A Menedzserszövetség és az InStyle bemutatja: Women In Mission - az összefogás ereje

A Menedzserszövetség és az InStyle bemutatja: Women In Mission - az összefogás ereje
Forrás: Fotók: Pejkó Gergő Haj: Szofrán Zsolt, Color Frame Salon, Authentic Beauty Concept Smink: Pallag Evelin Ruha: KATTI ZOÓB

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Facebook
Twitter
Pinterest

Közös üzenet: "Missziónk a lakosság pénzügyi tudatosságának javítása!"

Women In Finance

Tématámogató: Álomjövő Tanácsadó Iroda és a fintech.hu

A Menedzserszövetség kiemelt feladatként kezeli, hogy felhívja a figyelmet a felsővezetők gazdasági életben betöltött fontos szerepére, amit a védjegy oltalom alatt álló Év Menedzsere díjak átadásával is támogat közel 30 éve. Tagjainak aktivitására építve a szakmai szervezet arra törekszik, hogy folyamatos tudásmegosztással biztosítsa a magas színvonalú vezetői utánpótlást, ezzel is segítve a magyar gazdaság fejlődését. Az idén március 31-én, a Millenáris Fogadóban megrendezésre kerülő Menedzserek a Társadalomért Fókuszban a Jövő! konferencia egyik alappillére a pénzügyi stabilitás témaköre. A példaértékű vezetők egy egésznapos program keretében osztják meg tapasztalataikat és aktuális helyzetértékelőjüket a jelen kihívásaival kapcsolatban. Az idei konferencia alcíme: Hatékony vállalatvezetés a sikeres jövőért. A konferencia pénzügyi stabilitás témablokkban a Women in Finance témát képviselő női vezetők közül Czakó Borbála, Hegedüs Éva és Kárpát Krisztina is előadóként szerepel.

A Legyen Divat a Női Vezető! kampánnyal a Menedzserszövetség a női vezetők fontos szerepére hívja fel a figyelmet, már harmadik éve.

A kampányról bővebben itt!

A kampányban a Women in Finance témát képviselő női vezetők egyéni üzeneteit olvassák szeretettel.

„Mindenki számára fontos, hogy az egész társadalom tudatos pénzügyi szemlélettel rendelkezzen, mert csak ezáltal valósíthatjuk meg a gazdasági lehetőségek maximális kihasználását. Érteni és megérteni kell azokat a pénzügyi folyamatokat, amelyek hozzájárulnak a fenntarthatóság, az esélyegyenlőség és egy erős gazdaság építéséhez. Minden embernek joga és egyben kötelessége, hogy tudatos pénzügyi szemlélettel éljen, és egy olyan erős gazdaságot hozzon létre, ami minden benne rejlő lehetőséget kiaknáz. A jövőnk a saját kezünkben van. Tudatos pénzügyekkel nem csak szűkebb, hanem tágabb környezetünk értékeit és jólétét is befolyásoljuk.”
Czakó Borbála, stratégiai tanácsadó és korábbi londoni nagykövet

„25 éve dolgozom azért, hogy hazánkban emelkedjen a pénzügyi műveltség színvonala, mert mélyen hiszek a pénzügyi tudatosság erejében, legyen szó cégekről, családokról vagy magánszemélyekről. Az anyagi biztonság tudatos felépítésével pénzügyi aggodalmaktól mentes életet élhetünk, és megvalósíthatjuk az álmainkat. A pénzügyi tudatosság a közhiedelmekkel ellentétben nem a lemondásról szól, hanem arra ad lehetőséget, hogy a rendelkezésünkre álló erőforrásokból minél többet hozhassunk ki önmagunk és szeretteink számára. Küldetésem, hogy partnereim a pénz hiánya miatt soha ne kerülhessenek méltatlan élethelyzetbe. Ehhez azonban nemcsak hosszútávú gondolkodásra és pénzügyi tervekre van szükség, hanem arra is, hogy terveink megvalósításához meg is tegyük a szükséges lépéseket.”
Csatosné Harmati Erika, az Álomjövő Tanácsadó Iroda alapító ügyvezetője

