Zöld sztárok, akiknek valóban fontos a bolygónk

Zöld sztárok, akiknek valóban fontos a bolygónk
Facebook
Twitter
Pinterest

Mindenki tehet az éghajlatváltozás ellen. De vajon mit tehet, mit tesz egy sztár a zöldebb bolygóért?

gif

A korábban szinte csak a sci-fikből és fantasy filmekből ismert extrém időjárási események - hurrikánok, tornádók és erős szélviharok, nagyon heves zivatarok („szupercellák”), jeges viharok, az aszályok, a hideg- és a hőhullámok - mostanra valósággá és mindennapossá váltak. Nem kell közvetlenül a környezeti katasztrófák által sújtott vidékeken élnünk ahhoz, hogy a klímaváltozás érzelmi hatást fejtsen ki a hétköznapi életünkre. Egyes kutatások szerint az éghajlatváltozással kapcsolatban észlelt fenyegetettségre háromféleképpen reagálhatunk: tagadással, érdektelenséggel és bevonódással, vagyis aktív felelősségvállalással, ahogy azok a sztárok, akiknek környezettudatos szemléletmódjuk kihat életmódjukra, akár a komfortérzeti szempontjaikat is félretéve.

Galéria / 5 kép

Zöld sztárok, akiknek valóban fontos a bolygónk

Megnézem a galériát

A klímavédelem alapvetően különbözik a környezetvédelemtől. Az üvegházhatású gázok kibocsátásáért mindannyian felelősek vagyunk. Nincs olyan emberi tevékenység, amely közvetve vagy közvetlenül ne járna széndioxid-kibocsátással. Tévedés lenne azt gondolni, hogy csupán egy-két szennyezőforrás okozza a problémát, a valóság az, hogy többmilliárd. És pontosan ez a probléma, de ez a megoldás kulcsa is, hiszen ha mindenki tehet az üvegházhatású gázok kibocsátásáról, mindenki tehet is ellene. Nem a nagyvállalatok, de még csak nem is a politikusok döntenek a mi, és végső soron a bolygónk sorsáról, hanem mi magunk. Ezt sose felejtsétek el!

Ez a cikk a Covering Climate Now nemzetközi klímavédelmi kampányt támogatja, amely kampány több mint 250 hírportál globális együttműködése az éghajlat helyzet tudatosításának érdekében!

klímavédelem,bolygó
Tovább olvasok
Életmód

A pillangóhatás erősebb, mint gondolnád

Vajon egy pillangó szárnycsapásai Brazíliában képes tornádót előidézni Texasban? A válasz határozott igen - állapította meg Edward Lorenz meteorológus.

Életmód

Nehéz elhinni, hogy ezeket a képeket nem manipulálták

A képek nagy része optikai csalódás: a természet megvicceli a szemünket vagy mi magunk képzelünk oda valamit?! – CSODÁS KÉPEK!

Életmód

Nagyot szólt a magyar dizájn Londonban

London a világ egyik dizájnfővárosa, nem véletlenül szerveznek minden évben több csúcstalálkozót, konferenciát, kiállítást és vásárt is ott. Ezek közül az egyik legrangosabb a London Design Fair, amelyen idén 11 alkotó tette fel a dizájntérképre Magyarországot.

Stílus

Csapj le a legmenőbb őszi kabátokra 10.000 Ft alatt!

Még mindig nem szerezted be az idei legtrendibb őszi kabátodat? Segítünk!

Sztárok

Nézd meg a szexi lelkészt, mielőtt letörli magát az Instagramról!

Semmi sem lesz olyan forró ma, mint Oskar, a svéd crossfit lelkész, aki egy csapásra az Instagram sztárja lett.

Egyéb

Csomagolj és vidd!

Egy szép kivitelezésű papírtáska, amelybe az ajándékainkat csomagoljuk, vagy személyes dolgainkat visszük nap mint nap, mindig egy kis eleganciát kölcsönöz tárgyainknak, és ezzel lényegében nekünk.

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem