A Menedzserszövetség és az InStyle bemutatja: Women In Mission az összefogás ereje

A Menedzserszövetség és az InStyle bemutatja: Women In Mission az összefogás ereje
Forrás: Fotók: Pejkó Gergő Haj: Szofrán Zsolt, Color Frame Salon, Authentic Beauty Concept Smink: Pallag Evelin Ruha: ZHOJA

Promóciók

Bioderma Atoderm: Egy évtizede tartó gondoskodás a száraz és ekcémás bőrnek

Életmód

A szakértők szerint ennyi pénzt kellett volna megtakarítanod 30 éves korodig: Neked összejött ez az összeg?

Szépség

8 ajándékötlet karácsonyra, amitől minden beauty rajongónak eláll a lélegzete

Promóciók

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát - Lepd meg vele kedvesed!

Promóciók

A Holt-tengerből a fürdőszoba polcaira

Promóciók

Ünnepeld velünk a szépséget! - Prix de Beauté - A szépség nagydíja 2023

Promóciók

Engedd szabadjára a benned élő istennőt!

Facebook
Twitter
Pinterest

Közös üzenet: „Küldetésünk, hogy a művészeten keresztül közvetítsünk értéket!”

Women in Art

Tématámogató: BÁV Zrt. és a MOME

A Menedzserszövetség tagjainak körét egyre több, a művészet különböző ágában tevékenykedő vezető erősíti. A Szövetség elnöksége és ügyvezetése számára is fontos a művészet támogatása, legyen szó dizájnról, divatról, színházról, képzőművészetről vagy zenéről. Több alkalommal támogatták a Kis Virtuózok Alapítványt, az Autistic Art Alapítványt, a Jövő Menedzsere Mentorprogramban a mentor és a mentorált oldalon is szerepelnek vezetők a művészeti szférából. A program szakmai csapata fontosnak tartja, hogy a művészet területén is segítséget nyújtsanak, hiszen a kreatív szakmákban is elkél a business skill, a művészeknek nemcsak megalkotni, de eladni is tudniuk kell a terméket. Az Art is Business csapata "Hoztam Kávét" videóinterjú-sorozatának interjúalanyai a Menedzserszövetség vezetői voltak, akik kötődnek a művészethez, akiknek szívügye valamilyen művészi társaság támogatása. Az együttműködés folytatáskánt idén tavasszal már közös események létrehozását tervezi a két szervezet, Art Meets Business címmel. Emellett az idei évtől a Menedzserszövetség több művészeti programot is szervez tagjai számára.

A Legyen Divat a Női Vezető! kampánnyal pedig a női vezetők fontos szerepére hívja fel a figyelmet a szervezet, már harmadik éve.

A kampányról bővebben itt!

A kampányban a Women in Art témát képviselő női vezetők egyéni üzeneteit olvassák szeretettel.

„A művészet megszámlálhatatlan módon mutatkozik meg, és reagál a minket körülvevő világra: illeszkedik hozzá vagy lázad ellene, tükröt tart vagy átszínezi a valóságot, felnagyít egy-egy mozzanatot vagy épp a teljesség megragadására törekszik. A legnagyobb feladata mégis az, hogy minél több emberhez utat találjon. Ez egyáltalán nem könnyű feladat, hisz olyan sokfélék vagyunk. De a művészet ehhez is alkalmazkodik, mindig újabb és újabb formában mutatja meg magát, hogy mindenki megtalálja a hozzá legközelebb állót. A művészet egy valamit nem tud: helyettünk nyitottá és befogadóvá válni. Így ezt nekünk kell megtenni, és megnézni milyen más is lehet a világ, ha akarjuk.”
Dr. Kovács Zsófi, a Magyar Állami Operaház jogi és humánpolitikai vezetője

„Számokkal és növekedéssel definiált világunkban az innováció és technológia előtérbe kerülése mellett talán még nagyobb szükségünk van inspirációra és elmélyülésre. Ehhez többnyire a természetet, a művészetet és a közösségeket hívom segítségül, és keresem a felelős kapcsolódási pontokat. Öröm számomra, hogy csatlakoztam a női vezetők "Women in Art" missziójához, mert régóta fontosnak tartom e küldetést. Nálunk a KPMG-nél kulturális együttműködéseink során kifejezésre is juttatjuk a cég által képviselt értékeket. Irodánkban például saját kortárs gyűjteményünk hatásait élvezhetjük, csatlakoztunk a Bridge Budapest olvasást népszerűsítő programjához, a Highlights of Hungary díjalapító partnerei lehetünk, a Pride-hoz kapcsolódón pedig kortárs kiállítást szerveztünk, komplexen működtünk együtt a Ludwig Múzeummal, és együtt gondolkodásba fogtunk a Magyar Állami Operaházzal. A fentieken túl az Egyenlítő Alapítvány kuratóriumi elnökeként, a Skool kurátoraként az üzlet, a kultúra, az oktatás és a nőiség összhangteremtését fontos feladatomnak tekintem.”
Liptay Gabriella, a KPMG marketing és kommunikációs igazgatója

