Ez a magyar találmány megváltoztatta Lady Gaga életét is

Ez a magyar találmány megváltoztatta Lady Gaga életét is
Forrás: gyrotoniccentralbudapest.hu

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Facebook
Twitter
Pinterest

Valóban annyira hatékony és eredményes a Gyrotonic®, ahogy a sztárok esküsznek rá? Utánajártunk és felkerestük Majorosi-Kiss Viktória trénert, aki a DNS-ében hordozza a harmónia, egyensúlyteremtés és kitartás képességét.

Lady Gaga, Naomi Campbell, Natalie Portman, Tiger Woods, Andy Murray, Shaquille O'Neal – s még hosszan lehetne sorolni azokat az egészségtudatos sztárokat, akik a magyar származású táncművész, Juliu Horvath és testvére, Paul Horvath által kifejlesztett Gyrotonic® mozgásrendszer elkötelezett követői, mégis alig ismerjük Magyarországon. Majorosi-Kiss Viktória néhány éve hátat fordítva a multinacionális létnek, elutazott Németországba, hogy elsajátítsa ezt az egyedülállóan hatékony, három dimenzióban végzett terápiás módszert, majd megnyitotta az ország első Gyrotonic studióját Budapesten. Ismerjétek meg inspiráló történetét!

Szűcs Nóra/InStyle: Sikeres közgazdász karriert hátrahagyva, néhány éve nyitottad meg Magyarország első Gyrotonic studióját Budapesten. A karrierváltás és a rátalálásod a Gyrotonic® terápiás módszerére miként változtatta meg az életedet?


Majorosi-Kiss Viktória: A Gyrotonic totálisan megváltoztatta, felforgatta az életemet. Ez nem csak a hivatásom és a munkám, hanem a hobbim is! Igazi szerelem az életemben, amit szenvedéllyel csinálok nap mint nap. A Gyrotonic a test nevelése a legmagasabb szinten, ahogyan formálódik a tested és egyre rugalmasabb leszel, úgy változnak a gondolataid is.

Kép
forrás: gyrotoniccentralbudapest.hu

A sport korábban azért volt jelen az életemben, hogy jól nézzek ki. A Gyrotonic azonban megtanított arra, hogy ne csak testemet, a lelkemet is formáljam.

Azelőtt nem vettem észre, a piros körmeimtől nem láttam az igazságot, ki is vagyok én valójában. Elvakítottak a külsőségek, pedig ekkor már görbék voltak az ujjaim, problémát okozott, hogy kinyújtsam a kezemet vagy lehajoljak, a legegyszerűbb mozdulatok sem akartak alakot ölteni. Fogtam is a fejem a kurzuson, mit keresek én itt tulajdonképpen a csámpás lábaimmal a táncosok között.

Hiú nőként utaztam el Németországba, aki nem látta, hogy görbe a háta, rossz a tartása, és alázatos Gyrotonic trénerként tértem haza – a Julio Horvath táncművész által megalkotott módszernek köszönhetően, amely megadta a lehetőséget, hogy harmóniába kerüljek a testemmel és önmagammal.

Gyrotonic® mozgásrendszer feltalálója

A módszer megalkotója Juliu Horvath táncművész, aki a balettben szerzett gerincsérvét mozgással kívánta csillapítani és meggyógyítani, ezért éveket szentelt az emberi szervezet működésének megértésére. Kísérletei során teljesen meggyógyult, és kifejlesztette a Gyrotonic® mozgásrendszert (1977), amely segít összehangolni az idegrendszer és az izomzat közti kapcsolatot, finomítja a mozgáskoordinációt, egyszerre erősíti és teszi rugalmassá az izmokat és ízületeket. A temesvári születésű és jelenleg New York-ban élő elismert sportoló, feltaláló művész és tanár holisztikus mozgásrendszere világsztároknak, köztük Lady Gagának is segít egyensúlyba hozni a testét.

SzN/InStyle: Mikor jött el az első „flash”, visszaigazolás, hogy jól döntöttél, amikor életmódot váltottál?

Majorosi-Kiss Viktória: Már az első pillanatban, amikor felálltam a multinál, tudtam, hogy jól döntöttem. Boldogtalan voltam a korábbi szakmámban, de éreztem, hogy valami sokkal jobb, sokkal több vár rám. Majd megnyitottam a stúdiómat, és a vendégek visszajelzése megerősített abban, hogy jó úton vagyok és jó az, amit csinálok. Mertem nagyot álmodni és valóság lett belőle. Most pedig hitelesen – magamat kijavítva – tudok utat mutatni azoknak, akik hasonló cipőben járnak.

