A Menedzserszövetség és az InStyle bemutatja: Women In Mission - az összefogás ereje

A Menedzserszövetség és az InStyle bemutatja: Women In Mission - az összefogás ereje
Forrás: Fotók: Pejkó Gergő Haj: Szofrán Zsolt, Color Frame Salon, Authentic Beauty Concept Smink: Pallag Evelin Ruha: KATTI ZOÓB

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Életmód

6 bakancslistás nyári program, amit neked is ki kell pipálnod 2024 nyarán!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Facebook
Twitter
Pinterest

Közös üzenet: "Missziónk a lakosság pénzügyi tudatosságának javítása!"

Women In Finance

Tématámogató: Álomjövő Tanácsadó Iroda és a fintech.hu

A Menedzserszövetség kiemelt feladatként kezeli, hogy felhívja a figyelmet a felsővezetők gazdasági életben betöltött fontos szerepére, amit a védjegy oltalom alatt álló Év Menedzsere díjak átadásával is támogat közel 30 éve. Tagjainak aktivitására építve a szakmai szervezet arra törekszik, hogy folyamatos tudásmegosztással biztosítsa a magas színvonalú vezetői utánpótlást, ezzel is segítve a magyar gazdaság fejlődését. Az idén március 31-én, a Millenáris Fogadóban megrendezésre kerülő Menedzserek a Társadalomért Fókuszban a Jövő! konferencia egyik alappillére a pénzügyi stabilitás témaköre. A példaértékű vezetők egy egésznapos program keretében osztják meg tapasztalataikat és aktuális helyzetértékelőjüket a jelen kihívásaival kapcsolatban. Az idei konferencia alcíme: Hatékony vállalatvezetés a sikeres jövőért. A konferencia pénzügyi stabilitás témablokkban a Women in Finance témát képviselő női vezetők közül Czakó Borbála, Hegedüs Éva és Kárpát Krisztina is előadóként szerepel.

A Legyen Divat a Női Vezető! kampánnyal a Menedzserszövetség a női vezetők fontos szerepére hívja fel a figyelmet, már harmadik éve.

A kampányról bővebben itt!

A kampányban a Women in Finance témát képviselő női vezetők egyéni üzeneteit olvassák szeretettel.

„Mindenki számára fontos, hogy az egész társadalom tudatos pénzügyi szemlélettel rendelkezzen, mert csak ezáltal valósíthatjuk meg a gazdasági lehetőségek maximális kihasználását. Érteni és megérteni kell azokat a pénzügyi folyamatokat, amelyek hozzájárulnak a fenntarthatóság, az esélyegyenlőség és egy erős gazdaság építéséhez. Minden embernek joga és egyben kötelessége, hogy tudatos pénzügyi szemlélettel éljen, és egy olyan erős gazdaságot hozzon létre, ami minden benne rejlő lehetőséget kiaknáz. A jövőnk a saját kezünkben van. Tudatos pénzügyekkel nem csak szűkebb, hanem tágabb környezetünk értékeit és jólétét is befolyásoljuk.”
Czakó Borbála, stratégiai tanácsadó és korábbi londoni nagykövet

„25 éve dolgozom azért, hogy hazánkban emelkedjen a pénzügyi műveltség színvonala, mert mélyen hiszek a pénzügyi tudatosság erejében, legyen szó cégekről, családokról vagy magánszemélyekről. Az anyagi biztonság tudatos felépítésével pénzügyi aggodalmaktól mentes életet élhetünk, és megvalósíthatjuk az álmainkat. A pénzügyi tudatosság a közhiedelmekkel ellentétben nem a lemondásról szól, hanem arra ad lehetőséget, hogy a rendelkezésünkre álló erőforrásokból minél többet hozhassunk ki önmagunk és szeretteink számára. Küldetésem, hogy partnereim a pénz hiánya miatt soha ne kerülhessenek méltatlan élethelyzetbe. Ehhez azonban nemcsak hosszútávú gondolkodásra és pénzügyi tervekre van szükség, hanem arra is, hogy terveink megvalósításához meg is tegyük a szükséges lépéseket.”
Csatosné Harmati Erika, az Álomjövő Tanácsadó Iroda alapító ügyvezetője

