőzni arról, hogy miért építsd be az étrendedbe ezt az igazán szuper zöldséget.

Kép
Életmód

A banánnál is hatásosabbak! Káliumban gazdag ételek, amikkel szíved egészségét támogatod

A banán talán a legismertebb káliumban gazdag étel, de számos más egészséges élelmiszer jó káliumforrás. És, hogy miért van szükségünk káliumra? Többek között szabályozza a vérnyomást, a szívritmust, a sav-bázis egyensúlyt és szerepet játszik az idegrendszeri jelek továbbításában.

Kép
Sztárok

Néhányan sokkal sikeresebbek lettek: 10 eredményes sportoló, aki színészi pályafutásba kezdett

Van, aki jól döntött, hogy váltott: íme azok a sportolók, akik színészi pályafutásba kezdtek.

Kép
Életmód

Hollywoodon túl! 10 nem amerikai film, amit egyszer látnod kell

Íme azon európai filmek listája, melyben mindenki megtalálja a szívéhez és ízléséhez legközelebb álló darabokat!

Kép
Életmód

8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!

Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.

Kép
Szépség

Cindy Crawford 33 éve csak erre a testápolóra esküszik - ez a száraz bőrűek megmentője!

Cindy Crowford már 25 éves kora óta használja ezt a testolajat, amit kifejezetten a száraz bőrűeknek ajánlunk!