A Menedzserszövetség és az InStyle bemutatja: Women In Mission - az összefogás ereje

A Menedzserszövetség és az InStyle bemutatja: Women In Mission - az összefogás ereje
Forrás: Fotók: Pejkó Gergő Haj: Szofrán Zsolt, Color Frame Salon, Authentic Beauty Concept Smink: Pallag Evelin Ruha: CAKO Ékszer: EVA REMENYI

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Porsche Approved – használt Porsche megnyugtató garanciával

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Életmód

6 bakancslistás nyári program, amit neked is ki kell pipálnod 2024 nyarán!

Facebook
Twitter
Pinterest

Közös üzenet: „A legnagyobb tudatosság ahhoz kell, hogy az ember a belső harmóniáját megteremtse!"

Woman in Balance

Tématámogató: Schüssler Natúrkozmetikumok

A Menedzserszövetség tagjai - az üzleti szervezetek között egyedülálló módon - olyan sikeres cégvezetők, akik elsősorban önmagukat és csak másodsorban vállalataikat képviselik a szervezetben. Ezért a Szövetség ügyvezetése minden olyan területet kiemelten kezel, amivel a vezetők társadalmi és szakmai elismertségét és megbecsülését erősíteni tudja, hozzájárulva személyes fejlődésükhöz, életcéljaik eléréséhez. Mindehhez fontos a megfelelő munka és magánélet egyensúly kialakítása és fenntartása. A Szövetség kampányaiban és programjaiban is szerepet kap a "work-life balance" témakör, hiszen egészséges egyensúly nélkül nem lehet sikert elérni a magánéletben és az üzleti életben egyaránt. Kiemelten fontos a fiatalok számára is utat mutatni a személyes hatékonyságtervezés terén, ez a téma szinte minden mentorált részéről felmerül a mentorprogramok során. A női vezetők esetében pedig különös hangsúlyt kell fektetni ennek a területnek a fejlesztésére, hiszen a munka és a család mellett, a mai elvárások tengerében az énidő megteremtése elengedhetetlen a boldogsághoz, és társadalmi szerepük kiteljesítéséhez.

A Legyen Divat a Női Vezető! kampánnyal pedig a női vezetők fontos szerepére hívja fel a figyelmet a szervezet, már harmadik éve.

A kampányról bővebben itt!

A kampányban a Women in Balance témát képviselő női vezetők egyéni üzeneteit olvassák szeretettel.

„Gyermekkoromban az egyensúlyról a libikóka jutott eszembe. Azóta már inkább valami olyan, mintha egy gömb belsejébe zárva meg kellene állni annak a libikókának a közepén. Az egyensúlynak megszámlálhatatlan dimenziója van úgy a civil életben, mint a vezetői munkában. Így, ha meg akarunk állni a mérleghintán, az felér egy artistamutatvánnyal. És mi kell egy artistamutatványhoz? Nem árt némi ügyesség, de a kulcs a gyakorlásban és önmagunk megismerésében rejlik. Abban, hogy tudjuk, az élmények, hatások, történések merre fognak bennünket billenteni. Akkor adódik esélyünk ellenpontot találni. Persze a legtöbbször még így is leesünk, majd visszamászunk, és folytatjuk a gyakorlást - bízva abban, hogy egyszer sziklaszilárdak leszünk. De addig már az is nagy eredmény, ha legalább nem szédülünk.”
Dankó Virág, a Millenáris Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója

„Legfontosabb célunk, amit kitűzhetünk magunk elé, a belső egyensúlyunk megtalálása. Merjünk önmagunk lenni, merjünk hibázni, utána felállni és tanulni a hibáinkból, hiszen hosszú távon ezekből a tapasztalatokból építkezünk. Fogadjuk el, hogy mi sem vagyunk tökéletesek, és nem is kell annak lennünk! Ami fontos, hogy ne féljünk a kihívásoktól, merjünk kilépni a komfortzónánkból, és figyeljünk arra, hogy legyen alkalmunk töltődni, kikapcsolódni. Napjainkban a társadalmi elvárás óriási, meg kell felelnünk emberként, családanyaként, vezetőként, de csak akkor tudunk teljesíteni, ha önmagunkkal teljes harmóniában, elfogadásban élünk. A bennünk rejlő harmónia vagy diszharmónia kihat a körülöttünk lévőkre a munkahelyen és a családban egyaránt.”
Fenyővári Szilvia, a Marquard Group Hungary Kft. ügyvezető igazgatója

