„Csupán néhány biciklibelsővel és köpennyel kezdődött minden” - interjú a Koliken ügyvezetőjével, Koligyer Bencével

„Csupán néhány biciklibelsővel és köpennyel kezdődött minden” - interjú a Koliken ügyvezetőjével, Koligyer Bencével
Forrás: Koliken
Facebook
Twitter
Pinterest

Szinte mindannyiunk gyerekkorát meghatározták a suli utáni, vagy hétvégi nagy biciklizések. Sőt, számtalan felnőtt az autó helyett is inkább a kétkerekű kedvencét választja. Az InStyle #vegyélhazait interjúsorozatának következő részében a Koliken hazai kerékpármárka ügyvezetője Koligyer Bence mesél arról, hogy az idén harmincadik születésnapját ünneplő magyar brand, szebbnél szebb kerékpárjaival hogyan ösztönzi vásárlóit a tudatos, zöld életmódra.

A fenntarthatóság egyre nagyobb szerepet kap a hétköznapjainkban. Az egyik legegyszerűbb megoldás a környezettudatos közlekedésre az, ha az autónk helyett a biciklinkre pattanunk. InStyle #vegyélhazait interjúsorozatának következő részében egy trendi hazai bringa márkát, a Kolikent Koligyer Bence a márka ügyvezető mutatja be.

Hogyan és mikor született meg a Koliken ötlete?

Pont idén harminc éve, hogy édesapám alapította a céget. Csupán néhány biciklibelsővel és köpennyel kezdődött minden. Hosszú évek kemény munkájával fejlődtünk fel odáig, hogy családi vállalatunk ma már 15.000 m2-en helyezkedik el, 350 típusú kerékpárt gyártunk, és több mint 500.000 eladott bringát tudhatunk a hátunk mögött.

Mi a márka mottója?

A lehető legtöbb magyar családhoz eljuttatni a biciklizés, a mozgás felhőtlen élményét.

Kép
forrás: Koliken

Ki a célközönségetek, kinek ajánlod a Koliken bicikliket?

Fő célközönségünk a hobbi kerékpárosok, azok akik szeretnek kikapcsolódásként felpattani a kerékpárjukra vagy szívesen lecserélik az autójukat a hétköznapokon és helyette bringával járnak a munkahelyükre. Fontosnak tartjuk, hogy az egész család számára tudjunk kerékpárt biztosítani, ezért kínálatunkban mindenki tud a saját méretének és igényeinek megfelelő bicajt választani, legyen szó hétvégi túrázásról, sportról, vagy akár munkába járásról.

Hány féle biciklit lehet most kapni nálatok?

Kínálatunkat folyamatosan frissítjük és tervező csapatunk évről-évre több új modellel rukkol elő. Jelenleg nyolc kerékpárkategória található meg nálunk. Ilyen a városi, trekking, MTB, fixi, pedelec, háromkerekű, futóbicikli és gyermek kerékpárok. Kínálatunkban női és férfi kerékpárok egyaránt megtalálhatóak, illetve a belépő színtű modellektől egészen az alumínium vázas, 27 sebességes, hidraulikus tárcsafékes modellek is helyet kaptak

Kép
forrás: Koliken

Miért különlegesebb egy Koliken, mint egy bármilyen más típusú kerékpár? Természetesen azon kívül, hogy ez egy magyar termék...

Fontosnak tartjuk, hogy mi nem csupán egyszerű sporteszközöket szeretnék értékesíteni a vevőinknek, hiszen ettől sokkal nagyobbat álmodtunk, mivel küldetésünknek érezzük, hogy összehozzuk a családokat, barátokat, ismerősöket egy közös tekerésre és ezzel egy felejthetetlen élményt nyújtsunk nekik. Éppen ezért évről-évre számos kerékpártúrát szervezünk, kerékpárjaink adományozásával pedig családokat és önkormányzatokat is támogatunk. Szeretnénk, hogy a kerékpározás élménye tényleg bárkié lehessen, így figyelünk arra is, hogy Magyarországon a kerékpárjaink ár-érték aránya verhetetlen legyen.