SzN/InStyle: „Az én koromban már …” „Nincs időm…” „Nem vagyok hajlékony…”, és a végtelenségig tudnám folytatni a közhelyes kifogások sorát, amivel hajlamosak vagyunk megnehezíteni saját magunk életét. Mit tanácsolsz azoknak a nőknek, akik kacérkodnak a Gyrotonic gondolatával, de félnek belevágni, és inkább kifogásokat gyártanak? Kinek ajánlod? Mindenkinek való mozgásforma?

Majorosi-Kiss Viktória: Ez nemcsak egy sport, hanem egy komoly belső munka is, ahol találkozol önmagaddal és a hibáiddal is. Két út van, megijedsz és megfutamodsz, vagy beleállsz és kijavítod magad testileg-lelkileg.

Én sem vagyok táncos, csak egy hétköznapi nő, aki ki akarta hozni magából a maximumot, és rájöttem, hogy ha belülről is elkezdem építeni, formálni magam, akkor biztosan elérem a célomat.

Amióta a Gyrotonic mozgásrendszerrel foglalkozom, már nincs szükségem külső megerősítésre, már nem érdekel, hogy a mérleg mit mutat. A belső harmónia a legfontosabb, amit kaptam.

Ha belül rendben vagy, a külsőd is megváltozik.

Kifogás mindig van és lesz, de a legfontosabb a kitartás, a rendszeresség és az elhatározás. A fiatalsághoz vezető út a rugalmasság, ezzel mindenkit meg lehet győzni, nőt és férfit egyaránt. Maradjunk olyan rugalmasak, mint egy kisgyerek.

Sajnos a merevség egyenlő az öregséggel és a negatív gondolatokkal, de a Gyrotonic megfiatalít kívül és belül. Ha a tested rugalmas és egyenes a hátgerinced, máris jönnek a pozitív gondolatok is. Optimális tréning mindenki számára. A profi sportolókat teljesítményük növelésében segíti, a fitnesz iránt rajongók pedig egy új átfogó módszerrel ismerkedhetnek meg, de élvezetet adó mozgásforma a hétköznapi emberek számára is. Kíméletesen segíti a rehabilitációs mozgását, támogatja és frissítő energiával tölti fel a túlhajszolt embereket.

SzN/InStyle: Terhesség alatt is biztonságosan végezhető edzés?


Majorosi-Kiss Viktória: Van egy kidolgozott Gyrotonic protokoll várandósoknak, amivel gyengéden tudjuk támogatni és fejleszteni a testüket. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy az első terhességem alatt lettem Gyrotonic tréner, igy saját tapasztalatból tudom elmondani az élményeimet.

A két terhességem között öt év telt el, és arra számítottam, hogy a második várandóságom sokkal nehezebb lesz, de a Gyrotonic módszer megcáfolta ezt, még könnyebb volt a szülés. Miközben megmaradt a rugalmasságom és hajlékonyságom, amit a módszertől kaptam.

A tornát légzéssel végezzük, amivel eredményesen tudjuk segíteni a testet a vajúdás alatt. A légzési gyakorlattokban szerzett rutinnak köszönhetően sokkal könnyedebben tudjuk elviselni az összehúzódásokat.

Kép
forrás: gyrotoniccentralbudapest.hu

A kislányom most négy hónapos, így elég friss az élmény, hogyan tudtam megadni a testemnek a mozgást félelem nélkül, teljes biztonságban. A módszer sikerének tudom, hogy egy óra alatt szültem meg a gyermekem.

Mozgás közben nem terheljük a hátgerincünket, növeljük az ízületek mozgásterjedelmét, és közben a sok légzőmunkának köszönhetően nő a tüdőnk kapacitása, helyet csinálunk a babának.

SzN/InStyle: Te magad végzel-e más mozgásformát? Kiegészítésként jársz-e masszázsra?

Majorosi-Kiss Viktória: A Gyrotonic egy teljes értékű sport, ami minden igényt kielégít, illetve ha más sportot is csinálsz, támogat benne. Nem sportolok mást, számomra ez az első olyan mozgásforma az életemben, amit nem kötelezően csinálok, csak ösztönszerűen tudom, hogy jó a testemnek.

Régen mindent kipróbáltam, minden új és trendi dolgot, hogy hogyan lehetnék vékonyabb és csinosabb, de rá kellett jöjjek, a szépség valóban belülről fakad, és ezt megkaptam ebben a mozgásban.