„A kívánt eredmény és fejlődés csakis tudatos tervezéssel érhető el. Létfontosságú az adatszerű kontroll, és a rugalmasság, hiszen manapság gyorsan változik a piaci környezet, ami befolyásolja egy-egy szektor mozgásterét, eredményességét. Azonnal kell reagálni a módosult körülményekre anélkül, hogy identitásunkat vesztenénk. Megkülönböztethetőség, megbízhatóság és tudatosság nélkül legfeljebb a vakszerencsében bízhatnánk. Szükség van információs bázisra, és szakterületi tapasztalatokon nyugvó erőforrásokra is. Csökkenti a kitettséget, ha több lábon állunk, és az egyes piaci szegmensek átalakulásakor van olyan húzóágazat, amely átsegít a nehezebb periódusokon.”
Dávid Ilona, a GVC Group vezérigazgatója

„A pénzügyi tudatosság mindig is fontos volt számomra, hisz pénzügyi döntéseink egész életünkre hatással vannak. A cégeknél sincs ez másképp: a pénzügyeit tudatosan kezelő vállalatvezető bölcs stratégiát követ, amely által stabilabb a vállalkozás, sőt, akár életképesebb is versenytársainál. Könyvvizsgálóként és tanácsadóként számos alkalommal tapasztalom a szakmámban, hogy e komplex gondolkodás igenis kifizetődő: sokkal hatékonyabb, gyorsabb és sikeresebb ügyfeleinkkel a közös munka, ha „egy nyelvet beszélünk”. Ez a tudatos szemlélet és tájékozottság egy olyan vezetői hozzáadott érték, amely képes biztosítani a vállalkozás töretlen fejlődését, a kockázatok minimalizálását, valamint a piaci szereplők közötti „tiszta játékot.”
Ferencz Gyöngyi, VGD Hungary Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója

„A jelenlegi gazdasági helyzetben talán még jobban kell hangsúlyoznunk a pénzügyi tudatosságot. Nemcsak a vállalatoknak, hanem a családoknak is fontos megtervezni a pénzügyeiket. Néhány éve egy beszélgetés alkalmával egy szervezetfejlesztő ismerősöm azt mondta, szerinte a „pénzügyes” szemlélet nem enged teret a kreativitásnak. Én azonban úgy gondolom, ha egy projektet vagy éves tervet pénzügyi szempontból is jól megterveznek, az biztonságos teret nyújt a résztvevőknek ahhoz, hogy sikeresen végig vigyék a folyamatot. Igyekszem minden platformon felhívni a figyelmet a pénzügyi tudatosság fontosságára, és azon vagyok, hogy ez a szemlélet egyre inkább beépüljön a hétköznapokba.”
Hajós Andrea, a TV2 Médiacsoport Zrt. gazdasági és pénzügyi igazgatója

„A pénzügyek egész életünkben jelen vannak, így a pénz kezelésével összefüggő készségek olyan tudást jelentenek, amely segítségünkre lehet életünk folyamán. Meggyőződésem, hogy a pénzügyi tudatosságot ugyanúgy kellene tanítani a gyermekek korának megfelelő módon, mint a többi tantárgyat. Minél hamarabb kezdődik a pénzügyi tudatosság fejlesztése, a gyermekek annál tudatosabb felnőtteké válnak, mindez pedig felkészültebb társadalmat eredményez. A Gránit Banknál a pénzügyi tudatosság fejlesztését kétféleképpen támogatjuk: kifejlesztettünk egy gyermekek igényeire szabott applikációt, és arra törekszünk, hogy ügyfeleink számára egyszerűvé, élményszerűvé és átláthatóvá tegyük a pénzügyeket. Annak ugyanis, aki valamihez jól ért, kötelessége azt a dolgot egyszerűvé és érthetővé tennie mások számára.”
Hegedüs Éva, a Gránit Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója

„A személyes jólét megteremtéséhez fontos az anyagi stabilitás. A pénzügyek a mindennapjaink részei, mindenki "pénzügyes" attól a pillanattól kezdve, hogy beosztja a szülőktől kapott zsebpénzt. Ennek ellenére a pénzügyi tudatosság hiányzik, és az edukáció is kezdetleges. Használjuk ki azt a pénzügyi tudásbázist, amit a Women in Finance - Legyen divat a női vezető kampány biztosít, és segítsünk az embereknek eligazodni a pénzügyek útvesztőiben!”
Kárpát Krisztina, a Bayer Hungária Kft. ügyvezető igazgatója

