5 magyar klip, amiről nem gondoltad volna, hogy hazánkban készült

5 magyar klip, amiről nem gondoltad volna, hogy hazánkban készült
2015. december 7.
Szerző: Á.M.

Vajon az alábbi klipeket nézve észrevetted már azt, hogy mind Magyarország gyönyörű tájain készült? Bizony-bizony, nézd csak!


1. Belau ft. Hegyi Dóri: Island of Promise


Helyszín: Kisoroszi, Rendező: Damokos Attila

Idén szeptemberben jelent meg a Belau nevű egyszemélyes formáció első dala, az Island of Promise, amit egyből egy remek klippel publikáltak. Azóta nem akármilyen sikereket ért el a friss zenei projekt. Annyira erős lett az első mozgóképük, hogy elnyerte a zsűri különdíját a Magyar Klipszemlén, a dal bekerült az Aranyélet nevű új HBO sorozatba, számos rádió játssza előszeretettel, valamint több külföldi zeneoldal is elismerően írt róla.


2. Our Youth: Oak Tree


Helyszín: Bokodi-tó, Rendező: Koblicska Örs

Az Our Youth budapesti dallamosabb rockzenét játszó formáció. A 2013 februárjában megjelent West-Cappel EP-n szerepel az Oak Tree. A számos hazai koncertet háta mögött tudható zenekartól egy északi hangulatú kisfilmet kaptunk.


3. Turbo – Nebulosus


Helyszín: fóti homokbánya, Rendező: Hencz Péter

A grunge, progresszív és garage jegyekkel bíró Turbo 2005-ben született az alapító tagok közös rock and roll iránti szereleméből. Számos sikert ért már el a zenekar, hiszen külföldi fellépéseik mellett megjárták az összes magyar fesztivált, valamint elnyerték már a Fonogram díjat is az „év hazai modern pop-rock albuma” kategóriában. 2012-ben jelent meg a Turbo, Nebulosos című videója, amely a formáció akusztikus hangvételű anyagán hallható.


4. ZAGAR - Dream Of A Machine


Helyszín: Kismaros és Börzsöny, Rendező: Szabó Áron

A hazai elektronikus zenei színtér egyik legsikeresebb zenekara, a Zagar 2001-ben alakult és eddig négy albumot készített. A Local Broadcast 2002-ben, a Szezon/Eastern Sugar (filmzene) 2004-ben, a Cannot Walk Fly Instead 2007-ben, a Light Leaks pedig 2013-ban jelent meg, utóbbi az év hazai elektronikus zenei albuma, illetve hangfelvétele kategóriában Fonogram-díjat kapott. A Zságer Balázs vezette formáció utolsó lemezén található Dream Of A Machine-hez készült a fenti klip.


5. Margaret Island – Bolyongó


Helyszín: Gyenesdiás, Rendező: Damokos Attila

Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint triója az egyik legsikeresebb pályakezdő zenekar jelenleg a hazai könnyűzenei palettán (az InStyle-ban is bemutattuk őket, nézd vissza ide kattintva). Fellépéseik alkalmával pedig további, tehetségüket már bizonyított fiatal zenészekkel egészülnek ki. A Margaret Island 2013 őszén alakult, de már nehéz számon tartani, hogy összesen hány koncerten vannak túl, a világ hány pontjáról küldtek papírhajót ábrázoló fotókat a rajongók az együttes Facebook-oldalára, vagy hányan zengték velük a „Nem voltál jó” refrénjét a fesztiválokon.


Szerinted melyik a legjobb klip?
Belau ft. Hegyi Dóri: Island of Promise
Our Youth: Oak Tree
Turbo – Nebulosus
ZAGAR - Dream Of A Machine
Margaret Island – Bolyongó
Megosztom az eredményt

Összeállította: Huszár Béla

Fiatalok és tehetségesek: Itt az új generáció – VIDEÓ.

Nem is létezik mégis imádják! Íme az Instagram első virtuális sztárja

A tény maga, már most is számtalan kérdést vett fel, de meglátjuk, hogy mit hoz a jövő.

Gondoltad volna? Katalin hercegnét ezzel tudja leginkább felbosszantani Vilmos

Még Vilmos és Katalin kapcsolata sem mentes a veszekedésektől!

Ha Gwyneth Paltrow-t nem bírod – attól még a 15 perces tésztáját imádni fogod

Egy-két évvel ezelőtt, a csapból is Gwyneth carbonrájára folyt, miközben az akkor megjelent receptkönyve - csak úgy, mint sokszor ő maga is -, a támadások kereszttüzébe került. Ha a színésznőt nem is, az egyik receptjét mégis szerette az internet népe, amit többek között a popsugar, a delish is lehoztak. Én is sokszor elgondolkodtam azon, hogy ideje lenne végre kipróbálnom. A napokban épp carbonarára vágytam, hát megtettem!

Must have darabok! Claudia Schiffer minden izgalmas titkot elárult az ARTDECO x Claudia Schiffer kollekcióról

A 30 éves jubileumi kollekció névadója és arca Claudia Schiffer így vall a közös munkáról:

A londoni BRIT Awards legjobb vörös szőnyeges szettjei

Nekünk megint Millie a hatalmas kedvencünk, és neked kinek a szettje tetszett a legjobban?

Lakberendezőnk ajánlja: 2018 legmenőbb enteriőrmintái

Ha felfrissítenéd az otthonod berendezését, vagy csak képbe kerülnél az idei trendekkel, legújabb sorozatunkból megtudhatod, milyen színek, anyagok, formák és stílusok azok, amik idén hódítanak. A cikkből kiderül, hogy melyek az év legkelendőbb mintái az enteriőrökben, és lakberendezőként arra is adok ötleteket, hogyan használd őket egy térben, ha friss, izgalmas és divatos otthonra vágysz!