Zarándokhellyé vált a gitárlegenda egykori búvóhelye

Zarándokhellyé vált a gitárlegenda egykori búvóhelye
Forrás: @handel_hendrix

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Facebook
Twitter
Pinterest

A balkezes virtuóz hippi lakása divatfotózások és kisebb koncertek helyszíne napjainkban.

Negyven évvel a halála után is megszállottan rajonganak a máig rejtélyes körülmények között, huszonhét évesen elhunyt Jimi Hendrixért, aki a rossz nyelvek szerint többet ért holtan, mint élve a menedzsere számára.

A seattle-i rockikon 1966-ban költözött Londonba, ahol Georg Friedrich Händel német zeneszerző egykori otthonának szomszédságában rendezkedett be aktuális barátnőjével, a ma már hetvenhárom éves Kathy Etchinghammel, akivel pulzáló árnyalatú, mintás kárpitokkal, nehéz esésű, élénk színű függönyökkel dobták fel, tették melegebbé első közös otthonuk hangulatát.

A balkezes gitárvirtuóz a költözködés idején még semmit nem tudott a barokk zeneszerző, Händel életművéről, később viszont annál többet. Megvásárolta több oratóriumát is, amelyeket kivételes lemezgyűjteményében őrzött. A bohém pár afféle búvóhelyként tekintett a brit főváros exkluzív Myfair kerületében található hippi lakásukra, ami ma már a Handel & Hendrix Múzeum részeként nyitva áll a rajongók előtt, akik kisebb koncertekkel idézik fel az amerikai zenész felejthetetlen szerzeményeit.

Galéria / 13 kép

Jimi Hendrix londoni búvóhelye

Megnézem a galériát

Zene, rock and roll, átütő tehetségek, sikítozó rajongók. És persze a hírnév sötét oldala: drogok, magány, depresszió. Megúszható a halhatatlanság nélkülük?

Tovább olvasok

Videók

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Kép
Stílus

Ebben rejlik Ázsia divatjának varázslatossága: ezeket a titkokat őrzik kedvenc desztinációink tradicionális öltözetei

Ázsia varázslatos világa egyrészről a hagyományos viseletekben rejlik! Most megmutatjuk mi áll a divat középpontjában kedvenc országainkban!

Kép
Szépség

4 középhosszú frizura, amit 40 felett érdemes kipróbálni idén nyáron - 10 évvel fiatalabbnak tűnsz tőle!

Ezek a hajtrendek tarolnak 2024 nyarán a 40 év feletti nők körében! Ezek a középhosszú frizurák megérnek egy próbát, már csak azért is, mert legalább 10 évet fiatalítanak.

Kép
Életmód

Észre sem veszed milyen pszichológiai trükköt alkalmaznak a Bridgerton készítői: ezzel a zenei csellel láncolnak magukhoz!

Gondolkoztál már azon, miért szereted olyannyira A Bridgerton családot? Mi megmondjuk! Nem csupán a csodás jelmezek, a meseszép helyszínek, a forró szerelmi szálak és Lady Whistledown élces társadalmi meglátásai miatt, hanem a sorozatban játszott zenékért is. Hiszen rengeteg modern számot hallhatsz klasszikus köntösbe bújtatva.

Kép
Életmód

Kinek van igaza? Ki nem állhatta Colin és Penelope intim jelenetét a Bridgerton-rajongótábor egyik fele! - Így érvelnek

Alig vártuk a Bridgerton 3. évadának második felét, hogy kiderüljön, miként alakul a kémia Colin és Penelope között. Ilyen intim jelenetre azonban nem számítottunk!

Kép
Életmód

Erre a 4+1 dologra figyelj, ha all-inclusive nyaralást tervezel a családnak

Az all-inclusive nyaralás sokak számára vonzó lehet, azonban, ha gyermekekkel mennél, ezeket a tanácsokat érdemes megfogadnod!

Kép
Életmód

10 hazai kisváros, ahová érdemes ellátogatni a nyáron

Mindegyiknek egyedi a hangulata, amibe érdemes belekóstolni egy hétvégi kirándulás alkalmával!