6 dolog, amit sosem mondana egy gazdag ember

6 dolog, amit sosem mondana egy gazdag ember
Forrás: GettyImages

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Aki tehetős, annak nem kell semmit sem bizonygatnia. Jöjjön néhány átlagosnak tűnő mondat, az átlagos emberek szájából, amiket sosem mondana egy gazdag ember! Lehet, hogy pont ezért tart ott, ahol?

Itt egy tanulságos mese Robert Kiyosaki tollából, aki saját élete tapasztalatait vetette papírra. Könyve, a Rich Dad Poor Dad arról szól, hogy mi a legnagyobb különbség egy gazdag és egy szegény ember között. A sztori két közeli ismerőséről szól, annyira közeli, hogy a "szegény ember" Robert apja, aki sokat küzdött az anyagi biztonságért, végül még sem sikerült elérnie álmát, és a számlákkal sakkozva halt meg.

Bezzeg legjobb barátja - aki kis vállalkozással kezdte, majd Hawaii egyik leggazdagabb embere lett belőle. Két külön történet, két külön életút, de Robert szerint a kimondott szavak különböztették meg őket leginkább. "Rá kellett jönnöm, hogy az én apám tényleg szegény volt, nem azért, mert nem keresett magának annyi pénzt, hogy elégedett legyen. Hanem azért, mert gondolatai és cselekedetei voltak szegényesek" És hogy miket ismételgetett állandóan?

1. "Hogyan engedhetném meg magamnak?"

A lekicsinylő gondolatok, bekorlátozzák az embert. Ha állandóan azt mantrázod magadnak, hogy valamit sosem érhetsz el, akkor nem is fogod elérni, hiszen már kimondtad, döntöttél. Nem arról van szó, hogy mindent vegyél meg, de ha korlátok közé szorítod magad, sosem fogsz több pénzt keresni.


2. "Én megdolgoztam a pénzemért."

Mire a gazdag apa mondja: "Az én pénzem nekem dolgozik." Hatalmas a különbség a kettő között. Az átlag emberek többnyire úgy döntenek, fizessenek időarányosan a munkájukért. Folyamatos, óradíjas fizetés - míg egy gazdag ember elvárja, és megkéri a munkája árát. És ez nem egy időalapú rendszerben mérhető összeg. Fizess meg, és dolgozom!

3. "Nem akarok kockáztatni."


A gazdag ember játszik, és nyer. Ennek egy kényelmetlen hozadéka a bizonytalanság, de meg kell tanulni kockázatot vállalni, ha el szeretnénk érni valamit. Persze nem mindegy, hogy milyen kockázatról van szó, hiszen egy okos ember jól tudja, meddig érdemes feszegetni a határait, és honnan számítanak tettei őrültségnek. Néha a veszteség is belefér.


4. "Keményen tanulok, hogy egy jó cégnél helyezkedhessek el."

Vagy inkább: Keményen tanulok, hogy jövedelmező cégbe kezdjek. A gazdag emberek nem félnek nagyban gondolkozni. Tudják mire várnak, mennek érte, és higgadtan gyűjtik a pénzt, míg be nem válthatják elképzelésiket - és nem aprópénzre. Ezzel szemben, a tömegek alig várják, hogy belesimulhassanak egy rendszerbe, ami végül csak kihasználja a tehetségüket.


5. "Sosem leszek gazdag."

Azt hiszed, hogy egy valóban tehetős embert érdekel a gazdagság? Nem is mondja - ez húzza ki a szorult helyzetekből, mert ne hidd, hogy neki elsőre minden összejön. Mivel nem tartja magát többre, nem vágja földhöz a negatív hullám sem. Különbség van aközött, hogy valaki szegény, vagy rossz lapokat húzott.


6. "A pénz hatalom."

Arra tanítanak minket, hogy járjunk jó iskolába, így találunk jó munkát, és lényegében felépíthetünk egy rendezett életet. Ez lenne a nagy hatalom? A pénz csak eszköz, hogy új utakat nyisson ki előttünk, ami még messzebb repíthet minket.

És ezt láttad már?

Galéria / 4 kép

Egy milliomos tippjei a valódi sikerhez

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót: a nézők szerint ezek a legrosszabbak!

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!

Kép
Életmód

A legmeglepőbb titkok Sisi és Ferenc József történelmi nászról

Sisi a történelem egyik legnagyobb hatású nőalakja volt, most pedig megismerheted Ferenc Józseffel kötött házasságának részleteit!

Kép
Életmód

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Kép
Sztárok

Szabó Kimmel Tamás: "Engedjük már el, hogy a férfiak nem sírnak!" - #Képesvagyok podcast S2E4

A #Képesvagyok podcast legújabb adásában Szabó Kimmel Tamás volt a vendégünk. Beszélgettünk a gyermekkoráról, nevelési stílusáról, maximalizmusról, határhúzásokról, a közelgő negyedik X-ről és persze legújabb filmjéről.

Kép
Sztárok

Ritka pillanat: Matthew McConaughey-t gyönyörű lánya kísérte el a vörös szőnyegre - FOTÓ

Matthew McConaughey ritkán jelenik meg teljes családjával a vörös szőnyegen, most ennek a pillanatnak lehetünk szemtanúi!