A Menedzserszövetség és az InStyle bemutatja: Women In Mission - az összefogás ereje

A Menedzserszövetség és az InStyle bemutatja: Women In Mission - az összefogás ereje
Forrás: Fotók: Pejkó Gergő Haj: Szofrán Zsolt, Color Frame Salon, Authentic Beauty Concept Smink: Pallag Evelin Ruha: NUBU

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Facebook
Twitter
Pinterest

Közös üzenet: "Értékteremtés és tudásmegosztás a sikeres jövő záloga!"

Women In Mentorship

Tématámogató: BI-KA Logisztika Kft.

A Menedzserszövetség nagy hangsúlyt fektet a jövő generációjának képzésére, hidat képezve a jelentős tapasztalattal rendelkező felsővezetők és a karrierútjukat most kezdő fiatalok, valamint a már tapasztaltabb középvezetők között. Ennek előremozdítására számos olyan programot dolgoztak ki, mely a tudásmegosztásra és a vezető utánpótlásra irányul. A Next Level Program keretein belül a Szövetség a Magyarországról induló startup cégek számára üzletfejlesztési tanácsadás igénybevételére nyújt lehetőséget. 3 éve pedig Jövő Menedzsere Mentorprogram néven Magyarország legnagyszabásúbb mentorprogramját dolgozta ki és indította el, minden félévben közel 40 fős mentorcsapattal és 40 mentorálttal. A 40 év fölötti, tapasztaltabb menteek jelentős számú jelentkezésének hatására, 2022 tavaszán elindult a MasterClass Mentorprogram is, mely a már nagyobb tapasztalattal rendelkező menedzserek támogatására irányul, hiszen számukra is kimondottan fontos az iparágakon átívelő kapcsolódás lehetősége, a dilemmák megvitatása más területen tevékenykedő, kiemelten sikeres múlttal rendelkező elsőszámú vezetőkkel. Mindemellett a Menedzserszövetség MentorPlusz Programjával a Tanítsunk Magyarországért egyetemistái mellé biztosít olyan mentorokat, akik korábban a Jövő Menedzsere mentorprogram kiváló mentoráltjai voltak. Az idén tavasszal meghirdetésre kerülő Jövő Menedzsere 8.0 mentorprogramban, a Women in Mission kampány főszereplőinek támogatásával nyolc, 30 év alatti fiatal női vezető jelölt vehet részt ösztöndíjasként.

A Legyen Divat a Női Vezető! kampánnyal a Menedzserszövetség a női vezetők fontos szerepére hívja fel a figyelmet, már harmadik éve.

A kampányról bővebben itt!

A kampányban a Women in Mentorship témát képviselő női vezetők egyéni üzeneteit olvassák szeretettel.

„Majdnem három évtizedes vezetői tapasztalat után személyes küldetésem a mentorálás. Életem minden területének részévé vált a folyamatos fejlődés. Lean szakmérnökként megtanultam, hogy nem helyes választ kell adni, hanem megfelelő kérdést feltenni. A közös munka és a fejlődés sikerének kulcsa a jó kérdésekben rejlik. A mentorálás során arra figyelek, hogy biztonságos és bizalomteljes környezetet teremtsek, amely lehetővé teszi a menteenek, hogy komfortzónájából kilépjen, kockázatot vállaljon, nézőpontot váltson, meghozza saját döntéseit, és mindeközben hiteles tudjon maradni. A mentor-mentee kapcsolat egyik legizgalmasabb része, hogy oda-vissza hatunk egymásra, kölcsönösen profitálunk a kihívások megoldásából, és alkalmazkodunk az állandó változáshoz.”
Balázs Ildikó, az Auchan Magyarország Kft. Vállalati kapcsolatok igazgatója

„A történelmet olyan szenvedélyes, kreatív emberek írják, akik kivételes módon képesek önmagukat és másokat is vezetni. Érdemes elemezni, hogy egyes emberek vagy akár szervezetek miért és hogyan tudnak eredményeket elérni, újra és újra megvalósítani elképzeléseiket, míg ez a többségnek csak véletlenül, vagy egyáltalán nem sikerül. A siker a gazdasági szférában amúgy sem igazán egyéni műfaj. A management tagjai, a csapatok vagy zseniális egyének általában nem egy “isteni szikra” hatására jutnak el sikereik csúcsára, hanem azon jól bevált gyakorlati megoldások alkalmazásával, amelyeket ők vagy mentoraik ismernek és átadnak egymásnak. Ez az egyik célom a mentori tevékenységben, s bízom abban, hogy a megalakult ‘Női Vezető mentorcsapat’ eredményes lesz.”
Dr. Békefi Veronika, a Balaton Szabadidő Air Kft. tulajdonosa

