„Csupán néhány biciklibelsővel és köpennyel kezdődött minden” - interjú a Koliken ügyvezetőjével, Koligyer Bencével

„Csupán néhány biciklibelsővel és köpennyel kezdődött minden” - interjú a Koliken ügyvezetőjével, Koligyer Bencével
Forrás: Koliken

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Szinte mindannyiunk gyerekkorát meghatározták a suli utáni, vagy hétvégi nagy biciklizések. Sőt, számtalan felnőtt az autó helyett is inkább a kétkerekű kedvencét választja. Az InStyle #vegyélhazait interjúsorozatának következő részében a Koliken hazai kerékpármárka ügyvezetője Koligyer Bence mesél arról, hogy az idén harmincadik születésnapját ünneplő magyar brand, szebbnél szebb kerékpárjaival hogyan ösztönzi vásárlóit a tudatos, zöld életmódra.

A fenntarthatóság egyre nagyobb szerepet kap a hétköznapjainkban. Az egyik legegyszerűbb megoldás a környezettudatos közlekedésre az, ha az autónk helyett a biciklinkre pattanunk. InStyle #vegyélhazait interjúsorozatának következő részében egy trendi hazai bringa márkát, a Kolikent Koligyer Bence a márka ügyvezető mutatja be.

Hogyan és mikor született meg a Koliken ötlete?

Pont idén harminc éve, hogy édesapám alapította a céget. Csupán néhány biciklibelsővel és köpennyel kezdődött minden. Hosszú évek kemény munkájával fejlődtünk fel odáig, hogy családi vállalatunk ma már 15.000 m2-en helyezkedik el, 350 típusú kerékpárt gyártunk, és több mint 500.000 eladott bringát tudhatunk a hátunk mögött.

Mi a márka mottója?

A lehető legtöbb magyar családhoz eljuttatni a biciklizés, a mozgás felhőtlen élményét.

Kép
forrás: Koliken

Ki a célközönségetek, kinek ajánlod a Koliken bicikliket?

Fő célközönségünk a hobbi kerékpárosok, azok akik szeretnek kikapcsolódásként felpattani a kerékpárjukra vagy szívesen lecserélik az autójukat a hétköznapokon és helyette bringával járnak a munkahelyükre. Fontosnak tartjuk, hogy az egész család számára tudjunk kerékpárt biztosítani, ezért kínálatunkban mindenki tud a saját méretének és igényeinek megfelelő bicajt választani, legyen szó hétvégi túrázásról, sportról, vagy akár munkába járásról.

Hány féle biciklit lehet most kapni nálatok?

Kínálatunkat folyamatosan frissítjük és tervező csapatunk évről-évre több új modellel rukkol elő. Jelenleg nyolc kerékpárkategória található meg nálunk. Ilyen a városi, trekking, MTB, fixi, pedelec, háromkerekű, futóbicikli és gyermek kerékpárok. Kínálatunkban női és férfi kerékpárok egyaránt megtalálhatóak, illetve a belépő színtű modellektől egészen az alumínium vázas, 27 sebességes, hidraulikus tárcsafékes modellek is helyet kaptak

Kép
forrás: Koliken

Miért különlegesebb egy Koliken, mint egy bármilyen más típusú kerékpár? Természetesen azon kívül, hogy ez egy magyar termék...

Fontosnak tartjuk, hogy mi nem csupán egyszerű sporteszközöket szeretnék értékesíteni a vevőinknek, hiszen ettől sokkal nagyobbat álmodtunk, mivel küldetésünknek érezzük, hogy összehozzuk a családokat, barátokat, ismerősöket egy közös tekerésre és ezzel egy felejthetetlen élményt nyújtsunk nekik. Éppen ezért évről-évre számos kerékpártúrát szervezünk, kerékpárjaink adományozásával pedig családokat és önkormányzatokat is támogatunk. Szeretnénk, hogy a kerékpározás élménye tényleg bárkié lehessen, így figyelünk arra is, hogy Magyarországon a kerékpárjaink ár-érték aránya verhetetlen legyen.

Kép
forrás: Koliken
Kép
forrás: Koliken

A Bringával a vörös szőnyegen eseményünkön több bringát is felajánlottatok. Milyen kerékpárok voltak ezek?