„A technológiának köszönhetően elérhetőbbek vagyunk, mint valaha, amely egyszerre könnyíti és nehezíti meg az egyensúly megteremtését a magánélet és a karrier között. Azonban fontos számomra, hogy mindkét helyzetben maximálisan helyt tudjak állni, anyatigrisként működjek az élet minden területén. A divat állandóan változó világához hasonlóan mindkét szerepre jellemzőek az új kihívást jelentő feladatok. Ez a folyamatos megújulás számomra nagyon motiváló, szeretek előre gondolkodni, csapatomat is arra ösztönzöm, hogy időről időre gondoljuk újra projektjeinket, legyünk nyitottak és rugalmasak a változásra. Egy közel hároméves kislány édesanyjaként fontosnak tartom a napi családi rituálékat és rutint, még, ha olykor zsonglőrködni is kell az idővel."
Forintos-Szűcs Anita, a Magyar Divat & Design Ügynökség általános vezérigazgató-helyettese

„Ahhoz, hogy egyensúlyban legyünk, és harmóniában élhessük mindennapjainkat, figyelembe kell vennünk életünk alábbi főbb területeit: egészség és test, munka és karrier, érzelmi-, mentális- és személyes fejlődés, párkapcsolat, család és barátok, kikapcsolódás és énidő, pénzügyek. Egyik sem fontosabb a másiknál - éppen ezért tudatosan figyelnünk kell arra, hogy mindegyikre jusson idő és kapacitás."
Kende-Hofherr Krisztina, a TMC Group tulajdonosa és ügyvezető igazgatója

„Sorsunk a személyiségünk és önismeretünk következménye, ám a jó hír: mindkettő fejleszthető. Célom, hogy segítsek azoknak a nőknek, akik szeretnék a karrierjüket tudatosan építeni és irányítani. Szívügyem a női karriermenedzsment. Az üzlet világában ugyanúgy szükség van a nemek közti jó együttműködésre és hatékony kommunikációra, mint a privát életben. Kutatások is alátámasztják, hogy azok a vállalatok, ahol vegyes összetételű a vezetői csapat, sokkal sikeresebbek és nagyobb profitra tesznek szert. A női attitűdök egyre szívesebben látott „hozzávalók” a vezetőségekben, és üdvözlendő, hogy növekszik a nők egymásnak nyújtott támogatása. Hálózatosodással, mentorálással segítjük egymást, egyre többen mérik, tapasztalják, tudják: együttműködéssel önértékelésük és önismeretük is jelentősen fejlődik."
Kristóf Györgyi, a Hammel & Hochreiter Kft. ügyvezető igazgatója

„A belső egyensúly létrehozása folyamatos munka eredménye. Nem adottság, és nem is a véletlen műve. Mindenki egyedi módon tudja felfedezni a hozzá vezető utat, igazodva az élethelyzetéhez, életszemléletéhez. Alapvetően egy hosszú önismereti folyamat, amely megtanít az egészséges önértékelésre, magabiztosságra, elfogadásra. Új sikertényező a változásra való képesség, amely rugalmasságot, kreativitást, bátorságot igényel. A valódi célok megtalálása, a fókuszált haladás, a külső-belső erőforrásaink megújítása annál nehezebbé válik, minél nagyobb káosz van a fejben. A megoldás mindig Önmagunkban keresendő, és abban a tudatos célban, hogy megteremtsük a valódi belső harmóniát. Csak ez számít, semmi más!”
Krupp Tünde, az F Automobil Import Kft. Alfa Romeo & Jeep Brand Managere

„Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a harmónia és a kiegyensúlyozottság megtalálása és megtartása minden téren az életünkben. A márkám is egy holisztikus gyógyászaton alapszik, vagyis egyben kell „kezelni” testet-lelket. Én mindig hittem ebben. Nincs olyan, hogy tökéletes, hiszen az egyensúly megtalálása mindenkinél más lesz. Időt kell szánni arra, hogy mindenki saját magának határozza meg a munka és magánélet egyensúlyát - majd meg is kell tenni ebbe az irányba a lépéseket. Nem tudod jól végezni a munkád, nem tudsz sikeres lenni, ha CSAK a munka létezik!”
Makovényi-Soós Adrienn, a Schüssler Natúrkozmetikumok alapítója és tulajdonosa

