501 Day 2023: 150 éves a Levi’s 501-es!

501 Day 2023: 150 éves a Levi’s 501-es!
Forrás: PR

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Facebook
Twitter
Pinterest

Újra május van és mi újra megünnepeljük a világ kedvenc farmerének születését, ami éppen 150 évvel ezelőtt történt.

1873. május 20-a történelmi nap volt: megszületett a farmer. Ezen a napon jegyeztetett be Levi Strauss és Jacob Davis elsőként amerikai szabadalmat a férfi munkanadrágok szegecsekkel való megerősítésére. Ez az amerikai vadnyugati munkások igényeinek megfelelő, kezdetben overálnak vagy derék overálnak nevezett szegecselt nadrág vált aztán az évtizedek során szimplán „farmerként” ismertté.

És milyen ismertté! Létezik néhány olyan ruhadarab, aminek kortól és helytől függetlenül állandó helye van divat univerzumában, de még a sima fehér póló, vagy a kis fekete ruha sincs olyan régóta velünk, mint a klasszikus Levi’s 501-es farmer. Szó szerint mindenki hordta már a nagy hatású zenészektől, politikusoktól és filmsztároktól kezdve a hozzánk hasonló hétköznapi emberekig, és most az 501-es farmer a 150-edig születésnapját ünnepli.

Annak ellenére, hogy másfél évszázad telt el az első megjelenése óta, az 501-es nem is lehetne frissebb. Rengeteg emlékezetes pillanat fűződik ehhez a nadrághoz, amik a világ leghíresebb farmerévé tették. Világszerte mindenki kedvence a kifutón vonuló hírességektől az utcán sétáló hétköznapi emberekig. Marlon Brando, Cindy Crawford, Debbie Harry, Cher, és Run DMC egyaránt viselték és ott látjuk a mai It görlökön is, mint a Hadid nővérek, Hailey Bieber, vagy Kaia Gerber.

Az évforduló emlékezetessé tételére a Levi’s idén egy sor különleges, illetve limitált kiadással lepte meg az 501-es rajongóit. A férfiaknak szóló 501 ’54-est a márka archívumában őrzött 1954-es darabok inspirálták, a nőknek tervezett kollekció pedig a márka első, kimondottan nőknek tervezett, a szokásosnál magasabb derekú és jobban szűkülő szárú 501-esére emlékeztető 501 ’81-essel bővül. Az idén megjelenő innovatív, új 501-es modelleknek köszönhetően a jövő arról szól, hogy az 501-es a következő 150 évben is a valaha készült egyik legtartósabb, legelőremutatóbb és legstílusosabb nadrág legyen.

Videók

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Kép
Életmód

10 étel, ami 40 év felett fontos a dietetikusok szerint

Noha fiatalabb éveikben kevesebben gondolnak a rák és a szívbetegségek kialakulásának kockázatára, a 40-es évek elérése során mindkettő kockázata fennáll. Ez ellen pedig leginkább egészséges életmóddal tehetünk, melynek központi tényezője az étkezés.

Kép
Életmód

Különleges ajánlatok: Akciós belföldi wellness csomagok májusban, amiket nem fogsz tudni visszautasítani

Íme május legjobb akciós wellness ajánlatai! Ha egy kis kikapcsolódásra vágysz, akkor most itt az idő!

Kép
Sztárok

El se hisszük! Sztárok, akik idén ünneplik 60. születésnapjukat - sokuk közülük úgy ragyog, mint 20 évvel ezelőtt!

Sokukon nem is látszik az öregedés! Íme azok a sztárok, akik 2024-ben ünneplik 60. születésnapjukat.

Kép
Sztárok

Harry herceg elárulta: ez volt az a pillanat, amikor tudta, örökre elveszítette Vilmos herceget

Harry herceg és Vilmos herceg 2020 óta nem beszélnek egymással. Mit szólna ehhez Diana hercegné?

Kép
Életmód
Kép
Sztárok

Amikor a pénz beszél: sztárok, akik csak a gázsiért vállalták a szerepet

Pénzből élünk, így hát fontos, mennyit kapunk a munkánkért. Van, amikor a sztárok is csak ez alapján döntenek egy szerepről.