Kép
forrás: Koliken
Kép
forrás: Koliken

A Bringával a vörös szőnyegen eseményünkön több bringát is felajánlottatok. Milyen kerékpárok voltak ezek?

A négy kategória nyerteseinek ajánlottunk fel kerékpárokat. Ezek között a Koliken Alu Feliz egy nagyon könnyű alumínium vázas városi kerékpár, amiből a latte színűt választottuk. A Koliken Blackbrook egy könnyű alumínium vázas trekking kerékpár, ami 21 sebességes váltóval és mechanikus tárcsafékkel rendelkezik. Felajánlottunk még egy Koliken Fixed városi kerékpárt grafit színben, és egy hajlított vázas fehér Koliken Cruisert. Bízunk benne, hogy az új tulajdonosokat sok szuper helyre eljuttatják majd ezek a bringák.

Kép
forrás: InStyle
Kép
forrás: InStyle

Mennyire játszik nagy szerepet a márka életében a környezettudatosság?

Cégünk mindennapjaiban és a gyártási technológiáinkban egyaránt nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy egyre „zöldebbek” legyünk és védjük a környezetünket, hiszen szeretnénk, hogy vásárlóink még rengeteg csodás pillanatot tudjanak a szabadban tölteni. Korszerű 435 kW-os napelem parkunkkal az energiaszükségletünk 80%-át már teljesen fedezni tudjuk. Kerékpárjaink vázát a legkorszerűbb porfestő technikával festjük, így minimalizálni tudjuk a keletkezett hulladék mennyiségét. Műanyag alkatrészeinket, pedig saját műanyagüzemünkben gyártjuk évről-évre egyre több újrahasznosított műanyag felhasználásával. Figyelünk a hétköznapjainkon, hogy szelektív hulladékgyűjtéssel, korszerű világítással is védjük a bolygónkat.

A te és a Koliken csapatának életében milyen szerepet tölt be a kerékpározás?

Fontos szerepet tölt be az életünkben a kerékpározás, ha csak tehetjük bringára pattanunk, illetve a helyi kerékpáros túrák aktív szervezői és oszlopos tagjai is vagyunk. Mivel a gyárunk közel 15.000 m2-n terül el, így a kollégáink a raktáraink között is kerékpárral közlekednek. Több munkatársunk is van, aki éves szinten 10-20, de akár 30 ezer kilómétert is leteker.

Nézd meg galériánkban, hogy milyen volt az idei Bringával a vörös szőnyegen!

Galéria / 13 kép

Sztárok a biciklin, avagy ilyen volt a Bringával a vörös szőnyegen

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

Kép
Életmód

A csillagjegyed elárulja: Erre kellene sokkal jobban odafigyelned az egészséged (és persze az alakod) miatt

Az életmód-horoszkóp elárulja, mire kellene sokkal jobban figyelned az egészséged és az alakod miatt!

Kép
Stílus

Klasszikus és egyszerű! Leonardo DiCaprio exe erre a filléres alapdarabra esküszik

Camila Morrone stílustippjét ráadásul pár pillanat alatt lemásolhatod!

Kép
Stílus

Ez lesz a 2023-as nyár egyik legmegosztóbb trendje: visszatér nagyanyáink kedvenc cipője!

A 2023-as cipőválasztékot nézegetve szinte biztos, hogy neked is szemet szúrt már ez a darab!

Kép
Stílus

5 ruhafazon, ami már nem lesz divatos 2023 nyarán - mutatjuk, mik jönnek helyettük!

A ruhatrendek háza táján pont annyi változás áll be, amihez mi is szinte észrevétlenül tudunk alkalmazkodni a következő hónapokban.

Kép
Sztárok

„A 60-as éveimben járok, és minden tőlem telhető módon küzdök az öregedés ellen” - Kim Cattrall először beszél őszintén a szépészeti beavatkozásairól

Még mindig alig bírunk magunkhoz térni a hírtől, hogy Kim Cattrall is szerepel az And Just Like That 2. évadában…

Kép
Sztárok

Nem édeklik a beszólások! David Beckham elmagyarázza, hogy miért tartja normálisan, hogy szájon csókolja 11 éves lányát

Az egykori sztárfocista, David Beckham sok kritikát kapott, amiért Harpert csókolgatja.