„A sikeres karrier 100 százalékos felelősségvállalással jár együtt. Nemcsak önmagunk életpályája érdekében, hanem az utánunk következő generációnak is kötelességünk átadni azt a tudást, amit az évek során mosollyal, könnyel, verítékkel megszereztünk. Talán az sem titok, hogy a generációk közötti tudásmegosztás oda-vissza működik. Ebben rejlik az igazi fenntartható jövő!”
Dr. Zolnay Judit, a Zolnay Consulting managing partnere

„Minden mester felér egy jó iskolai képzéssel, de a legjobb iskolai képzés sem ér fel azzal, amit egy valódi mentortól kaphat az ember. Én különösen szerencsés vagyok, mert a legjobb helyeken tanulhattam, a legfontosabbnak mégis azokat az éveket tartom, amelyeket a mestereim mellett töltöttem. A mi szakmánkra különösen igaz, hogy csak a gyakorlatban lehet elsajátítani. Minden desztináció és termék egyedi, a szaktudás kreatív alkalmazását pedig nem lehet könyvekből vagy szimulációs gyakorlatokból megtanulni — csak egy tapasztalt kolléga mellett, aki a tudását kész és képes átadni. Mindkettő fontos: hogy képes és hajlandó is legyen a tanításra. Nekem megadattak az ilyen mesterek. Úgy érzem, nekik is tartozom most azzal, hogy átadjam mindazt, amit tőlük és később, a saját utamon tanultam.”
Kenderesy Nadin, az Eventrend Group Központi ügyfélkapcsolati igazgatója

„Évek óta mentorálok fiatal nőket és férfiakat, és azt gondolom, hogy az az értékteremtés amiben hiszek, így tud fenntartható módon érvényesülni. Az a vízióm, hogy az én három, jelenleg még kisiskolás gyermekemet is ebben a szellemiségben vezessék, valamint, hogy olyanoktól kapjanak értékeket, akiket én, vagy a velem egykorúak mentorálnak most.”
Márton Katalin, a Praktiker Kft. HR & CSR igazgatója

„Több mint 20 éves sikeres vezetői múlt van mögöttem, 3 iparágban dolgoztam, 3 gyermekem van. Olyan tapasztalattal bírok elsősorban a leadership, a vállalatvezetés és a stratégia területén, amivel sok fiatalnak tudok segíteni elakadásaiban, dilemmáiban, fejlődésében, akár napi gondjaiban, vagy hosszú távú kérdéseiben. Nem tudom megmondani senkinek "A" titkot, de az én sikerem titkát szívesen megosztom. Örömmel teszek fel olyan kérdéseket, amik segítik saját megoldása megtalálásában, vagy osztok meg történeteket, személyes megéléseket, élményeket az adott témában — ha pedig arra van szükség, kistükröt tartok. Felemelő érzés, amikor egy mentee csillogó szemekkel vesz részt egy beszélgetésben; innentől kezdve az én szemem is csillog! Nagy eséllyel itt már értékteremtésről beszélünk.”
Pesti Tímea, a LeasePlan Hungária Zrt. vezérigazgatója

„Nagyon szeretek fiatalokkal dolgozni, jó érzés, hogy tapasztalataimmal és meglátásaimmal személyes útjukon és szakmai pályájukon is tudom őket segíteni. A közös munka során én is visszakapok: tanulok és fejlődök általuk. Mivel nemzetközi színtéren dolgozom, sok változatos mentalitással és kulturális háttérrel rendelkező tehetséggel találkozom. Ez a sokszínűség üdítő; szerintem egy csapat sikerének titka, hogy sokféle személyiségű és kompetenciájú kolléga dolgozik együtt, amiből fantasztikus ötletek valósulnak meg. Van azonban egy örökérvényű tanácsom, amit rendszeresen mondok mentoráltjaimnak: „merj bátor lenni, hajtson a megismerés vágya, az örök érdeklődés! Azt gondolom, csak ezzel a nyitott szemlélettel vagyunk képesek magasabb szinten működni, és kiteljesedni szakmai életünkben.”
Szabó Melinda, a B2C Europe, Deutsche Telekom Senior Vice Presidentje

