„Szavazni legalább olyan fontos, mint szerelmeskedni”

„Szavazni legalább olyan fontos, mint szerelmeskedni”
2016. szeptember 30.
Szerző: Réka

Legalábbis Madonna szerint, aki elsők között buzdította a fiatalokat arra, hogy 18 éves koruk betöltése után ne felejtsenek el szavazni.

Amerikában, minden nap 12 ezer fiatal tölti be a 18 éves kort. A millenniumi nemzedék egyre csak növekszik és nagyon úgy tűnik, hogy komoly többséget képez, legalábbis az USA-ban. „A legnagyobb élő generáció tagjaiként, megvan az erőnk és a lehetőségünk is, hogy befolyásoljuk a jövőnket.” A Rock The Vote a legnagyobb nonprofit és pártfüggetlen szervezet az Usa-ban, ami azért jött létre, hogy a fiatalokat rávegye, járuljanak az szavazóurnákhoz. „Együtt olyan hangosak lehetünk, amit a választásokon is meghallanak.”

gif

A politikai mozgalom Madonnával kezdődött. 1990-ben az „anyagias lány” egy szál amerikai zászlót tekert maga köré, miközben Thomas Jeffersonrólés Abraham Lincolnról reppelt, néha pedig felcsendült a híres Vogue, majd arra kérte a nézőket, hogy szavazzanak. Az MTV-n futott egy 60 másodperces reklám, de van egy sokkal ritkábban látott, nagyon humoros videó is a témáról. Alább látható, ki ne hagyd!

Viszonylag nagyot ugorva a történelemben, amikor 2008-ban teljesen kiéleződött a helyzet Obama és McCain között, Christina Aguilerát választották, aki America the Beautiful című dalt dúdolta 5 hónapos kisfiának, akit eközben a kezében is tartott. Max csupán egy amerikai zászlóba volt bugyolálva. Az ötlet onnan jött, hogy bár először Chirstinát kérték fel a zászlóval való pózolásra, ő nem akarta ismételni a történelmet, sőt. „Ahelyett, hogy magamra tekertem volna, inkább a fiamra tettem. Ezzel is azt szerettem volna jelképezni, hogy a fiatal generációhoz szólunk."

2008-ban Spielberg rendezésében került a digitális térbe a Declare Yourself kampány, amiben a Don't Vote! szavakat mondogattatták hírességekkel. Ezt az online videót akkor 5 milliószor nézték meg, és hála ezeknek, csak abban az évben 300 000 új szavazóval bővült a tábor.

2012-ben még jobban odafigyeltek, hogy mindenkihez eljusson az infó, ezért Miley Cyrust is maguk mellé állított. Itt a #WeWill hashtaget használták és bármilyen meglepő is, távol tudtak maradni attól, hogy akár Romney akár Obama mellé letegyék a voksukat.

Szerinted itthon ilyen kampányokkal lehetne motiválni a fiatalokat?
Igen.
Nem.
Megosztom az eredményt
Ha jót akarsz magadnak, ezeket a kozmetikai összetevőket sürgősen felejtsd el!

Te mi alapján választod ki az kozmetikai szereidet? Csomagolás, márka, állag, illat, esetleg, hogy mit ajánlott egy barátnőd? A tégelyén található aprós betűs résszel mi a helyzet, el szoktad olvasni? Tudod, hogy mi mit jelent rajta? És azt, hogy mennyi káros anyagot viszel be vele a bőrödbe? Tegyük tisztába a dolgokat, hogy csakis a lehető legjobbal kényeztesd magad!

Mindig van új a nap alatt: 5 csodaszép körömtrend, amit idén mindenképpen ki kell próbálnod!

Az év legszebb körömtrendjei ezúttal is megpróbálnak alkalmazkodni a ruhák által kijelölt úthoz.

Tippek kajafotózáshoz, hogy te is villoghass az instán!

Hogy mitől lesz jó egy ételfotó? Attól, hogy rutinnal készíted el. Abban az esetben viszont, ha még nem éreztél rá igazán, most segítek, mire érdemes figyelned, hogy végre te is villoghass a főztöddel az instán! Ne félj, nem kell gasztrofósnak lenned ahhoz, hogy legyen pár csinos képed a hétvégi húslevesről.

Ez az 5 csillagjegy csalódik leggyakrabban a szerelemben

Vajon te is közéjük tartozol? Most kiderül!

Káprázatos kreációk az angol Oscaron – nézd meg, miben léptek a világsztárok a BAFTA-gála vörös szőnyegére

Vasárnap este tartották Londonban a BAFTA-gálát, ahol bizony nem volt hiány a mesés, vörös szőnyeges outfitekből!

Katalin hercegné ruhája kiakasztotta az internet népét: szerinted igazuk van?

A hercegné és Vilmos herceg a vasárnap esti BAFTA-gálán vettek részt, ám sokan belekötöttek a várandós Katalin ruhájába...

Ez Meghan Markle legfontosabb szépségszabálya, amit neked sem ártana betartani!

Ha valakitől érdemes ellesni a szép bőrrel kapcsolatos trükköket, az Harry herceg leendő felesége!