Hilarie Burton vallomása: „A lányom nem élne, ha nem lett volna abortuszom”

Hilarie Burton
Forrás: Dimitrios Kambouris/Getty Images
Facebook
Twitter
Pinterest

Hilarie Burton és férje, Jeffrey Dean Morgan öt évig próbálkoztak, több vetélése volt és már teljesen meddőnek gondolta magát, amikor megtörtént a csoda.

Hilarie Burtonnek és Jeffrey Dean Morgannek két gyermeke van, a 12 éves August és a 4 éves George. Ám a két gyermek között megjárták a hadak útját. A 39 éves színésznő kedden az Instagramon beszélt termékenységi küzdelmeiről, amelyekkel akkor kellett szembenéznie, mikor férjétől, Jeffrey Dean Morgantől második gyermeket akart vállalni. Elárulta, hogy át kellett esnie egy kaparásos eljáráson, azaz egy vetélés miatti abortuszon.

Posztjában elmagyarázta, hogy az abortusz lehetővé tette a méhe meggyógyulását, a szövetek újraképződését, ez pedig megnyitotta az utat a biztonságos teherbeeséshez és a most négyéves George lányának kihordásához.

Amerikában épp egy olyan döntést hoztak a bizonyos Roe kontra Wade ügyben, melynek értelmében Mississippi államban továbbra is abortusztilalom van. Ennek kapcsán adott hangot Hilarie Burton a fenntartásainak.

Természetesen minden eset más, és minden nő teste más, de tudni kell, hogy a D&C eljárás (dilatáció és küret) a korai abortusz leggyakoribb módszere. A kisebb műtét a terhességi szövet gyengéd leszívását és esetleg a méhüreg enyhe kaparását foglalja magába, a későbbi termékenység biztosítása érdekében.

A D&C eljárás biztonságosnak tekinthető, és nem befolyásolja a páciens jövőbeni teherbeesését. Leggyakrabban azoknak a nőknek ajánlják, akiknek 10-12 hetesen vetélése lép fel, valamint minden olyan betegnek, aki nem teljes vetélésen estek át, és elhal a terhességük.

Az eljárásokat leggyakrabban annak biztosítására végzik, hogy a vetélés ne okozzon komplikációt, például fertőzést vagy vérzést. Ha akkoriban abortusztilalom lett volna érvényben, és Hilarie nem végeztetheti el ezt a beavatkozást, nagy valószínűséggel sosem tud egészséges gyermeket kihordani.

Természetesen ez az eljárás nem egyenlő a direkt terhesség megszakítással, amikor egy ép magzatot vesznek ki. Az más etikai megítélés alá esik. A színésznő arra hívja fel a figyelmet, hogy van különbség az életmentő beavatkozás és az egyéb abortusz között, amit a törvény egy kalap alá vesz.

Ezt olvastad már?

Galéria / 6 kép

6 híresség, aki nem titkolja vetélését

Megnézem a galériát

A JOY magazin írása.

Videók

Kép
Sztárok

Molesztálás és bántalmazás! Pamela Anderson szomorú gyerekkorának döbbenetes titkairól mesélt

Pamela Anderson meglepő őszinteséggel vallott életének egy eddig kevésbé ismert részleteiről is.

Kép
Sztárok

Végre fény derült rá, melyik a legkedveltebb és a legutáltabb Harry Potter karakter: netezők szavazták meg

Listába szedtük a netes szavazás eredményét, szerintünk sok érdekesség kiderül belőle.

Kép
Sztárok

Akkor és most: Így változott meg Madonna arca 25 év alatt

Madonna hihetetlen átalakulását már a legnagyobb rajongói sem tudják szívből jövő lelkesedéssel fogadni.

Kép
Sztárok

Fény derült rá, mikor mutatja meg Borbély Alexandra az ikerlányait: Elzát és Francit

Bár több fotón is szerepeltek már a kicsik, az arcukat eddig még nem láthattuk.

Kép
Szépség
Kép
Sztárok

Bámulatos átalakulás: Mutatjuk, hogyan fogyott el Adele 10 év alatt

Adele már több mint 45 kiló mínusznál jár!