Búcsúzunk a sztárok egyik kedvenc tervezőjétől, Virgil Ablohtól

Búcsúzunk a sztárok egyik kedvenc tervezőjétől, Virgil Ablohtól
Forrás: Getty Images

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Facebook
Twitter
Pinterest

Gyászol a divatvilág! Tegnap, 2 évig tartó betegség után, mindössze 41 éves korában elhunyt Virgil Abloh, napjaink egyik legkreatívabb kortárs divattervezője.

Virgil Abloh 1980. szeptember 30-án született az Illinois állambeli Rockfordban, első generációs ghánai bevándorló szülők gyermekeként. Édesanyja varrónő volt - tőle tanult meg varrni -, édesapja pedig egy helyi festékgyárban töltött be vezetői szerepet. Az érettségi után először az építőmérnöknek tanult a Wisconsin-Madison Egyetemen és miután 2002-ben elvégezte ezt az alapképzést, tovább folytatta tanulmányait immáron építész szakon, ahol 2006-ban vehette át diplomáját.

Igazából mindig is vonzotta a divat, így amellett, hogy egy blogra írt a témával kapcsolatos cikkeket, idővel azon kapta magát, hogy az épületek tervezése helyett, sokkal inkább a pólókra és a textilekre nyomtatott minták és ötletek világa hozza lázba. Virgil egy chicagói nyomdában találkozott Kanye West egyik emberével, aki rögtön felfigyelt a srác a tehetségére és azonnal össze is hozta őt az akkor már ismert rapperrel és producerrel.

Kép
forrás: Getty Images

Virgil Abloh és Kanye West már együtt kezdtek el gyakornokoskodni a Fendinél 2009-ben. Három évvel később Kanye piacra dobta első kollekcióját, aminek sikerében kreatív vezetőként Virgilnek is nagy szerepe volt. Csillapíthatatlan kreativitását mi sem bizonyítja jobban, minthogy ugyanebben az évben, azaz 2012-ben megalapította a Pyrex Visiont, aminek az volt a specialitása, hogy régi, ám feltuningolt Ralph Lauren és Champion darabokat kínált az eredeti ár sokszorosáért. A márka mindössze egy év után megszűnt és 2013-ban Milánóban megalapította a ma is ismert és hihetetlen népszerűségnek örvendő Off-White márkát.

A Fendinél kötött kapcsolatai pedig gyümölcsözőnek bizonyultak, ugyanis még a gyakornoki ideje alatt ismerte meg Michael Burke-t, akinek nagy szerepe volt abban, hogy Virgilt 2018 tavaszán kinevezték a Louis Vuitton férfirészleg vezetőjének, így Ozwald Boateng, a Givenchy férfirészlegének egykori kreatív igazgatója és Olivier Rousteing, a Balmain művészeti vezetője mellett ő lett a harmadik afrikai származású tervező, aki egy nívós francia divatház élére került.

Kép
forrás: Getty Images

Korunk egyik legnagyobb kortárs divattervezőjének hála a street wear mellett a rap és hip hop műfaja is sokat köszönhet neki, ugyanis DJ-ként is tevékenykedett. És bár az Off-White és a Louis Vuitton darabjai még mindig prémiumkategóriás terméknek számítanak, ennek ellenére Virgil arra törekedett, hogy a divat mindenki számára elérhető legyen és a falak- helyett közösségépítésbe kezdett. 2018-ban például Instagramon tette közzé új nyári kollekciója bemutatójának helyszínét és időpontját, így enyhítve a szakadékot a front row sokszor elitista közönsége, és a divatra éhező, ám nívós eseményről csak álmodozó rajongók között. Korunk egyik legsokoldalúbb, legtehetségesebb tervezőjeként mindenbe képes volt egy műtárgyat látni. Az addig elérhetetlen hirtelen elérhető lett, és ebben persze nagy szerepe volt annak, amilyen ő maga is volt - a laza humorának, kommunikatív személyiségének, és csillapíthatatlan alkotás iránti vágyának. Nem csoda, hogy a róla készült fotók jelentős részén telefon van a kezében, hiszen enélkül, a virtuális "függőség" nélkül nem építhetett volna ki egy olyan közösséget, ahol bár a ruhák árcímkéje még mindig a luxus szinteken mozog, mégis sokkal barátibb köntösben és elfogadható luxusban tálalja mindazt a stílust és ízlést, amit ő és a kreativitása emelt egy egészen új szintre. Szakmai körökben sokan bírálták azért, mert jó párszor túlontúl szabadon állt hozzá az inspiráció kérdéséhez, az ihletet adó márkák pedig nem vették éppen jó néven azt, hogy Virgil az ő ötleteikből merítve próbál újabb sikereket kovácsolni. Ennek ellenére szakmai rátermettségét és tehetségét senki se kérdőjelezte meg.

