A Menedzserszövetség és az InStyle bemutatja: Women In Mission - az összefogás ereje

A Menedzserszövetség és az InStyle bemutatja: Women In Mission - az összefogás ereje
Forrás: Fotók: Pejkó Gergő Haj: Szofrán Zsolt, Color Frame Salon, Authentic Beauty Concept Smink: Pallag Evelin Ruha: AERON

Promóciók

Bioderma Atoderm: Egy évtizede tartó gondoskodás a száraz és ekcémás bőrnek

Életmód

A szakértők szerint ennyi pénzt kellett volna megtakarítanod 30 éves korodig: Neked összejött ez az összeg?

Promóciók

Fedezd fel a Kazar Party Edit Kollekciót és legyél az est királynője!

Promóciók

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát - Lepd meg vele kedvesed!

Promóciók

A Holt-tengerből a fürdőszoba polcaira

Szépség

8 ajándékötlet karácsonyra, amitől minden beauty rajongónak eláll a lélegzete

Promóciók

Engedd szabadjára a benned élő istennőt!

Promóciók

Megújulással és bővítéssel zárja az évet a Dr. Rose Magánkórház

Facebook
Twitter
Pinterest

Közös üzenet: „Mindenkinek van lehetősége, felelőssége és befolyása, hogy tegyen a fenntartható jövőért!”

Women in Sustainability

Tématámogató: Peugeot

A Szövetség által 2020-ban útjára indított Menedzserek a Társadalomért Fókuszban a Jövő! Konferencia 2021 évi eseményének alcíme és fókusztémája a “Gazdaság a fenntartható jövő szolgálatában, avagy az ökológiailag fenntartható gazdaság" volt. Abban az évben egy népszerű jótékonysági program is kapcsolódott a konferenciához, az esemény bevételéből a Szövetség tagjai és a konferencia résztvevői ősszel facsemetéket ültettek el a Menedzserszövetség Klímavédelmi Kiserdejében. Idén már harmadik éve rendezik meg a konferencia mellett a sikeres faültető programot, a kezdeményezés célja, hogy Budapestet zöldebbé tegyék, és megóvják a jövő számára. Emellett a közel 30 éve megrendezésre kerülő Év Menedzsere Díjátadó Gála legújabb kategóriájaként tavaly a Menedzserszövetség a Linde Gáz Zrt-vel közösen megalapította az Év Menedzsere a Környezettudatos Gazdaságért Különdíjat is. A díjat olyan vezetőnek ítélik oda most már évente, aki a hagyományos üzleti célokon túlmenően, az irányítása alatt lévő vállalat tevékenységének környezeti szempontból történő fenntarthatósága érdekében tesz valós lépéseket. Fontos, hogy a vezető kimagasló elkötelezettséget mutasson a környezetvédelem iránt, az általa képviselt vállalat kidolgozott és széles körben elfogadott „zöld” stratégiával rendelkezzen, és szignifikáns csökkenést tudjon felmutatni az üvegházhatású gázok közvetlen vagy közvetett kibocsátásában. A különdíjat elsőként Dr. Fábián Ágnes, a Henkel Magyarország ügyvezetője, a Women in Sustainability csoport egyik képviselője vehette át 2022-ben.

A Legyen Divat a Női Vezető! kampánnyal a Menedzserszövetség a női vezetők fontos szerepére hívja fel a figyelmet, már harmadik éve.

A kampányról bővebben itt!

A kampányban a Women in Sustainability témát képviselő női vezetők egyéni üzeneteit olvassák szeretettel.

„Sokan leszűkítik a fenntarthatóság fogalmát a zöld gondolkodásra és környezetvédelemre. Bár ez is fontos szelete, én a társadalmi problémákra adott válaszainkat és az etikus működést jelentősebb részének tartom. A közvetlen és tágabb közösségünk segítése, a fájó egyenlőtlenségek megszüntetésére irányuló törekvéseink viszik előre a világot körülöttünk. Több mint tíz éve foglalkozom a fogyatékossággal élők beilleszkedésével mind személyes, mind különböző vállalati pozícióimban. Közel egymillió honfitársunk néz szembe ugyanis ezzel a problémával érintettként vagy hozzátartozóként. Jelenleg minden ötödik kollegám megváltozott munkaképességű az értékesítés területén. Kereskedelmi vezetőként az ő körülményeik fejlesztése elsődleges feladatom.”
Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. kereskedelmi igazgatója

