10 rossz szokás, amivel szakítanod kellene még a 20-as éveidben

10 rossz szokás, amivel szakítanod kellene még a 20-as éveidben
2016. július 5.
Szerző: Zsófi

A 20-as éveink arról szólnak, hogy felnőjünk az úgy nevezett nagybetűs élezhez. Kinek gyorsabban megy, míg másoknak lassabban, de a kritikus harmincat már jó lenne úgy betölteni, hogy ezeket a rossz szokásokat nem gyakoroljuk!

1. Soha többé gyorskaják

Szívünk mélyén már egy ideje tudjuk, hogy egyszer vége lesz a végtelen chips és sajtburger korszaknak. Jó, nem kell róla teljesen lemondanod, ez azért elég abszurd lenne, de a késő esti vacsorának már nem fér bele egy zacskó chips.

gif

2. Csökkentsd a koffeint

Ohh, édes koffeinfüggőség, mennyi mindent köszönhetünk neked. Átbulizott estéket, ötös vizsgákat és sikeres munkahelyi napokat. De ennek vége, szorítkozz az ajánlott napi adagra, és ha már kávé, biztos vagy benne, hogy három cukorral kell innod?

3. Csökkentsd a kávéra költött összeget

Pont itt az ideje, hogy vegyél magadnak egy kávéfőzőt. Átgondoltad valaha, mennyi pénzt költesz el a Starbucksban? És az a sok kidobott papírpohár? Igen, egy termoszra is szükséged lesz!

4. Nem kell a mikrohullám

A vélemények egyébként is megoszlanak a mikrohullám hosszútávú hatásairól, de nekünk elég már annyi is, hogy a mikrózott kaják szinte semmi tápanyagot nem tartalmaznak. Ideje, hogy megtanulj főzni! Amúgy is tudjuk, hogy egy férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út.

gif

5. Reggelizz!

Egyszer ismertünk valakit, aki hallott már valakiről, aki szokott reggelizni. De az tuti nem te voltál. Eddig!

6. Takaríts el magad után

Nem lehet már kifogás egy rendetlen lakótárs, a napokig gyarapodó mosatlan 30-hoz közel már nem fér bele, igazából régen sem fért bele, de most már kimondjuk: még viccnek is rossz!

gif

7. Igyál több vizet

Tegyél magadnak egy szívességet, és kezdj el folyamatosan hidratálni. Most! A víznek nincs hátránya, csak előnye, és a bőröd, a májad, de igazából az egész tested megköszöni majd.

8. Ne hagyj ki étkezést

Napi három étkezés elengedhetetlen ahhoz, hogy a tested és az anyagcseréd jól működjön, de a szakemberek inkább az ötre esküsznek. Valamiért ezt kiskorunkban jól megtanultuk, de amint elszakadtunk ”anya főztjétől”, kezdtünk leszokni róla. Pedig anyának mindig igaza van…

9. Csomagolj magadnak ennivalót

A korgó hasadnál már csak a pénztárcád lesz üresebb ebédidőben, ha teljesen rászoksz az irodai menzára. Persze fontos néha csatlakozni a kollégákhoz és a batárokhoz, hisz ilyenkor várnak rád a legizgalmasabb irodai pletykák, de legalább a reggelit és az uzsonnát old meg magadnak.

gif

10. Ismerd meg az élelmiszereket

A változatos étkezéshez elengedhetetlen, hogy összebarátkozz olyan alapanyagokkal is, amiket eddig nem ismertél. Tudd meg, minek mikor van a szezonja, hogy hogyan tehetsz színesebbé egy ételt, hogy mi az a rebarbara...

Cukiságdömping: Sarolta és György tesólátogatóban

Tegnap megszületett Katalin és Vilmos harmadik gyermeke.

Napi horoszkóp április 24.: a Bikák bátran kiállnak önmagukért, a Vízöntők végre látják a fényt az alagút végén

Ma is érdemes figyelemmel követned, hogy mit ír a horoszkópod, mert izgalmas dolgokat tudhatsz meg a csillagok állásából!

Ciki vagy menő újítás? Selena Gomez cipője megosztott minket

Nézd meg a szóban forgó darabot, és szavazz!

Napi horoszkóp április 23.: a Rákok segítőkészségükről híresek, a Vízöntők számára fontos a precizitás

A hét első napján se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz ismét izgalmas üzeneteket tartogatnak a csillagok!

A farmermosás tízparancsolata - te vajon mindet betartod?

Tényleg igaz, hogy évente csak egyszer kell kimosni? Utánajártunk!

Dakota Johnssonnak terápiára kell járnia új filmje miatt

A szürke ötven árnyalata nem viselte meg ennyire.

Hihetetlen: Egy újabb modell coming outolt, és ezzel a divatszakmát is meglepte!

Valamikor 2013 környékén Andrej Pejić (pontosabban ma már Andreja) coming outjával elkezdődött valami.