„A tudásra való nyitottság mint közös realitás a vállalaton belül nagyon stabil alapértékrendet képviselhet, ezáltal erős kohéziót adhat a munkatársak számára. A tudás és a tapasztalat értéket jelent. Fontosnak tartom, hogy az általam vezetett cégen belül ennek jelentőségére felhívjam a vezetők figyelmét. Hiszem, hogy ezáltal teremtünk közösen értéket a társaság számára. Vallom, hogy az átadott ismeretek egyfajta energiaként jelennek meg a szervezetben. Az újonnan megszerzett ismeretek arra inspirálják a vezetőket, hogy további tudásátadás által fejlesszék csapatuk tagjait. Számomra a mentorálás sohasem egyoldalú információmegosztást jelent. Legyen szó akár egy munkatársról vagy egy, a vállalaton kívüli menteeről, mindig rengeteg pozitív impulzust kapok vissza a mentorálási folyamat során!”
Szécsi Gabriella, a BI-KA Logisztika Kft. ügyvezető igazgatója

A Menedzserszövetség kiemelt feladata a női vezetők fontos szerepére felhívni a figyelmet, ezért két éve elindította az InStyle magazinnal közös “Legyen divat a női vezető!” kampányát. A kampány főszereplői olyan példaképek, akik pozitív, követendő utat mutatnak a fiatalabb generáció számára.

A 2023-as tavaszi kampány a Menedzserszövetség női vezetőinek részvételével, megújult formában mutatja be a szervezet küldetését is tükröző 8 fókusztémát, "Women in Mission" alcímmel. Mind a nyolc téma mellé nyolc női vezető állt, hogy megmutassák: az összefogás erejével a közös célok könnyebben elérhetőek. A tavaszi InStyle magazinban 8 oldalon bemutatott témákról és a női vezetők gondolatairól itt olvashatsz bővebben, a kampány főszereplői nyolc közös interjúban osztották meg véleményformáló üzeneteiket!

Fotók: Pejkó Gergő
Haj: Szofrán Zsolt, Color Frame Salon, Authentic Beauty Concept
Smink: Pallag Evelin
Ruha: NUBU

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Kép
Stílus

Tuti vételek! 10 kihagyhatatlan tavaszi ruhadarab 20 ezer forint alatt

Ezek között a tavaszi ruhák között szinte biztos, hogy találsz majd kedvedre valót.

Kép
Shopping

Több ezer vásárló esküszik erre a kevesebb mint 4 ezer forintos francia krémre - Sarah Jessica Parker is hű használója hosszú évek óta!

Megtaláltuk az igazit az érzékeny bőrűek számára! Kiváló ekcéma, szárazság és irritáció kezelésére is ez a francia krém!

Kép
Sztárok

Jake Gyllenhaal izmosabb, mint valaha: mutatjuk a legszexibb fotóit

Jake Gyllenhaal kocka hasáról nem tudjuk levenni a szemünket legújabb filmjében, de nem ez az első ilyen alakalom, mutatjuk a színész eddigi legvonzóbb szerepeit!

Kép
Sztárok

Így változott át Tóth Andi az évek alatt erdélyi kislányból a legnagyobb hazai dívává - akkor és most fotók!

Tóth Andi 10 évvel azután, hogy 15 évesen feltűnt az X-Faktor színpadán, most a tehetségkutató mentoraként tér vissza! Így változott át az évek alatt erdélyi kislányból a legnagyobb hazai dívává!

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 8 izgalmas magyar divattervező, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív arcai közül ismerhetsz meg számos kiemelkedő alakot!

Kép
Életmód

9 reggeli szokás, ami beindítja a fogyást: néhány apró változtatás meghozza a hatását!

A fogyás sokak számára cél, azonban megvalósítása már jóval nehezebb, mint maga az elhatározás. Néhány kiló leadása azonban nem feltétlenül jelenti a jelenlegi étrend és életmód teljes átalakítását. Valójában néhány apró változtatás a reggeli rutinban már jelentősen segíthet a fogyásban.