„Nincs időnk késlekedni a Net-Zéro világ felé tartó átmenettel. Egész életemben az energiaiparral foglalkoztam, a BCG-nél is ezért a területért, illetve a klíma és fenntarthatóság témákért felelek regionálisan. Energiaszükségletünk kielégítése zéró kibocsátás mellett napjaink egyik legösszetettebb kihívása, különösen egy energiaválsággal sújtott időszakban. Ezért globálisan, EU-s és hazai szinten is újra kell gondolnunk hogyan állítjuk elő, és mennyi energiát fogyasztunk. A BCG úgy akar együttműködni vállalatokkal, kormányokkal és nemzetközi szervezetekkel, hogy fenntartható és versenyképes megoldásokat hoz létre, azért, hogy mindenkinek elérhető legyen a Net-Zéró kibocsátású világ. Szeretném, ha a hét és fél éves kislányom majd olyan világban élne, ahol ez megvalósul.”
Beck Zsófia, a Boston Consulting Group ügyvezető igazgatója és partnere

„Számomra a fenntarthatóság személyes ügy. Nemcsak értelmi, hanem érzelmi alapon is alapértéknek tekintem a környezettudatos életszemléletet - anyaként és vállalatvezetőként egyaránt. Jelen nélkül nincs jövő, amiért mi itt és most felelünk. Mindenki tud tenni a környezetéért; odafigyeléssel, tudatos választással, példamutatással az élet minden területén. A ma döntései hatással vannak a jövő világára, a felelősségünk közös - ezt minden eszközzel és fórumon tudatosítani kell. Ezért is fogadtam örömmel a kampányban való felkérést; adjunk hangot, arcot, üzeneteket arról, hogy a fenntartható világ megteremtése közös ügyünk. Tegyünk érte együtt!”
Dr. Fábián Ágnes, a Henkel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója

„Hiszek abban, hogy kis lépésekkel és változtatásokkal komoly, pozitív hatás érhető el a fenntarthatóság terén. Stratégiai tanácsadóként missziómnak tekintem, hogy a saját szakterületemen, a borágazatban is fenntartható működés valósuljon meg. Az elmúlt évek kutatásai feltárták azon ágazati területeket, ahol a legkritikusabb a környezeti, szociális és gazdasági terhelés. Ezen változtatni kell, mely változások nagyfokú rezilienciát kívánnak borászainktól, a kereskedőktől és a fogyasztóktól is. Legfontosabb feladatomnak tekintem, hogy a piaci szereplőket erre a változásra felkészítsem, átsegítsem őket ezen. Ha minden szakma a saját területén megteszi a szükséges lépéseket a fenntarthatóbb működés érdekében, akkor van esélyünk arra, hogy a jövőben minőségi életet élhessünk.”
Herczeg Ágnes, a Herczeg Ágnes Wine Consulting tulajdonosa és ügyvezető igazgatója

„A fenntartható jövő gondolata csak akkor nyer értelmet, ha az életünk, vagyis mindennapjaink szerves részét képezi. Mind a magánéletemben, mind a munkámban jelen van a fenntarthatóság alapját képező körforgásos gazdaság. Törekszem arra, hogy az általam használt termékek életciklusát megnöveljem, régi bútorainkat felújítsam, az élelmiszerek minden részét felhasználjam. A szelektív hulladékgyűjtés is már alap, sőt energia és víztakarékos eszközöket használok, így az új anyag és energiaráfordítás is csökken. Büszke vagyok arra is, hogy az általam képviselt Peugeot márka elektromos modelljeivel élen jár a környezetterhelés csökkentésében. A felhasznált nyersanyagok 30%-a is újrahasznosított forrásból érkezik, a gyártás során keletkezett hulladék 90%-át pedig újrahasznosítják a járműgyártáshoz.”
Kovácsné Bálint Zsófia, a P Automobil Import Kft. Peugeot márkaigazgatója

„Sokszor úgy beszélünk a fenntarthatóságról, mintha valami új lenne. Úgy gondolom, hogy igazából vissza kell térnünk a gyökereinkhez, és megtanulni ismét összhangban élni a természettel. Evidens, hogy ez nehezebb egy modern társadalomban; a megfelelő egyensúly megtalálása nem könnyű, mindenki hozzájárulására szükség van. Ez lehet életmódváltás, szemléletformálás, feltalálói munka, oktatás - szinte bármi, ami közelebb visz a célhoz. Észre kell vennünk, hogy fenntarthatónak lenni nem divat, hanem egzisztenciális kérdés. Már csak egy pár évünk van arra, hogy elkerüljük a klímakatasztrófát, ne vegyük félvállról! Higgyük el, hogy meg tudjuk csinálni, mert a változáshoz szükséges erő bennünk van.”
Madaras Liz, a Poliloop alapítója és ügyvezető igazgatója

„A fenntarthatóság, valamint a fogalom mindennemű velejárója organikusan lett a mindennapjaim része az elmúlt évek során. A fenntartható és etikus életvitel nemcsak a magánéletemre, de annál inkább cégem életére hat ki. Fontosnak tartom úgy építeni vállalkozásunkat, hogy minden kollegám, a vendégeink és a partnereink is érezzék, hogy van hatásunk arra, hogy mit hagyunk a következő generációra. Felelősnek érzem magam ebben a szemléletformálásban. Vendéglátó egységeinken keresztül több százezer emberhez jutunk el évente, így van lehetőségünk példát mutatni. Büszke vagyok arra, hogy 2022-ben a Michelin Guide zöld csillaggal jutalmazta a hét fő területre fókuszáló fenntarthatósági stratégiával rendelkező Onyx Műhely fenntarthatósági törekvéseit és etikus működését."
Niszkács Anna, a Gerbeaud Gasztronómia Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója

