„Csupán néhány biciklibelsővel és köpennyel kezdődött minden” - interjú a Koliken ügyvezetőjével, Koligyer Bencével

„Csupán néhány biciklibelsővel és köpennyel kezdődött minden” - interjú a Koliken ügyvezetőjével, Koligyer Bencével
Forrás: Koliken
Facebook
Twitter
Pinterest

Szinte mindannyiunk gyerekkorát meghatározták a suli utáni, vagy hétvégi nagy biciklizések. Sőt, számtalan felnőtt az autó helyett is inkább a kétkerekű kedvencét választja. Az InStyle #vegyélhazait interjúsorozatának következő részében a Koliken hazai kerékpármárka ügyvezetője Koligyer Bence mesél arról, hogy az idén harmincadik születésnapját ünneplő magyar brand, szebbnél szebb kerékpárjaival hogyan ösztönzi vásárlóit a tudatos, zöld életmódra.

A fenntarthatóság egyre nagyobb szerepet kap a hétköznapjainkban. Az egyik legegyszerűbb megoldás a környezettudatos közlekedésre az, ha az autónk helyett a biciklinkre pattanunk. InStyle #vegyélhazait interjúsorozatának következő részében egy trendi hazai bringa márkát, a Kolikent Koligyer Bence a márka ügyvezető mutatja be.

Hogyan és mikor született meg a Koliken ötlete?

Pont idén harminc éve, hogy édesapám alapította a céget. Csupán néhány biciklibelsővel és köpennyel kezdődött minden. Hosszú évek kemény munkájával fejlődtünk fel odáig, hogy családi vállalatunk ma már 15.000 m2-en helyezkedik el, 350 típusú kerékpárt gyártunk, és több mint 500.000 eladott bringát tudhatunk a hátunk mögött.

Mi a márka mottója?

A lehető legtöbb magyar családhoz eljuttatni a biciklizés, a mozgás felhőtlen élményét.

Kép
forrás: Koliken

Ki a célközönségetek, kinek ajánlod a Koliken bicikliket?

Fő célközönségünk a hobbi kerékpárosok, azok akik szeretnek kikapcsolódásként felpattani a kerékpárjukra vagy szívesen lecserélik az autójukat a hétköznapokon és helyette bringával járnak a munkahelyükre. Fontosnak tartjuk, hogy az egész család számára tudjunk kerékpárt biztosítani, ezért kínálatunkban mindenki tud a saját méretének és igényeinek megfelelő bicajt választani, legyen szó hétvégi túrázásról, sportról, vagy akár munkába járásról.

Hány féle biciklit lehet most kapni nálatok?

Kínálatunkat folyamatosan frissítjük és tervező csapatunk évről-évre több új modellel rukkol elő. Jelenleg nyolc kerékpárkategória található meg nálunk. Ilyen a városi, trekking, MTB, fixi, pedelec, háromkerekű, futóbicikli és gyermek kerékpárok. Kínálatunkban női és férfi kerékpárok egyaránt megtalálhatóak, illetve a belépő színtű modellektől egészen az alumínium vázas, 27 sebességes, hidraulikus tárcsafékes modellek is helyet kaptak

Kép
forrás: Koliken

Miért különlegesebb egy Koliken, mint egy bármilyen más típusú kerékpár? Természetesen azon kívül, hogy ez egy magyar termék...

Fontosnak tartjuk, hogy mi nem csupán egyszerű sporteszközöket szeretnék értékesíteni a vevőinknek, hiszen ettől sokkal nagyobbat álmodtunk, mivel küldetésünknek érezzük, hogy összehozzuk a családokat, barátokat, ismerősöket egy közös tekerésre és ezzel egy felejthetetlen élményt nyújtsunk nekik. Éppen ezért évről-évre számos kerékpártúrát szervezünk, kerékpárjaink adományozásával pedig családokat és önkormányzatokat is támogatunk. Szeretnénk, hogy a kerékpározás élménye tényleg bárkié lehessen, így figyelünk arra is, hogy Magyarországon a kerékpárjaink ár-érték aránya verhetetlen legyen.