Mivel rugalmasak az izmaim, nincs szükségem masszázsra, hacsak nem kényeztetésre vágyom.

Kép
forrás: gyrotoniccentralbudapest.hu

SzN/InStyle: Ha szuperhős lehetnél, milyen szupererőt választanál magadnak?

Majorosi-Kiss Viktória: A mai modern nő igazi SUPERWOMAN, szupererővel rendelkezik, hiszen egyszerre vagyunk feleségek, édesanyák, dolgozó nők, konyhatündérek és persze szexi vadmacskák a párunknak. Én ehhez csak egy kis támogatást kérek, hogy mindent szupererővel végezhessek.

SzN/InStyle: Sokan megrekedtek, testileg és lelkileg is kimerültek az elmúlt egy évben, aminek már nevet is adtak a terapeuták: Covid-19 blues. Mit tanácsolnál azoknak, akik szeretnének kitörni ebből az állapotból, de nem tudják, hogyan induljanak el az életmódváltás útján?

Majorosi-Kiss Viktória: Nekem a mozgás segített átlendülni a nehézségeken, így ezt mindenkinek csak javasolni tudom. Amikor magam alatt voltam, ráültem a Gyrotonic gépre, kimozogtam magamból a feszültséget és a rossz hangulatot.

SzN/InStyle: Milyen egy modern kori stílusikon? Ki a te ikonod?

Majorosi-Kiss Viktória: Gyermekként Madonna volt a kedvencem, imádtam a stílusát, de ha már azt kérdezed, hogy milyen egy a mai stílusikon, akkor Lady Gaga ugrik be elsőre, ráadásul ő is Gyrotonic mozgással tartja formában magát.

SzN/InStyle: Mit tapasztalsz, milyen hatással van a nők testképére a közösségi médiában keringő manipulált fotók látványa?

Majorosi-Kiss Viktória: A közösségi médiában mindenki szépnek, csinosnak, gazdagnak és elégedettnek akarja mutatni magát, ami a legtöbb ember számára rossz hatással van, mert otthon a számítógép előtt ülve vagy a telefont nyomkodva hajlamosak azt hinni, hogy csak nekik vannak gondjaik a testükkel és az életükkel, amíg mindenki más bomba testtel nyaral és bulizik.

Tovább olvasok

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Kép
Szépség

Figyelmeztet a bőrgyógyász: Hajnövesztő étrend-kiegészítők, amik egy fillért sem érnek - sőt, még árthatsz is velük a testednek!

Dr. Luke Maxfield bőrgyógyász lerántotta a leplet a népszerű hajnövesztő kapszulák összetevőiről!

Kép
Szépség

Hogyan használjuk helyesen a fátyolmaszkot? Íme a legjobb tippek zsíros, pattanásos és dehidratált bőrre

A fátyolmaszkok világában sok az opció, és nem minden termék felel meg minden bőrtípusnak. Abban a helyzetben vagy, hogy zsíros, pattanásra hajlamos vagy kiszáradt bőrrel küzdesz? Akkor itt az ideje, hogy felfedezd a fátyolmaszkok erejét!

Kép
Sztárok

Négy hét alatt 33 kilót fogyott! Hírességek bizarr (és kifejezetten egészségtelen) diétái, amiket egy film kedvéért vállaltak be

Egy szerepért mindent? A sztárokat még a legszürreálisabb diéták sem rettentik el attól, hogy a lehető leghitelesebben hozzák a rájuk osztott szerepet.

Kép
Sztárok

Nők milliói értenek egyet! Margot Robbie elárulta, szerinte ki a filmtörténet legszexibb pasija!

Margot Robbie elárulta, hogy ki az ő filmes szerelme, mi pedig tökéletesen egyetértünk vele!

Kép
Életmód

A petrezselyem 7 jótékony hatása: védi a szívet, erősíti az immunrendszert, és rákellenes hatása is van

Alapvetően nem úgy szoktunk tekinteni a petrezselyemre és a szárára, mint értékes vitaminforrásra, melynek számos jótékony hatása van a szervezetre. Az igazság pedig az, hogy nem csupán a szív egészségére van rendkívüli hatása, de bizony rákellenes tulajdonsáságról is ismert.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 6 izgalmas magyar filmes és színházi arc, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív arcai közül ismerhetsz meg számos kiemelkedő filmes és színházi alakot!