„Művészet az Élet maga. Az egyén művészete fejeződik ki mindabban, ahogy a környezetünkkel bánunk, ahogy dolgozunk vagy a családunkkal törődünk. Az "én" művészete látható abban, ahogy egy meetinget vezetünk, ahogy főzünk, szeretünk, kiborulunk, öltözködünk, de abban is, ahogy autót vezetünk. Közösségeinken keresztül kollektív művészet minden kapcsolódási forma, és minden részlete annak, ahogy élünk és álmainkat elérjük. Számomra a nagybetűs művészet az önkifejezés egy mesteri foka. Fontosnak tartom, hogy minden életben rejlő egyediség önállóan látható legyen, bátran kifejeződjön. Örömmel csatlakoztam a női vezetők "Women in Art" missziójához, büszkén vagyok a téma fontosságának aktív közvetítője.”
Magyar Vilma, az Underguide alapítója és ügyvezető igazgatója

„A művészet segít megtapasztalni a világ rejtélyeit, érzékenyít, elgondolkodtat, reflektál a kor kihívásaira. Új irányokat, megközelítéseket mutat. Épp ezért kihagyhatatlan minden olyan interdiszciplináris projektből, melyhez szükség van kreativitásra, képzelőerőre, legyen szó lenyűgöző tárgyak megalkotásáról, termékek, szolgáltatások fejlesztéséről, vagy társadalmi-gazdasági innovációról. Moholy-Nagy László, egyetemünk világhírű névadója épp abban volt úttörő, hogy megmutatta a művészet, a technológia és a design összekapcsolódásában rejlő társadalomformáló erőt. „Nem a tárgy, az ember a cél.” A design látásmód: a művészet és a tudomány közti falak lebontásával pedig közelebb kerülhetünk önmagunkhoz, felfedezhetjük, megérthetjük a világot, amelyben élünk, sőt, lehetőséget kapunk arra, hogy formáljuk a jövőt.”
Matheidesz Réka, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem vezérigazgatója

„A művészet értéke felbecsülhetetlen, egy történelmi híd. Érzékeinkre gyakorolt hatása lenyomat a lelkünkben. Örömforrás a művésznek és a befogadónak egyaránt. Összekapcsol embereket, közösségekké formál. A művészet századokon átívelő ereje tartalommal tölti fel életünket, és tesz bennünket érzékeny megfigyelővé ebben a felgyorsult világban. Ezért a művészet szerepe különösen fontos, hiszen lelassít, segít befelé figyelni, a lelkünk felé fordulni. Az önkifejezés eszközeként mindenki számára más-más módon ad lehetőséget arra, hogy magából itt hagyjon valamit, amit tálentumként kapott. Csodálatos körforgás ez.”
Nagy Erika, a Zhoja tulajdonosa

"A művészet a mindennapjaim meghatározó része. Legyen szó egy szépen megterített asztalról, egy gondosan kitalált enteriőrről, egy finom stílusérzékkel összeválogatott öltözékről vagy épp egy különös figyelemmel megfogalmazott levélről. Az az üzenete számomra, hogy a szépség mindenben ott van. Hálás vagyok, hogy csatlakozhattam a “Women in Art” csoporthoz, és közösen hívhatjuk fel a figyelmet a művészet fontosságára. Nőként, anyaként, feleségként és cégtársként én is akkor tudom a harmóniát megtalálni, ha kapcsolódni tudok a kreatív energiákkal. Úgy gondolom, ennek egyik módja, ha egy támogató közösség részese lehetek. Egymástól tanulni, egymást biztatni és őszintén elismerni - mindez nagyon sokat tud adni egy nőnek.”
Patakfalvi Réka, a Continental Group egyik tulajdonosa, kreatív igazgatója

„A művészetben az a csodálatos, hogy mindent meg tud fogalmazni, el tud mesélni szavak nélkül. Ősidők óta a nők a művészek múzsái, ők az ihlet, de egyben alkotók is. A művészet segítségével korokat tudunk összekapcsolni, az újabb generációknak utat mutatni. A nők minden korban szívvel és lélekkel, bölcsen segítették a művészet fejlődését, és, ha arra volt szükség, a háttérből alázattal, ám fontos irányítóként mozdították előre a művészet minden megnyilvánulását. A hölgyek a szép - széptan, ahogy az esztétikát régen neveztük -, a bölcsesség és az egység birtokosai. Büszkék vagyunk az idén 250 éves BÁV női alapítójára, Mária Teréziára is. A nagy múlt nemcsak kötelez, de segít is a művészet - legyen antik vagy modern - szeretetének, megértésének átadásában a fiatalabb és újabb generációk részére.”
Paulin Renáta, a BÁV Zrt. igazgatósági tagja