Kép
forrás: Koliken
Kép
forrás: Koliken

A Bringával a vörös szőnyegen eseményünkön több bringát is felajánlottatok. Milyen kerékpárok voltak ezek?

A négy kategória nyerteseinek ajánlottunk fel kerékpárokat. Ezek között a Koliken Alu Feliz egy nagyon könnyű alumínium vázas városi kerékpár, amiből a latte színűt választottuk. A Koliken Blackbrook egy könnyű alumínium vázas trekking kerékpár, ami 21 sebességes váltóval és mechanikus tárcsafékkel rendelkezik. Felajánlottunk még egy Koliken Fixed városi kerékpárt grafit színben, és egy hajlított vázas fehér Koliken Cruisert. Bízunk benne, hogy az új tulajdonosokat sok szuper helyre eljuttatják majd ezek a bringák.

Kép
forrás: InStyle
Kép
forrás: InStyle

Mennyire játszik nagy szerepet a márka életében a környezettudatosság?

Cégünk mindennapjaiban és a gyártási technológiáinkban egyaránt nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy egyre „zöldebbek” legyünk és védjük a környezetünket, hiszen szeretnénk, hogy vásárlóink még rengeteg csodás pillanatot tudjanak a szabadban tölteni. Korszerű 435 kW-os napelem parkunkkal az energiaszükségletünk 80%-át már teljesen fedezni tudjuk. Kerékpárjaink vázát a legkorszerűbb porfestő technikával festjük, így minimalizálni tudjuk a keletkezett hulladék mennyiségét. Műanyag alkatrészeinket, pedig saját műanyagüzemünkben gyártjuk évről-évre egyre több újrahasznosított műanyag felhasználásával. Figyelünk a hétköznapjainkon, hogy szelektív hulladékgyűjtéssel, korszerű világítással is védjük a bolygónkat.

A te és a Koliken csapatának életében milyen szerepet tölt be a kerékpározás?

Fontos szerepet tölt be az életünkben a kerékpározás, ha csak tehetjük bringára pattanunk, illetve a helyi kerékpáros túrák aktív szervezői és oszlopos tagjai is vagyunk. Mivel a gyárunk közel 15.000 m2-n terül el, így a kollégáink a raktáraink között is kerékpárral közlekednek. Több munkatársunk is van, aki éves szinten 10-20, de akár 30 ezer kilómétert is leteker.

Nézd meg galériánkban, hogy milyen volt az idei Bringával a vörös szőnyegen!

Galéria / 13 kép

Sztárok a biciklin, avagy ilyen volt a Bringával a vörös szőnyegen

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Szépség

10 örökérvényű szépségtrükk, amit a Szex és New Yorkból tanultunk

A Szex és New Yorkban látott szépségtrükkök közel két évtized távlatában is ugyanolyan aktuálisak, mint egykoron voltak.

Kép
Sztárok

A 13 legőrültebb sztori a sztárvilágból, ami meglepő, de igaz

Tény és való, hogy a sztárok sok esetben olyanok, mint bármelyik ember, ám kivételek mindig vannak!

Kép
Szépség

Ókori szépségtippek! Így ápolta bőrét a páratlan megjelenésű Kleopátra

Vajon mivel ápolta a bőrét, hogy évezredekkel később is tökéletes megjelenéséről álmodozunk?

Kép
Stílus

Kopizd le a stílusát: Jennifer Lopez erre a kiegészítőre esküszik már több mint 20 éve

Teljesen érthető, ha már egyszer ráakadt az igazira, miért is cserélne le pár múlandó trend kedvéért?!

Kép
Szépség

Amire már évtizedek óta várunk: Madonna meghökkentő szépségtrükkjeitől leesik az állad

Madonna 2023 nyarán lesz 65 éves, most megmutatjuk, mivel tartja fiatalon magát.