Egy táska- és dzsekikollekció, amibe a legendás tervező szó szerint a bőrét adta

Egy táska- és dzsekikollekció, amibe a legendás tervező szó szerint a bőrét adta
Forrás: Europress
2016. július 19.
Szerző: V. Zsófi

Alexander McQueen bőrét használja fel egy dizájner a diplomakollekciójához.

A provokatív, formabontó kollekcióiról ismert McQueent foglalkoztatta a technológia és a divat kapcsolata is, de azt talán még ő sem gondolta volna, hogy halála után néhány évvel egy laborban növesztik a bőrét egy diplomamunkához.

Egy sertésbőrből készült prototípus.
forrás: Tina Gorjanc/Quartz
Egy sertésbőrből készült prototípus.

Tina Gorjanc, a híres londoni Central Saint Martins diákja (ahová egyébként McQueen is járt) a jövő anyagai témakörben választotta ezt az elképesztő projektet. Az a terve, hogy a bőrön rekonstruálja majd McQueen tetoválásait is és dzsekit, illetve táskát varr belőlük. Az elhunyt dizájner DNS-ét úgy szerezte, hogy az belevarrta saját haját a ’92-es „Hasfelmetsző Jack zaklatja az áldozatait” című kollekciójába

Tina Gorjanc a műveivel
forrás: Vic Philips, Single Malt Teapot
Tina Gorjanc a műveivel

Tina Gorjanc azt mondja, nem valószínű, hogy piacra kerülnek majd a bizarr darabok, sokkal valószínűbb, hogy múzeumban lesznek láthatóak. Ezzel a Pure Human névre keresztelt projekttel szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy milyen kevéssé védi jelenleg a jog egy személy DNS-ét, és lehetségesnek tartja, hogy a jövőben használhatnak majd fel luxuscégek genetikai információt a termékeik gyártásához. De azt is reméli, hogy ezzel új löketet kap az, hogy laboratóriumi körülmények között kezdjenek előállítani etikusabb állatbőrt. A kérdésre pedig, hogy mit szól mindehhez a McQueen divatház, azt a választ adta, hogy:

A diplomabemutatóra eljött a McQueen képviselője. Le voltak nyűgözve az ötlet láttán, nagyon pozitívan fogadták. Azok pedig, akik közel álltak a tervezőhöz vagy vele dolgoztak azt mondták, lehet, hogy neki is tetszene az ötlet. Ő maga mindig feszegette a határokat és folyamatosan próbálta megszegni a divat szabályait.

Hűha, a jövő már itt is kopogtat az ajtóban, mit szólsz hozzá?

Napi horoszkóp április 26.: az Ikreknek végre jut idejük a kikapcsolódásra is, a Szüzek motivációt keresnek

Ma is érdemes elolvasnod a napi horoszkópod, mert izgalmas üzeneteket küldtek a csillagok!

Ezt a salátát eszi többek között Julia Roberts és Giselle Bündchen is, hogy mindig bomba formában legyenek

Hogy mitől néznek ki ilyen jól a színészek és színésznők, modellek és egyéb hírességek a magazinok címlapjain? Nyilván a photoshopnak köszönhetően. A való életben viszont az egészséges életmódnak, a heti többórás edzéseknek és a diétás, szuper egészséges fogásoknak köszönhetően - legalábbis mindegyikük ezt állítja, amikor felteszik nekik ezt a bizonyos kérdést.

Napi horoszkóp április 25.: a Bikáknak komoly ügyben kell állást foglalniuk, a Szüzek számára fontos mások boldogsága

Ma se feledkezz meg a horoszkópodról, mert izgalmas dolgokat tudhatsz meg a csillagok állásából!

Cukiságdömping: Sarolta és György tesólátogatóban

Tegnap megszületett Katalin és Vilmos harmadik gyermeke.

Napi horoszkóp április 24.: a Bikák bátran kiállnak önmagukért, a Vízöntők végre látják a fényt az alagút végén

Ma is érdemes figyelemmel követned, hogy mit ír a horoszkópod, mert izgalmas dolgokat tudhatsz meg a csillagok állásából!