„A klasszikus zene jövőjét az erős magyar zenei hagyományokra építjük. Tehetségkutatás, felfedezés és hosszú távú gondozás - ez a Virtuózok missziója, mely már nyolc európai országban jelen van. Büszkék vagyunk arra, hogy a klasszikus zene legendái, a fiatal sztárok és a frissen felfedezett csodagyerekek alkotják ezen edukációs-tehetségtámogató kulturális misszió alapjait.”
Peller Mariann, a Virtuózok alapító-producere

A Menedzserszövetség kiemelt feladata a női vezetők fontos szerepére felhívni a figyelmet, ezért két éve elindította az InStyle magazinnal közös “Legyen divat a női vezető!” kampányát. A kampány főszereplői olyan példaképek, akik pozitív, követendő utat mutatnak a fiatalabb generáció számára.

A 2023-as tavaszi kampány a Menedzserszövetség női vezetőinek részvételével, megújult formában mutatja be a szervezet küldetését is tükröző 8 fókusztémát, "Women in Mission" alcímmel. Mind a nyolc téma mellé nyolc női vezető állt, hogy megmutassák: az összefogás erejével a közös célok könnyebben elérhetőek. A tavaszi InStyle magazinban 8 oldalon bemutatott témákról és a női vezetők gondolatairól itt olvashatsz bővebben, a kampány főszereplői nyolc közös interjúban osztották meg véleményformáló üzeneteiket!

Fotók: Pejkó Gergő
Haj: Szofrán Zsolt, Color Frame Salon, Authentic Beauty Concept
Smink: Pallag Evelin
Ruha: ZHOJA

Videók

Promóciók

Bioderma Atoderm: Egy évtizede tartó gondoskodás a száraz és ekcémás bőrnek

Életmód

A szakértők szerint ennyi pénzt kellett volna megtakarítanod 30 éves korodig: Neked összejött ez az összeg?

Szépség

8 ajándékötlet karácsonyra, amitől minden beauty rajongónak eláll a lélegzete

Promóciók

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát - Lepd meg vele kedvesed!

Promóciók

A Holt-tengerből a fürdőszoba polcaira

Promóciók

Ünnepeld velünk a szépséget! - Prix de Beauté - A szépség nagydíja 2023

Promóciók

Engedd szabadjára a benned élő istennőt!

Kép
Sztárok

Nem minden a szájfeltöltés! 7 híres nő, aki vékony ajkakkal is meghódította a világot

Minden korszaknak megvan a maga szépségideálja, így természetesen a mostaninak is. Ez pedig nem más, mint a homokóra alkat, nagyobb fenék, dús mellek és vastag ajkak. Ezek a hírességek azonban kicsit sem dőltek be a tömeg nyomásának.

Kép
Sztárok

Nem, Noah Schnapp a cionizmus nem szexi! Zúdulnak a negatív kommentek a Stranger Things sztárjának videója miatt

A Stranger Things fiatal sztárja pár napja egy videót osztott meg Instagramon, amiben barátaival nevetgél egy étteremben, miközben „A cionizmus szexi” feliratú matricákkal pózolnak. Nem ő az egyetlen olyan LMBTQ+ sztár, aki büszkén támogatja Izrael jelenlegi katonai akcióját: sokan teszik ezt, azzal érvelve, hogy a palesztinok, a többi arab emberhez hasonlóan homofóbok és transzfóbok.

Kép
Életmód

Meghökkentő jogszabályok a nagyvilágból, amin sokan csak nevetnek! Tilos például pirosat hordani nyilvánosan ebben az országban

A jogszabályok több okból is fontosak: általánosságban elmondható, hogy az általános normák felállítása miatt, másodsorban pedig az emberek cselekedeteinek szabályozása végett szükségesek.

Kép
Életmód

A szakértők szerint ennyi pénzt kellett volna megtakarítanod 30 éves korodig: Neked összejött ez az összeg?

Azért ne ess kétségbe akkor sem, ha a bankszámlád egyenlege jóval alacsonyabb ennél, ugyanis néhány trükk betartásával még behozhatod a lemaradásodat!

Kép
Stílus

1 perc stílus: 5 tél trendszín, amit már egy egyszerű kék farmerral is kipróbálhatsz

Ezeket a színeket vétek lenne kifelejteni a farmeros szettekből a téli szezonban!

Kép
Stílus