„Ha egyensúlyban van valami, azt jelenti, hogy mozdulatlan, mint a mérleg két serpenyője. Az életünk nem ilyen; vannak magasságok és mélységek, több munka, kevesebb pihenés, majd fordítva. Mint a szívünk, egyszer gyorsabban ver, máskor lassabban. Számomra nagy felismerés volt, hogy az, hogy jól vagyok, az én felelősségem és feladatom. Nem várhatom el a munkahelyemtől, a családomtól vagy a barátaimtól, hogy ők teremtsék meg az egyensúlyt az én életemben. Ha szeretem a munkámat - és nem kell, hogy minden aspektusát szeressem -, ha azt csinálom minden nap, amiben jó vagyok, és olyan környezetben, ahol jól érezem magam, akkor kiegyensúlyozottabb vagyok, sokkal kevésbé foglalkoztat, hogy megteremtsek egy laboratóriumi munka-magánélet egyensúlyt.”
Pajor Zsuzsanna, a Backup Consulting tulajdonosa

A Menedzserszövetség kiemelt feladata a női vezetők fontos szerepére felhívni a figyelmet, ezért két éve elindította az InStyle magazinnal közös “Legyen divat a női vezető!” kampányát. A kampány főszereplői olyan példaképek, akik pozitív, követendő utat mutatnak a fiatalabb generáció számára.

A 2023-as tavaszi kampány a Menedzserszövetség női vezetőinek részvételével, megújult formában mutatja be a szervezet küldetését is tükröző 8 fókusztémát, "Women in Mission" alcímmel. Mind a nyolc téma mellé nyolc női vezető állt, hogy megmutassák: az összefogás erejével a közös célok könnyebben elérhetőek. A tavaszi InStyle magazinban 8 oldalon bemutatott témákról és a női vezetők gondolatairól itt olvashatsz bővebben, a kampány főszereplői nyolc közös interjúban osztották meg véleményformáló üzeneteiket!

Fotók: Pejkó Gergő
Haj: Szofrán Zsolt, Color Frame Salon, Authentic Beauty Concept
Smink: Pallag Evelin
Ruha: CAKO
Ékszer: EVA REMENYI

Videók

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Porsche Approved – használt Porsche megnyugtató garanciával

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Életmód

6 bakancslistás nyári program, amit neked is ki kell pipálnod 2024 nyarán!

Kép
Sztárok

Sztárok, akikről példát vehetnénk! 7 LMBTQ sztárcsemete, akik minden támogatást megkapnak

A szerelem mindenkié, sokszínű és ennek nem szabhatunk határt! Sok sztár is ezt vallja, akik kiállnak és támogatják gyermekeiket, akik az LMBTQ közösséghez tartoznak!

Kép
Sztárok

Olivia Munn először jelent meg nyilvánosan, mióta márciusban mellrákot diagnosztizáltak nála - FOTÓ

Olivia Munn színésznőnél márciusban mellrákot diagnosztizáltak. Őszintén mesélt a párizsi divathéten arról, hogyan élte meg az elmúlt időszakot!

Kép
Életmód

Figyelj a jelekre! 5 tünet, amit ha nem veszel figyelembe, akkor komoly sérülés a vége!

A test és a lélek egymással folyamatosan kommunikáló „egységek”. Amikor úgy érezzük, nem vagyunk a helyünkön, párkapcsolati problémáink vannak, állandóan stresszesek és feszültek vagyunk a munkahelyi teljesítménykényszer miatt, de hiába érezzük magunkat rosszul a bőrünkben, mégsem teszünk ellene semmit, elnyomjuk az érzéseinket és csak megyünk tovább, akkor egy idő után a lelkünk betegségekkel és sérülésekkel üzen, és egyre súlyosbodó testi tünetekkel kényszerít bennünket a változtatásra. Mutatjuk, melyik tünet mire hívhatja fel a figyelmet!

Kép
Életmód

6 gyönyörű film az igaz szerelemről: ezeket mind valós események ihlették!

A romantikus filmek mindig is az életünk központi részét képezték, hiszen valljuk be: mind imádjuk a happy endet és a kellemes végkifejletet. Összeállításunkban olyan filmeket hoztunk, melyek az igaz szerelemről szólnak – mindezt valós események alapján.

Kép
Sztárok

Hivatalos: Őket tartják minden idők legbosszantóbb hírességeinek a világon - több tízezer szavazat érkezett!

Mindenki nem szerethet és ez a kijelentés a hírességek esetében halmozottan igaz. A rajongók megszavazták a legbosszantóbb hírességek listáját!

Kép
Életmód

Az olajos magvak számtalan problémára nyújtanak megoldást: mutatjuk, melyik mire való!

Nem véletlenül szerepelnek a manapság oly népszerű mediterrán étrendben is, de melyiknek mire van kedvező hatása?