3 mesebeli hely Magyarországon, amit egyszer látnod kell

 3 mesebeli hely Magyarországon, amit egyszer látnod kell
Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Facebook
Twitter
Pinterest

Mindig magával ragadnak téged a fantasy-filmekben és a mesékben látott mágikus tájak? Szerencsére számtalan olyan rejtett hazai természeti kincs akad, ahol biztosan egy természetfeletti történet szereplőjének érezheted magad.

A cikk támogatója a Magyar Turisztikai Ügynökség

Máris számolod vissza a napokat nyárig, hogy a szabadságod alatt útra kelhess? Felesleges addig várnod, sőt! A tavaszi kirándulások valójában számtalan előnnyel járnak: nem véletlen, hogy egyre többen választják ezeket a heteket a kikapcsolódásra. Ha még a júliustól szeptember közepéig tartó csúcsidőszak előtti hónapokra időzíted az utazásodat, akkor elkerülheted a tömeget a legnépszerűbb turistalátványosságoknál, ami – lássuk be – élvezetesebbé teheti a programokat, ráadásul holtszezonban még a kiadásokon is sokat spórolhatsz. És képzeld, egyes kutatások szerint a bimbózó növények látványa (különösen a cseresznyevirágé) jótékony hatással van a mentális egészségre. Szóval itt az ideje, hogy belevágj egy tavaszi kirándulás megtervezésébe és kiszakadj egy kicsit a valóságból: egy hétvége, de akár egy nap alatt is olyan fantasztikus helyeket barangolhatsz be Magyarországon, amelyek garantáltan elbűvölnek majd.

Zsákos Frodó nyomában

Mindig is vonzott A Gyűrűk Ura varázslatos világa, bár az orkokkal azért nem szívesen találnád szembe magad? Jó hírünk van: nem kell a filmforgatási helyszínig, azaz Új-Zélandig repülnöd ezért, elég, ha Hercegkútra utazol, ugyanis az ott található pincesorokon, a Gombos-hegyin és a Kőporosin sétálva azonnal a hobbitok falujában érezheted magad. A Tokaj-Hegyaljai borvidék ráadásul 2002 óta az UNESCO Világörökség része, úgyhogy mindenképpen vedd fel a bakancslistádra, hogy itt koccints egyet a barátaiddal!

Hercegkút - Kőporosi Pincesor
forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség
Hercegkút - Kőporosi Pincesor

A határ a csillagos ég

Álmodoztál már valaha arról, hogy sétálhass a Holdon? Képzeld, nincs szükséged különleges kiképzésre: csak el kell sétálnod a Nógrád megyei Mátranováktól alig 2 kilométerre megtalálható Fehérszékig, ahol valóban földöntúli látvány tárul az odalátogatók elé. Szinte hihetetlen, de a robbanásos vulkánkitörés következében keletkezett riolittufa-mező története közel 15-18 millió évvel ezelőttre nyúlik vissza, a nevét pedig a színe alapján kapta. És ha mindez még lenne elég ok arra, hogy útba ejtsd ezt a vidéket, akkor eláruljuk, hogy a kilátás is lélegzetelállító erről a „Holdról”.

Mégis léteznek tündérek?

Dorog és Esztergom között húzódik a Strázsa-barlang, melynek „előcsarnoka” a Tündérkapu nevet kapta – ez azokra az átjárókra utal, amelyeken a mondák szerint a mesebeli lények is közlekedhetnek. Az Angyalszájként is emlegetett természeti csoda a termálforrások tevékenységének hatására keletkezhetett, és olyan, mintha hatalmas, égre néző ablakok között sétálhatnánk. Figyelem: a Tündérkaput érdemes fentről is megcsodálni, tehát nem árt megmászni a Nagy-Strázsa-hegyet sem!

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Kép
Életmód

Nem fogyasztod eleget, pedig jót tesz egészségednek: a spárga jótékony hatásai!

Külföldön megőrülnek a spárgáért, ez persze nem csoda, hiszen számos jótékony hatása van, melyek miatt abszolút érhető, hogy ilyen nagy népszerűségnek örvend. Azonban annak ellenére, hogy Magyarországon hatalmas területen termelik, mégis meglepően kevesen fogyasztják. Nos, mi most megpróbálunk meggyőzni arról, hogy miért építsd be az étrendedbe ezt az igazán szuper zöldséget.

Kép
Életmód

A banánnál is hatásosabbak! Káliumban gazdag ételek, amikkel szíved egészségét támogatod

A banán talán a legismertebb káliumban gazdag étel, de számos más egészséges élelmiszer jó káliumforrás. És, hogy miért van szükségünk káliumra? Többek között szabályozza a vérnyomást, a szívritmust, a sav-bázis egyensúlyt és szerepet játszik az idegrendszeri jelek továbbításában.

Kép
Sztárok

Néhányan sokkal sikeresebbek lettek: 10 eredményes sportoló, aki színészi pályafutásba kezdett

Van, aki jól döntött, hogy váltott: íme azok a sportolók, akik színészi pályafutásba kezdtek.

Kép
Életmód

Hollywoodon túl! 10 nem amerikai film, amit egyszer látnod kell

Íme azon európai filmek listája, melyben mindenki megtalálja a szívéhez és ízléséhez legközelebb álló darabokat!

Kép
Életmód

8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!

Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.

Kép
Szépség

Cindy Crawford 33 éve csak erre a testápolóra esküszik - ez a száraz bőrűek megmentője!

Cindy Crowford már 25 éves kora óta használja ezt a testolajat, amit kifejezetten a száraz bőrűeknek ajánlunk!