12 hely, ahol méltón megünnepelheted a Macaron Napot

12 hely, ahol méltón megünnepelheted a Macaron Napot

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Már negyedik alkalommal kerül sor március 20-án (azaz most pénteken) a Macaron Nap megrendezésére, ezúttal is az Akvárium Klubban. Idén is amatőr és profi macaronverseny, illetve számos, csak erre az alkalomra készülő újdonság várja az édesszájúakat, de ha már péntekig sem bírod macaron nélkül, látogass el a mi kedvenc helyeinkre!


1. A legújabb: Chez Dodo


Kép

Szalai Dóra Párizsban tanulta meg, milyen az igazán jó macaron. Hazatérte után a Sas utcában nyitotta meg vállalkozását, ahol a kínálat naponta változik (olyan különlegességeket is kínál, mint a citromos-gyömbéres vagy gesztenyés-rumos), de azért néhány klasszikus íz minden nap fellelhető. Az enteriőr pedig egy csoda, igazi kis ékszerdoboz!
  • 1051 Budapest, Sas utca 7.
  • Ár: 290 Ft-tól

2. A barátságos: Cake Shop


Kép

Nagyon szeretjük ezt az üzletet, mert mindig jó a hangulat, finomak a sütemények, és csodás-csajos a tálalás. Macaronjaik például a lehető legélénkebb színekben pompáznak – a mi kedvencünk a kék, kókuszos ízű!
  • 1055 Budapest, József Attila u. 12.
  • Ár: 350 Ft

3. A klasszikus: Centrál Kávéház


Kép

Lenyűgöző környezetben falatozhatsz ebben a patinás intézményben, ahol egyébként a külcsín mellett a belbecs sem elhanyagolandó: különleges macaronjaik többszörösen díjnyertesek.
  • 1053 Budapest, Károlyi u. 9.
  • Ár: 300 Ft

4. Az elegáns: Villa Bagatelle


Kép

A háromemeletes épületben a középső szint felé kell vennünk az irányt a macaronért – itt pedig akár egyesével, akár ún. Macaron-menüben is fogyaszthatjuk őket, egy finom, erős kávé mellé. A színpompás macaronok a cég másik egységében: a MOM Park-beli Bagatelliniben is elérhetők!
  • 1126 Budapest, Németvölgyi út 17.
  • Ár: 300 Ft (menü: 1150 Ft)

5. A mesteri: Zazzi


Kép


Solymárról indult a Zazzi Cukrászda hódító útja, majd két évvel ezelőtt Budapesten folytatódott – profizmusukat pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Zazzi egyik tulajdonosa lesz az idei Macaron Nap versenyének egyik zsűritagja. A macaronokon kívül a Zazzi-ban a mentás csokimousse is felejthetetlen!

  • 1037 Budapest, Bécsi út 57-61.
  • Ár: 300 Ft

6. A belvárosi: La Delizia


Kép

A remek kekszeiről imsert La Delizia igazi különlegességeket is kínál, így például sós-karamellás, vagy csilis-csokis ízű macaront. Pozsonyi úti üzletük ráadásul vasárnap is nyitva tart!
  • 1137 Budapest, Pozsonyi út 7.
  • Ár: 450 Ft

7. A francia: La Praline


Kép

Az egyik legismertebb francia cukrászda Budapesten a La Praline, így kihagyhatatlan azok számára, akik igazi macaront szeretnének enni. Kínálatukban az alaptéma több variációja, így mostanában pl. lollypop verzió is megtalálható, ha esetleg valaki már unná a megszokott formát... (Figyelem: három üzletük is van!)
  • 1029 Budapest, Máriaremetei út 205-209.
  • Ár: 300 Ft

8. A megkerülhetetlen: Sugar! Design Cukrászda


Kép

Aki kicsit is édesszájú, jól ismeri a Sugar! üzleteit – főként a Paulay Ede utcában lévőt, ahol kifejezetten széles a sütikínálat. Macaronból is számos verzió készül, pontosan 25 ízben, ráadásul mindegyik gluténmentes!
  • 1061 Budapest, Paulay Ede u. 48.
  • Ár: 330 Ft

9. A luxus: Four Seasons Hotel Gresham Palace


Kép

A csodás luxusszálloda lobbyjába bárki betérhet egy jó kávéra – vagy egy finom macaronra. A Macaron-napra a szálloda koktéljai által ihletett finomságokkal készülnek (az Elderflower Martini például bodzás-martinis ízű lesz), ezek kizárólag a rendezvényen lesznek elérhetők – de persze a többi, a szálloda halljában kapható macaron is finom: a mi kedvencünk a málnás változat!


  • 1051 Budapest, Széchenyi István tér 5-6.
  • Ár: 300 Ft

10. A hagyományőrző: Daubner


Kép

Az 1901-ben alapított, komoly múlttal rendelkező Daubner Cukrászdában a macaron többek között trüffelkrémes, diós és kávés változatban is kapható.
  • 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50.
  • Ár: 7600 Ft/kg

11. A felkészült: Jókai Cukrászda


Kép


Március 20-án a Jókai Cukrászda reggel 10-től este 9-ig várja az édesszájúakat finomabbnál finomall macaronokkal. Előreláthatólag tíz szezonális ízzel találkozhatunk, de kifejezetten a Nemzetközi Macaron Napra készülnek 3, 5 és 10-es macaron csomagokkal is, melyeket a vásárló válogathat össze magának.

  • Pécs, Ferencesek utcája 6.
  • Ár: 280 Ft/db

12. A megbízható: Pascucci


Kép

Győr egyik legkedveltebb cukrászdája is gondolt a macaronok szerelmeseire: még több színnel és ízzel várják a rajongókat.
  • Győr, Széchényi tér 7.

5 ÚJ GASZTROHELY, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD - KATTINTS!

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Szépség

A vásárlók azt mondják, úgy kisimítja a ráncokat ez a primer, mintha photoshoppolták volna őket - most akciósan szerezheted be!

A vásárlók szerint nemcsak tartósabbá teszi a sminket, de minden bőrhibát és a tág pórusokat is eltünteti ez a primer! Olyan, mintha photoshoppolták volna a bőrünket.

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót: a nézők szerint ezek a legrosszabbak!

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!

Kép
Életmód

A legmeglepőbb titkok Sisi és Ferenc József történelmi nászról

Sisi a történelem egyik legnagyobb hatású nőalakja volt, most pedig megismerheted Ferenc Józseffel kötött házasságának részleteit!

Kép
Életmód

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Kép
Sztárok

Szabó Kimmel Tamás: "Engedjük már el, hogy a férfiak nem sírnak!" - #Képesvagyok podcast S2E4

A #Képesvagyok podcast legújabb adásában Szabó Kimmel Tamás volt a vendégünk. Beszélgettünk a gyermekkoráról, nevelési stílusáról, maximalizmusról, határhúzásokról, a közelgő negyedik X-ről és persze legújabb filmjéről.