„A kívánt eredmény és fejlődés csakis tudatos tervezéssel érhető el. Létfontosságú az adatszerű kontroll, és a rugalmasság, hiszen manapság gyorsan változik a piaci környezet, ami befolyásolja egy-egy szektor mozgásterét, eredményességét. Azonnal kell reagálni a módosult körülményekre anélkül, hogy identitásunkat vesztenénk. Megkülönböztethetőség, megbízhatóság és tudatosság nélkül legfeljebb a vakszerencsében bízhatnánk. Szükség van információs bázisra, és szakterületi tapasztalatokon nyugvó erőforrásokra is. Csökkenti a kitettséget, ha több lábon állunk, és az egyes piaci szegmensek átalakulásakor van olyan húzóágazat, amely átsegít a nehezebb periódusokon.”
Dávid Ilona, a GVC Group vezérigazgatója

„A pénzügyi tudatosság mindig is fontos volt számomra, hisz pénzügyi döntéseink egész életünkre hatással vannak. A cégeknél sincs ez másképp: a pénzügyeit tudatosan kezelő vállalatvezető bölcs stratégiát követ, amely által stabilabb a vállalkozás, sőt, akár életképesebb is versenytársainál. Könyvvizsgálóként és tanácsadóként számos alkalommal tapasztalom a szakmámban, hogy e komplex gondolkodás igenis kifizetődő: sokkal hatékonyabb, gyorsabb és sikeresebb ügyfeleinkkel a közös munka, ha „egy nyelvet beszélünk”. Ez a tudatos szemlélet és tájékozottság egy olyan vezetői hozzáadott érték, amely képes biztosítani a vállalkozás töretlen fejlődését, a kockázatok minimalizálását, valamint a piaci szereplők közötti „tiszta játékot.”
Ferencz Gyöngyi, VGD Hungary Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója

„A jelenlegi gazdasági helyzetben talán még jobban kell hangsúlyoznunk a pénzügyi tudatosságot. Nemcsak a vállalatoknak, hanem a családoknak is fontos megtervezni a pénzügyeiket. Néhány éve egy beszélgetés alkalmával egy szervezetfejlesztő ismerősöm azt mondta, szerinte a „pénzügyes” szemlélet nem enged teret a kreativitásnak. Én azonban úgy gondolom, ha egy projektet vagy éves tervet pénzügyi szempontból is jól megterveznek, az biztonságos teret nyújt a résztvevőknek ahhoz, hogy sikeresen végig vigyék a folyamatot. Igyekszem minden platformon felhívni a figyelmet a pénzügyi tudatosság fontosságára, és azon vagyok, hogy ez a szemlélet egyre inkább beépüljön a hétköznapokba.”
Hajós Andrea, a TV2 Médiacsoport Zrt. gazdasági és pénzügyi igazgatója

„A pénzügyek egész életünkben jelen vannak, így a pénz kezelésével összefüggő készségek olyan tudást jelentenek, amely segítségünkre lehet életünk folyamán. Meggyőződésem, hogy a pénzügyi tudatosságot ugyanúgy kellene tanítani a gyermekek korának megfelelő módon, mint a többi tantárgyat. Minél hamarabb kezdődik a pénzügyi tudatosság fejlesztése, a gyermekek annál tudatosabb felnőtteké válnak, mindez pedig felkészültebb társadalmat eredményez. A Gránit Banknál a pénzügyi tudatosság fejlesztését kétféleképpen támogatjuk: kifejlesztettünk egy gyermekek igényeire szabott applikációt, és arra törekszünk, hogy ügyfeleink számára egyszerűvé, élményszerűvé és átláthatóvá tegyük a pénzügyeket. Annak ugyanis, aki valamihez jól ért, kötelessége azt a dolgot egyszerűvé és érthetővé tennie mások számára.”
Hegedüs Éva, a Gránit Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója

„A személyes jólét megteremtéséhez fontos az anyagi stabilitás. A pénzügyek a mindennapjaink részei, mindenki "pénzügyes" attól a pillanattól kezdve, hogy beosztja a szülőktől kapott zsebpénzt. Ennek ellenére a pénzügyi tudatosság hiányzik, és az edukáció is kezdetleges. Használjuk ki azt a pénzügyi tudásbázist, amit a Women in Finance - Legyen divat a női vezető kampány biztosít, és segítsünk az embereknek eligazodni a pénzügyek útvesztőiben!”
Kárpát Krisztina, a Bayer Hungária Kft. ügyvezető igazgatója