„Az elmúlt időszak élesen rávilágított arra, mennyire fontos az energiatudatos, fenntartható gondolkodás! A turizmusban is lépten-nyomon megfigyelhető a gazdaságos és környezetbarát megoldásokra való törekvés. Egyre több vendég keresi és preferálja a fenntarthatósági szempontokat a turisztikai szolgáltatásokban is. A társadalmi felelősségvállalás, a Föld és az emberiség jövője ma már sokakat foglalkoztat. Mindenkinek van döntési lehetősége, és van teendője a kérdésben. Vezetőként személyes feladatom mindent megtenni hévizeink védelméért: fürdőinkben a megújuló energia megoldásait alkalmazni, vendégeinket meggyőzni törekvéseinkről, kollégáim gondolkodását és gyakorlatát e szerint alakítani. Mindezt annak érdekében, hogy csodálatos fürdőink még generációk sokaságának nyújtsanak élményt és gyógyulást.”
Szűts Ildikó, a BGYH Zrt. vezérigazgatója

A Menedzserszövetség kiemelt feladata a női vezetők fontos szerepére felhívni a figyelmet, ezért két éve elindította az InStyle magazinnal közös “Legyen divat a női vezető!” kampányát. A kampány főszereplői olyan példaképek, akik pozitív, követendő utat mutatnak a fiatalabb generáció számára.

A 2023-as tavaszi kampány a Menedzserszövetség női vezetőinek részvételével, megújult formában mutatja be a szervezet küldetését is tükröző 8 fókusztémát, "Women in Mission" alcímmel. Mind a nyolc téma mellé nyolc női vezető állt, hogy megmutassák: az összefogás erejével a közös célok könnyebben elérhetőek. A tavaszi InStyle magazinban 8 oldalon bemutatott témákról és a női vezetők gondolatairól itt olvashatsz bővebben, a kampány főszereplői nyolc közös interjúban osztották meg véleményformáló üzeneteiket!

Fotók: Pejkó Gergő
Haj: Szofrán Zsolt, Color Frame Salon, Authentic Beauty Concept
Smink: Pallag Evelin
Ruha: AERON

Videók

Promóciók

Bioderma Atoderm: Egy évtizede tartó gondoskodás a száraz és ekcémás bőrnek

Életmód

A szakértők szerint ennyi pénzt kellett volna megtakarítanod 30 éves korodig: Neked összejött ez az összeg?

Promóciók

Fedezd fel a Kazar Party Edit Kollekciót és legyél az est királynője!

Promóciók

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát - Lepd meg vele kedvesed!

Promóciók

A Holt-tengerből a fürdőszoba polcaira

Szépség

8 ajándékötlet karácsonyra, amitől minden beauty rajongónak eláll a lélegzete

Promóciók

Engedd szabadjára a benned élő istennőt!

Promóciók

Megújulással és bővítéssel zárja az évet a Dr. Rose Magánkórház

Kép
Sztárok

5 egykori gyereksztár, akikre ma már rá sem ismernél: elképesztő változáson ment át Sabrina, a tiniboszorkány!

Emlékszel a My Girl cuki, szemüveges kislányára? És az megvan, hogy Sabrina, a tiniboszorkány már 47 éves?

Kép
Szépség

Fogfehérítés kókuszolajjal - valóban működik?

Most annak jártunk utána, hogy a kókuszolaj számos pozitív élettani hatása mellett vajon a fogakkal is csodát tesz?! Íme a kókuszolajos fogfehérítés valódi hatása!

Kép
Sztárok

Nadrágban vagy anélkül? A sztárok mostanság bolondulnak ezért a trendért

Amikor azt gondoltuk volna, hogy a meztelen ruháknál megáll a dolog, akkor divatba jön a nadrágmentesség.

Kép
Életmód

Ez a legnagyobb hiba, amit az ünnepi dekorálás során sokan elkövetnek a lakberendező szerint

Tartsd magad távol ezektől az dekorációs baklövésektől az ünnepi időszakban!

Kép
Sztárok

A legrosszabb sztártetoválások: ezeket látva a legnagyobb fanok is kiakadtak

Te melyik sztártetováláson égtél ki a legjobban?

Kép
Sztárok

„Nem az én világom” - Ez az oka annak, hogy Kristin Davis sose akart megházasodni

Kristin Davis magánéletéről nem igazán mondható el az, hogy egybeolvadt az általa játszott karakterével.