„A digitalizáció ma már megkerülhetetlen: az okoseszközös fizetések egyre nagyobb teret nyernek, hiszen ez a leggyorsabb, kényelmesebb és egyszerűbb megoldás. A K&H társadalmi felelősségvállalási politikájának egyik alapja a pénzügyi edukáció segítése. A legfiatalabbak pénzügyi ismereteinek bővítése ugyanis hozzájárulhat ahhoz, hogy a gyermekek felnőttként könnyebben tudjanak eligazodni a mindennapi pénzügyek, banki szolgáltatások, és immár a pénzügyi területre is betörő digitális innovációk rengetegében. Az online bankolási és fizetési megoldások előretörésével együtt megszaporodtak a digitális csalási kísérletek is, ezért a technikai védelem biztosításán túl kiemelkedő figyelmet kell fordítani az ügyfelek biztonságtudatos viselkedésének elősegítésére is - a K&H ezek figyelembevételével tevékenykedik.”
Király Andrea, a K&H Bank lakossági banki divízió vezetője

A Menedzserszövetség kiemelt feladata a női vezetők fontos szerepére felhívni a figyelmet, ezért két éve elindította az InStyle magazinnal közös “Legyen divat a női vezető!” kampányát. A kampány főszereplői olyan példaképek, akik pozitív, követendő utat mutatnak a fiatalabb generáció számára.

A 2023-as tavaszi kampány a Menedzserszövetség női vezetőinek részvételével, megújult formában mutatja be a szervezet küldetését is tükröző 8 fókusztémát, "Women in Mission" alcímmel. Mind a nyolc téma mellé nyolc női vezető állt, hogy megmutassák: az összefogás erejével a közös célok könnyebben elérhetőek. A tavaszi InStyle magazinban 8 oldalon bemutatott témákról és a női vezetők gondolatairól itt olvashatsz bővebben, a kampány főszereplői nyolc közös interjúban osztották meg véleményformáló üzeneteiket!

Fotók: Pejkó Gergő
Haj: Szofrán Zsolt, Color Frame Salon, Authentic Beauty Concept
Smink: Pallag Evelin
Ruha: KATTI ZOÓB

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Kép
Stílus

Tuti vételek! 10 kihagyhatatlan tavaszi ruhadarab 20 ezer forint alatt

Ezek között a tavaszi ruhák között szinte biztos, hogy találsz majd kedvedre valót.

Kép
Shopping

Több ezer vásárló esküszik erre a kevesebb mint 4 ezer forintos francia krémre - Sarah Jessica Parker is hű használója hosszú évek óta!

Megtaláltuk az igazit az érzékeny bőrűek számára! Kiváló ekcéma, szárazság és irritáció kezelésére is ez a francia krém!

Kép
Sztárok

Jake Gyllenhaal izmosabb, mint valaha: mutatjuk a legszexibb fotóit

Jake Gyllenhaal kocka hasáról nem tudjuk levenni a szemünket legújabb filmjében, de nem ez az első ilyen alakalom, mutatjuk a színész eddigi legvonzóbb szerepeit!

Kép
Sztárok

Így változott át Tóth Andi az évek alatt erdélyi kislányból a legnagyobb hazai dívává - akkor és most fotók!

Tóth Andi 10 évvel azután, hogy 15 évesen feltűnt az X-Faktor színpadán, most a tehetségkutató mentoraként tér vissza! Így változott át az évek alatt erdélyi kislányból a legnagyobb hazai dívává!

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 8 izgalmas magyar divattervező, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív arcai közül ismerhetsz meg számos kiemelkedő alakot!

Kép
Életmód

9 reggeli szokás, ami beindítja a fogyást: néhány apró változtatás meghozza a hatását!

A fogyás sokak számára cél, azonban megvalósítása már jóval nehezebb, mint maga az elhatározás. Néhány kiló leadása azonban nem feltétlenül jelenti a jelenlegi étrend és életmód teljes átalakítását. Valójában néhány apró változtatás a reggeli rutinban már jelentősen segíthet a fogyásban.