„A digitalizáció ma már megkerülhetetlen: az okoseszközös fizetések egyre nagyobb teret nyernek, hiszen ez a leggyorsabb, kényelmesebb és egyszerűbb megoldás. A K&H társadalmi felelősségvállalási politikájának egyik alapja a pénzügyi edukáció segítése. A legfiatalabbak pénzügyi ismereteinek bővítése ugyanis hozzájárulhat ahhoz, hogy a gyermekek felnőttként könnyebben tudjanak eligazodni a mindennapi pénzügyek, banki szolgáltatások, és immár a pénzügyi területre is betörő digitális innovációk rengetegében. Az online bankolási és fizetési megoldások előretörésével együtt megszaporodtak a digitális csalási kísérletek is, ezért a technikai védelem biztosításán túl kiemelkedő figyelmet kell fordítani az ügyfelek biztonságtudatos viselkedésének elősegítésére is - a K&H ezek figyelembevételével tevékenykedik.”
Király Andrea, a K&H Bank lakossági banki divízió vezetője

A Menedzserszövetség kiemelt feladata a női vezetők fontos szerepére felhívni a figyelmet, ezért két éve elindította az InStyle magazinnal közös “Legyen divat a női vezető!” kampányát. A kampány főszereplői olyan példaképek, akik pozitív, követendő utat mutatnak a fiatalabb generáció számára.

A 2023-as tavaszi kampány a Menedzserszövetség női vezetőinek részvételével, megújult formában mutatja be a szervezet küldetését is tükröző 8 fókusztémát, "Women in Mission" alcímmel. Mind a nyolc téma mellé nyolc női vezető állt, hogy megmutassák: az összefogás erejével a közös célok könnyebben elérhetőek. A tavaszi InStyle magazinban 8 oldalon bemutatott témákról és a női vezetők gondolatairól itt olvashatsz bővebben, a kampány főszereplői nyolc közös interjúban osztották meg véleményformáló üzeneteiket!

Fotók: Pejkó Gergő
Haj: Szofrán Zsolt, Color Frame Salon, Authentic Beauty Concept
Smink: Pallag Evelin
Ruha: KATTI ZOÓB

Videók

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Életmód

6 bakancslistás nyári program, amit neked is ki kell pipálnod 2024 nyarán!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Kép
Életmód

6 csillagjegyek, akiknek szerencsét és boldogságot hoz a júniusi telihold: rájuk nagyon pozitívan hat az eperhold!

Az asztrológus szerint ezeknek a csillagjegyeknek nagyszerűen telik majd a nyár első teliholdja, az eperhold.

Kép
Szépség

Mindenki ezért a '80-as évekbeli hajért van most oda a TikTokon: ez lesz a nyári frizuratrendek új kedvence!

Mob Wife Bob a '80-as években élte első nagy fénykorát, végül pár hónapja a TikTokon pörgő múltidézés lendülete őt is felélesztette, ebből a lázból pedig a sztárok se szeretnének kimaradni.

Kép
Sztárok

A sztárok többsége Európába jár nyaralni: ezekre a helyekre még fapados géppel is eljuthatsz!

A hírességek kedvenc üdülőhelyei nyári úti tippként is megállják a helyüket. Van ahova fapados géppel is eljuthatsz! Mutatjuk a 11 nyaralóhely, ahol a sztárok is sűrűn megfordulnak!

Kép
Életmód

Nem játék, ha nyáron bedagad a boka: 6 figyelmeztető jel, amikor orvoshoz kell fordulni

Sajnálatos módon a bokaduzzanat sokak számára ismerős kellemetlenség a nyári hónapokban. Fontos tudni, hogy ennek pár nap alatt el kell tűnnie, és ha a duzzanat nem múlik el, az akár komoly problémára utaló jel is lehet. Az alábbiakban összegyűjtöttük ezeket.

Kép
Életmód

6 bakancslistás nyári program, amit neked is ki kell pipálnod 2024 nyarán!

Végre itt a nagybetűs nyár, ez idő tájt pedig még a legzsúfoltabb menetrendünkbe is szívesen építünk be egy-egy szabadtéri programot.