10 fontos lecke a világról, amit a 102 évet megélt Iris Apfeltől érdemes eltanulnunk

10 fontos lecke a világról, amit a 102 évet megélt Iris Apfeltől érdemes eltanulnunk
Forrás: Getty Images

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Március 1-jén, 102 éves korában elhunyt Iris Apfel. A hihetetlen stílusáról ismert tervező és divatikon elképesztően izgalmas életet élt, van mit tanulni tőle. Iris Apfelre most legfontosabb stílus- és életleckéivel emlékezünk.

1. Minden követ mozgass meg!

Ha a fejedbe vetted, hogy megszerzel valamit, a világ végére is menj utána, mint ahogy Iris tette, akinek ruhái és régiségei a világ minden pontjáról származtak.

2. Ha tetszik valami, vedd meg!

Mindent vegyél meg, ami különleges és felkelti az érdeklődésed, függetlenül attól, hogy nem tudod, hogy használod majd! Iris nagyon ösztönös volt, ha a gyomra tájékán kellemes érzése támad, akkor tudta, hogy arra a darabra szüksége van. No persze nem árt, ha a munkád során hasznosítani tudod majd ezeket a különleges darabokat, ha másként nem, túladhatsz rajtuk.

3. Legyen egy szépség védjegyed

Iris imádta a színes rúzsokat, az erőteljes, élénkpiros volt a kedvence. És évekig ugyanazt a különleges, uniszex parfümöt használták a férjével!

Kép
forrás: Getty Images

4. Ha valamire rákattansz, az lehet a védjegyed

A bolhapiacon találta Iris az első óriási szemüvegkeretét és már akkor használta dioptria nélkül, amikor még jó volt a szeme, később pedig több hasonlóan látványos szemüveget is vásárolt, melyek végül a védjegyei lettek.

5. Légy maximalista

Az öltözködés játék! Pihentesd a minimalista trendet és játssz a mintákkal, a különböző izgalmas textúrákkal, színekkel és halmozd kedvedre az ékszereket, nem könnyű, de szórakoztató megtalálni a harmóniát a maximalizmusban.

Kép
forrás: Getty Images

6. Tedd el a ruhákat, amiknek jelentése van számodra

És itt nem csak az esküvői ruhára gondolunk! Iris megtartotta a ruhát, amit több mint 70(!!!) éve, a jövőbeli férjével közös első randevúján viselt és még utolsó éveiben is belefért, na ezt csináld utána!

7. Maradj nyitott!

Iris úgy vélte, az élet nem fekete vagy fehér, hanem van közte rengeteg árnyalat. Minden korszaknak megvan a jó és a rossz oldala is, és nem tudott néhány helyet felsorolni, ahol mindig vásárolt. Nyitott szemmel járt, és bármilyen boltba bemnet, és talált már kincset egy ócskaságokkal teli üzletben, ahogyan szeméttel felérő árut egy luxusboltban.

8. Senkitől ne várj semmit!

Az édesapja tanította meg arra, hogy ha nem vár senkitől semmit, nem is fog csalódni. Ha valaki kedves veled és megtesz érted valamit, az örömteli, de úgy éretheted, tartozol neki. Másképp fogalmazva: ne tedd mástól függővé a boldogságod!

Kép
forrás: Getty Images

9. Engedd megcsillanni a személyiséged!

Iris nem értett egyet a kevesebb több elvével, untatta. Eklektikus stílusába becsempészte a legkülönbözőbb darabokat, ha azok tetszettek neki. Engedd az ízlésed egyediségét megmutatkozni az öltözködésedben és az otthonodban is. Utóbbi ne úgy nézzen ki, mint egy luxusszálloda, hanem egy élettel, emlékekkel teli, meleg lakhely.

10. Fejezd ki magad!

Ne dőlj be a trendeknek, hanem okosan válogass köztük, akár kitartva egy mellett, tovább fejlesztve azt. Gondold végig, mit szeretnél kommunikálni magadról a ruháidon keresztül. Sokkal izgalmasabb lesz a végeredmény, ha kifejezésre juttatod a személyiségedet.

Most pedig kattints galériánkra és mutatunk 15 felejthetetlen idézetet Gábor Zsazsától!

Galéria / 15 kép

15 felejthetetlen Gábor Zsazsa idézet

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Szépség

A vásárlók azt mondják, úgy kisimítja a ráncokat ez a primer, mintha photoshoppolták volna őket - most akciósan szerezheted be!

A vásárlók szerint nemcsak tartósabbá teszi a sminket, de minden bőrhibát és a tág pórusokat is eltünteti ez a primer! Olyan, mintha photoshoppolták volna a bőrünket.

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót: a nézők szerint ezek a legrosszabbak!

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!

Kép
Életmód

A legmeglepőbb titkok Sisi és Ferenc József történelmi nászról

Sisi a történelem egyik legnagyobb hatású nőalakja volt, most pedig megismerheted Ferenc Józseffel kötött házasságának részleteit!

Kép
Életmód

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Kép
Sztárok

Szabó Kimmel Tamás: "Engedjük már el, hogy a férfiak nem sírnak!" - #Képesvagyok podcast S2E4

A #Képesvagyok podcast legújabb adásában Szabó Kimmel Tamás volt a vendégünk. Beszélgettünk a gyermekkoráról, nevelési stílusáról, maximalizmusról, határhúzásokról, a közelgő negyedik X-ről és persze legújabb filmjéről.