Kép
forrás: Getty Images

Ez az élet által szerencsésen alakult sikertörténet tegnap egy újabb fejezetéhez érkezett. Véletlenül sem írnák azt, hogy véget ért, mert biztosan nincs így! Virgil két évig a legnagyobb titokban küzdött a gyilkos kórral, amivel szemben sajnos szervezete tegnap feladta a harcot. Biztosak vagyunk abban, hogy Virgil és az ő öröksége halála után tovább él majd, és még számos kreatív kollekcióból köszön vissza az a fajta szabadság, amit a divat jelentett számára, tovább építve azt a lehetőségekkel teli hidat, aminek a divatiparnak egy jó ideje szüksége volt már! Nyugodjék békében!

Végezetül pedig Virgil legemlékezetesebb darabjai között válogattunk. Kattints tovább galériánkra és emlékezz velünk a sztárvilág egyik kedvenc tervezőjére!

Galéria / 12 kép

Virgil Abloh legemlékezetesebb pillanatai

Megnézem a galériát

Videók

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Kép
Stílus

10 ruhadarab, amit egy igazán elegáns nő sohasem viselne

A stílus bár egyénenként változó, a szakértők szerint vannak olyan darabok, amiktől egy elegáns nőnek mindenképpen búcsút kell vennie.

Kép
Életmód

Holdhoroszkóp: Ezt a titkot árulja el a Holdjegyed rólad

Te hallottál már a Holdjegyről? Ha eddig nem, akkor itt az ideje, ugyanis sokat segíthet önmagad megértésében!

Kép
Szépség

Több mint 40 ezer vásárló és Selena Gomez is imádja ezt az 5 500 forintos arclemosót - ami puha és sima bőrt varázsol kortól függetlenül!

Selena Gomez, Drew Barrymore, Ashley Graham és Lucy Hale is ezt a pénztárcabarát bőrápolót használják az esti rutinjuknál! 40 000 vásárló pedig nem tévedhet, hiszen ennyien rendelték már meg csak az Amazonon!

Kép
Életmód

4 fűszer, amit kötelező diéta alatt használni: eltűnik tőlük a hasi zsír!

Ez a négy fűszer szinte bármivel párosítható, és nem éri meg kihagyni, ugyanis sokat segíthetnek a súly csökkentésében!

Kép
Sztárok

A meleg sztárpár igazi gyerekbirodalommá varázsolta otthonát - itt neveli gyerekeit Jesse Tyler Ferguson és férje!

A színész házaspár egy gyönyörű Los Angeles-i házban neveli két gyermekét, akik ugyan még csak totyogók, de Jesse és Justin már most olyan birodalmat rendezett be nekik, amit mindannyian megirigyelnénk!

Kép
Sztárok

Judy Garland boncolási eredménye csontig hatol! 10 sokkoló dolgok sztárok halotti anyakönyvi kivonatából

Rejtélyes halálok, kegyetlen gyilkosságok... Megmutatjuk mi állt a hollywoodi sztárok boncolási jegyzőkönyvében és halotti anyakönyvi kivonatában!