"A mi zenészeink most testpáncélt viselnek öltöny helyett" - Zelenszkij, Ukrajna elnöke a Grammy-gáláról üzent az egész világnak

"A mi zenészeink most testpáncélt viselnek öltöny helyett" - Zelenszkij, Ukrajna elnöke a Grammy-gáláról üzent az egész világnak
Forrás: Kevin Mazur/Getty Images
Facebook
Twitter
Pinterest

Az elnök szavai mindenkit megérintettek!

Már az Oscar-gála előtt is felmerült a hír, miszerint az ukrán miniszterelnök, Volodimir Olekszandrovics Zelenszkij videóban fog üzenni a világnak, ám ez akkor elmaradt. Tegnap este viszont lezajlott a 64. Grammy-díjátadó, ahová felkérték az elnököt, hogy mondjon egy rövidebb beszédet, Zelenszkij pedig a gála előtti 48 órában, egy Kijevben található bunkerben készítette el a felvételt.

"A háború. Mi lehetne még inkább ellenkezője a zenének? A lerombolt városok és meggyilkolt emberek némasága. A gyerekeink lecsapódó rakétákat rajzolnak, nem hullócsillagokat. Több, mint 400 gyermek sérült meg és 153 gyermek hunyt el, és őket már sosem fogjuk látni rajzolni. A szüleink boldogok, hogy felébredhetnek az óvóhelyeken, legalább életben vannak. A szeretteink nem tudják, hogy lehetünk-e még együtt valaha. A háború nem hagyja, hogy eldöntsük, ki éli túl, és ki marad végtelen némaságban.

A zenészeink testpáncélt viselnek öltöny helyett. A sebesülteknek énekelnek a kórházakban. Még azoknak is, akik nem hallják őket. De a zene utat tör magának. Megvédjük a szabadságunkat. Hogy élhessünk. Hogy szerethessünk. Hogy legyen hangunk. A földünkön harcolunk Oroszországgal, ami borzalmas némaságot hoz bombáival. Töltsétek meg a csendet a zenétekkel. Töltsétek meg ma. Mondjátok el a történetünket. Mondjátok el a valóságot a háborúról a közösségi médiában és a TV-ben. De ne maradjatok csendben! [...]"

A teljes videót itt megnézheted:

Az orosz-ukrán háború 2022. február 20-án kezdődött, azóta pedig rengeteg ember kényszerült arra, hogy maga mögött hagyja otthonát, addigi életét és szeretteit. Te is segíthetsz nekik! Az alábbi cikkekben összegyűjtöttük, hol és hogyan tudsz segíteni:

Galéria / 10 kép

Magyar és külföldi hírességek reakciója az orosz-ukrán háborúra

Megnézem a galériát

A JOY magazin írása.

Videók

Kép
Stílus

Kopizd le a stílusát: Jennifer Lopez erre a kiegészítőre esküszik már több mint 20 éve

Teljesen érthető, ha már egyszer ráakadt az igazira, miért is cserélne le pár múlandó trend kedvéért?!

Kép
Szépség

Amire már évtizedek óta várunk: Madonna meghökkentő szépségtrükkjeitől leesik az állad

Madonna 2023 nyarán lesz 65 éves, most megmutatjuk, mivel tartja fiatalon magát.

Kép
Stílus

Nyáry Luca: 4 makacs tévhit a modellek életével kapcsolatban

Azt gondoltad, a modellek rengeteg pénzt keresnek, fényűző szállodákban laknak és közben csak szépen kell mosolyogniuk? Nyáry Luca jó ideje mozog ebben a világban és most eloszlat minden tévhitet.

Kép
Stílus

Klasszikus és kihagyhatatlan! A minta, ami uralni fogja az elkövetkezendő hónapokat

Ezért a könnyen kombinálható mintáért szinte biztos, hogy te is odaleszel majd!

Kép
Sztárok

Láttad már? Ő Lisa Marie Presley legidősebb lánya, akit már Hollywood is kiszemelt magának

Lisa Marie Presley lányának minden esélye megvan arra, hogy rövidesen Hollywood legnagyobb csillagjai közé kerüljön.