A négy kategória nyerteseinek ajánlottunk fel kerékpárokat. Ezek között a Koliken Alu Feliz egy nagyon könnyű alumínium vázas városi kerékpár, amiből a latte színűt választottuk. A Koliken Blackbrook egy könnyű alumínium vázas trekking kerékpár, ami 21 sebességes váltóval és mechanikus tárcsafékkel rendelkezik. Felajánlottunk még egy Koliken Fixed városi kerékpárt grafit színben, és egy hajlított vázas fehér Koliken Cruisert. Bízunk benne, hogy az új tulajdonosokat sok szuper helyre eljuttatják majd ezek a bringák.

Kép
forrás: InStyle
Kép
forrás: InStyle

Mennyire játszik nagy szerepet a márka életében a környezettudatosság?

Cégünk mindennapjaiban és a gyártási technológiáinkban egyaránt nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy egyre „zöldebbek” legyünk és védjük a környezetünket, hiszen szeretnénk, hogy vásárlóink még rengeteg csodás pillanatot tudjanak a szabadban tölteni. Korszerű 435 kW-os napelem parkunkkal az energiaszükségletünk 80%-át már teljesen fedezni tudjuk. Kerékpárjaink vázát a legkorszerűbb porfestő technikával festjük, így minimalizálni tudjuk a keletkezett hulladék mennyiségét. Műanyag alkatrészeinket, pedig saját műanyagüzemünkben gyártjuk évről-évre egyre több újrahasznosított műanyag felhasználásával. Figyelünk a hétköznapjainkon, hogy szelektív hulladékgyűjtéssel, korszerű világítással is védjük a bolygónkat.

A te és a Koliken csapatának életében milyen szerepet tölt be a kerékpározás?

Fontos szerepet tölt be az életünkben a kerékpározás, ha csak tehetjük bringára pattanunk, illetve a helyi kerékpáros túrák aktív szervezői és oszlopos tagjai is vagyunk. Mivel a gyárunk közel 15.000 m2-n terül el, így a kollégáink a raktáraink között is kerékpárral közlekednek. Több munkatársunk is van, aki éves szinten 10-20, de akár 30 ezer kilómétert is leteker.

Nézd meg galériánkban, hogy milyen volt az idei Bringával a vörös szőnyegen!

Galéria / 13 kép

Sztárok a biciklin, avagy ilyen volt a Bringával a vörös szőnyegen

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

7 ingyenes mozgásforma, ami fogyaszt és a szív egészségének is jót tesz

Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy mennyire fontos az egészséges életmód, és milyen hatalmas szerepe van az egészségünk megőrzésében a mozgásnak. Persze sokan idő- és pénzhiányra hivatkozva megpróbálják megmagyarázni önmaguknak, hogy pontosan miért nincs idejük mozogni. Nos, van egy rossz hírünk, most olyan mozgásformákat szedtünk össze, amelyek nemcsak ingyenesek, de olyanok is, melyek mindössze fél/egy órát vesznek igénybe.

Kép
Shopping

A Szex és New York átveszi az uralmat tavasszal: Így alkosd újra Carrie Bradshaw ikonikus szettjeit!

Carrie Bradshaw 2024-ben is legalább annyira trendi, mint a Szex és New York sorozat indulásakor. Most segítünk lemásolni a stílusát.

Kép
Szépség

A 86 éves Jane Fonda esküszik erre a drogériás arckrémre - most kedvezményesen szerezheted be!

A 86 éves Jane Fonda mindenképp hiteles személy, ha szépségápolásról van szó, erre pedig arcbőre a bizonyíték! Ezt a terméket használja arcápolási rutinjához a híresség!

Kép
Stílus

6 farmer, ami már nem lesz divatos 2024 tavaszán - mutatjuk, mik jönnek helyettük!

Ezeket a farmereket is pont úgy találták ki, hogy könnyen és gyorsan megszerethessük őket!

Kép
Életmód

8 film, melyben a szerelmi háromszög teljesen megosztotta a rajongókat - te kinek az oldalára álltál?

Ezek a filmes szerelmi háromszögek két táborra szakítják a rajongókat! Te kinek az oldalán állsz?

Kép
Sztárok

Megvan az álomotthon! Ebben a meseszép villában él Palvin Barbi és Dylan Sprouse - FOTÓK

Palvin Barbi és Dylan Sprouse sajátkezűleg végzik a felújítást, hogy beköltözhessenek mesebeli otthonukba! Az alapok tökéletesek, de van min dolgozni.