3 ok, ami miatt még ma is imádjuk a Római vakációt

3 ok, ami miatt még ma is imádjuk a Római vakációt
Forrás: Örökmozgó

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Facebook
Twitter
Pinterest

Audrey Hepburn első híres filmje és egyben az egyik legcsodálatosabb alkotása is Anna hercegnő szerepe volt 1954-ben, ami az Oscar mellett Golden Globe és BAFTA-díjat is ért a színésznőnek, a filmért pedig ma is millióan rajonganak

A mesés történet főhőse Anna hercegnő, akinek a szerepére egyébként az akkor már sztárként ünnepelt Elizabeth Taylort szánta volna a rendező William Wyler. Ám sem ő, sem a másik világhírű művész Jean Simmons nem vállalta a forgatókönyvet, így akkor esett az akkor még névtelennek számító újoncra, az addig csak a Broadway-n ismert Audrey Hepburnt. A film sikere a legnagyobb szakmai elismerések begyűjtése mellett végül meghozta a várva várt áttörést a belgiumi születésű Hepburn számára, akit a Római vakáció után, olyan kasszasikerekben vártak főszerepek, mint az Álom luxuskivitelben, vagy a My Fair Lady. Nem túlzás, hogy a színésznőért mindenki rajongott, a megunhatatlan filmjeit pedig időről, időre érdemes még ma is visszanézni, ha tökéletes kikapcsolódásra, vagy egy kis eredeti romantikára vágyunk a filmvásznon. S hogy miért az egyik kedvencünk a Római vakáció, annak pedig három oka is van!

Helyszín: Rómát látni és meghalni. Minden út Rómába vezet. Róma, az örök város. Csak néhány röpke ismert idézet, ami Rómáról jut eszünkbe. Egyszóval Rómát látni kell, és nem lehet nem rögtön beleszeretni. Varázslatos a város atmoszférája, ami pedig a film minden egyes jelenetéből árad. A történet egy kis városnézésre is invitálja a nézőket, így a film közben tényleg olyan érzésünk lehet, mintha mi is Rómába cseppentünk volna.

gif

Romantikus szál: A Római vakáció férfi főszereplője a rámenős újságírót, Joe Bradely-t alakító Gregory Peck pedig igazi sármőrként tökéletesen hozta a romantikus hőst, aki a karrierjét is képes lett volna feláldozni, hogy mentse a szerelmét. Hol vannak manapság ilyen lovagok? A pár gyönyörűen mutatott a filmvásznon, ám a hírek szerint nem alakult ki köztük mély és tartós a barátság, amiben talán az is közrejátszott, hogy a forgatás idején az ünnepelt amerikai színész magánélete romokban hevert, mivel a 12 éve tartó házassága épp válságban volt, mely végül válással is végződött.

gif

Ruhák: A legendás divattervező, Hubert de Givenchy nem véletlen választotta múzsájának a gyönyörű Audrey Hepburnt, akinek elképesztően karcsú alakja, kifinomult eleganciája és bájos kisugárzása mindenkit rabul ejtett. Igaz, Givenchyvel csak a Római vakáció forgatása utáni évben, már a Sabrina c. filmje alatt ismerkedett össze, ám ez a találkozás egy életre meghatározta a francia divatház jövőjét.

Galéria / 20 kép

Csodálatos fotók Audrey Hepburnről, minden idők legnagyobb stílusikonjáról

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Kép
Életmód

Nem fogyasztod eleget, pedig jót tesz egészségednek: a spárga jótékony hatásai!

Külföldön megőrülnek a spárgáért, ez persze nem csoda, hiszen számos jótékony hatása van, melyek miatt abszolút érhető, hogy ilyen nagy népszerűségnek örvend. Azonban annak ellenére, hogy Magyarországon hatalmas területen termelik, mégis meglepően kevesen fogyasztják. Nos, mi most megpróbálunk meggyőzni arról, hogy miért építsd be az étrendedbe ezt az igazán szuper zöldséget.

Kép
Életmód

A banánnál is hatásosabbak! Káliumban gazdag ételek, amikkel szíved egészségét támogatod

A banán talán a legismertebb káliumban gazdag étel, de számos más egészséges élelmiszer jó káliumforrás. És, hogy miért van szükségünk káliumra? Többek között szabályozza a vérnyomást, a szívritmust, a sav-bázis egyensúlyt és szerepet játszik az idegrendszeri jelek továbbításában.

Kép
Sztárok

Néhányan sokkal sikeresebbek lettek: 10 eredményes sportoló, aki színészi pályafutásba kezdett

Van, aki jól döntött, hogy váltott: íme azok a sportolók, akik színészi pályafutásba kezdtek.

Kép
Életmód

Hollywoodon túl! 10 nem amerikai film, amit egyszer látnod kell

Íme azon európai filmek listája, melyben mindenki megtalálja a szívéhez és ízléséhez legközelebb álló darabokat!

Kép
Életmód

8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!

Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.

Kép
Szépség

Cindy Crawford 33 éve csak erre a testápolóra esküszik - ez a száraz bőrűek megmentője!

Cindy Crowford már 25 éves kora óta használja ezt a testolajat, amit kifejezetten a száraz bőrűeknek ajánlunk!