Vegán újratöltő állomás az AUTHENTIC BEAUTY CONCEPTTŐL

Vegán újratöltő állomás az AUTHENTIC BEAUTY CONCEPTTŐL
Facebook
Twitter
Pinterest

A tudatos fogyasztás mára több egy egyszerű trendnél. A fogyasztók egyre jobban odafigyelnek arra, hogy csökkentsék a környezeti lábnyomukat és egyre szívesebben vásárolnak etikus, átlátható kereskedelmet folytató üzletláncokból. Ez azt is jelenti, hogy gondosan megfontolják, milyen márkákat válasszanak, és végül azok mellett teszik le a voksukat, amelyek törődnek a bolygóval és a környezetvédelemmel.

Az AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT gondosan válogatott összetevőkből készült, vegán formulákat* kínál, amelyek szilikonoktól, szulfátoktól, parabénektől, mesterséges színezékektől és ásványi olajoktól mentesek. Termékeikben a természet és a tudomány legkiválóbb eredményei találkoznak.

Az őszinteség fontosabb számunkra a tökéletességnél. Minden nap arra törekszünk, hogy egyre jobbá és jobbá váljunk.

- AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT

Kép

Ugyanakkor nem csak az számít, ami a termékeikbe kerül. Az AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT a környezettudatosság jegyében működik, most pedig büszkén jelenti be, hogy egy óriási lépést tett a fenntarthatóság felé az újratöltő állomások bevezetésével.

AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT Újratöltő állomás

Bár az újrahasznosítás egy fontos szempont a fenntarthatóság témakörén belül, az újratöltő és újrahasználható rendszerek még jobb megoldást kínálnak. Az ötletet az újrahasznosítható kávéspohár adta. Ha a kedvenc italunkhoz sem használunk el mindig új poharat, miért ne vezethetnénk be a körforgásos gazdálkodást a szalonokba is? Az új AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT újratöltő állomás meghosszabbítja az „egyszer használatos” műanyagflakonok élettartamát, ezáltal pedig jelentősen csökkenti a további műanyaghulladék keletkezését.

Hol található?

Magyarországon elsőként, és egyelőre egyedül a budapesti Heiszler szalonban (Budapest, Pozsonyi út 34, 1137) található újratöltő állomás.

Hogy működik?

A stylist első körben egy személyes konzultáció keretei között, a vendég hajszükségleteinek figyelembevételével kiválasztja a megfelelő AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT termék(ek)et. Ezt követően megtölti az egyik 92%-ban újrahasznosított műanyagból készült flakont a megfelelő termék(ek)kel az újratöltő állomásnál. A flakont végül egy 85%-ban bió-alapú PE-címkével látja el, amely a polietilén megújuló alternatívája. Ha kiürült, a flakon nem landol a szemetesben, de még újrahasznosítani sem kell! Ha a vendég visszahozza a szalonba, újratöltheti, és a folyamat kezdődhet elölről.

„Márkaként abban hiszünk, hogy mindannyian képesek vagyunk változást hozni. Ha összefogunk és egymás mellé tesszük az egyéni cselekedeteinket, közösségként egy óriási lépést tehetünk egy élhetőbb jövő irányába.”

– AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT

Az AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT a fenntarthatóság útján

2019-ben az AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT a fenntarthatóság útjára lépett és olyan
termékeket alkotott meg, amelyek tökéletesen tükrözik a szemléletmódját:
• Minden flakon, tégely és kupak újrahasznosítható
• Gondosan válogatott összetevők és mentes vegán* formulák
• Támogatják a Fenntartható guárbab kezdeményezést (2017 óta)
• Etikus körülmények között megtermelt Fairtrade lilarizskivonatot használnak
• Termékeiket a Vegan SocietyTM tanúsítványával is elismeri
• A bevásárlótáskáik újrahasznosított papírból készülnek, a szalonanyagaikat
pedig vegán, biológiailag lebomló, FSC-tanúsítvánnyal ellátott papírra,
ásványi olajtól mentes tintával nyomtatják
• A szalonokban 100%-ban Fairtrade organikus pamuttörölközőket használnak

2020 során az AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT:
• Bevezette az első fenntartható újratöltő állomását, amelyhez 92%-ban
újrahasznosított műanyagflakonokat és 95%-ban bió-alapú címkéket használ
• Megkezdte a flakonok átdolgozását azzal a céllal, hogy 2021-re a forgalomba
hozott és a fejmosónál használt tégelyek 86%-ban a fogyasztók által
újrahasznosított műanyagból készüljenek
• Kidolgozott egy célzott szemináriumi anyagot, amelynek célja, hogy felhívja a
fodrászok figyelmét a fenntarthatóság fontosságára
• Támogatta a „Fodrászok Határok Nélkül” kezdeményezést (és további 3 évig vállalja még)
• Az ajándékdobozaikból származó bevételből a 1% for the Planet
kezdeményezést támogatják, amelynek célja, hogy a környezetvédelmi
szervezetek támogatására ösztönözze a vállalatokat és az egyéneket

Kép

De nem elégszenek meg ennyivel! Az AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT egy alapos tervet dolgozott ki a további fenntartható megoldások bevezetésére vonatkozóan, abban a reményben, hogy ezáltal hozzájárulnak egy élhetőbb jövő megteremtéséhez.

Kép

AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT Online és digitálisan

Csatlakozz az AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT közösségéhez online az @authenticbeautyconcept.hu-n és az #authenticbeautymovement hashtagen keresztül az Instagramon, Facebookon és YouTube-on. Ha többet szeretnél megtudni a termékcsaládról vagy a magáról a márkáról, látogass el az authenticbeautyconcept.com honlapra, az www.authenticbeautyconcept.com/salonfinder weboldalon keresztül pedig megkeresheted a hozzád legközelebb álló újratöltő állomást.

Az AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT újratöltő állomás 2020 szeptemberétől érhető el néhány alapos mérlegelés után kiválasztott #authenticbeautymovement szalonban.

A céljuk, hogy leszűrjék a tanulságokat és a visszajelzések alapján további újratöltő megoldásokat vezessenek be a szalonokban az elkövetkező években.

*Minden formulájuk vegán a méhviasz tartalmú Gritty Wax Paste Hajpasztát és a Shaping Cream Hajformázó krémet, valamint az Amplify Mousse-t kivéve, amely kitozánt tartalmaz. Jelenleg is dolgoznak azon, hogy 2021-re a formuláik kizárólag vegán összetevőket tartalmazzanak. Minden vegán terméküket elismeri a Vegan SocietyTM.

Tovább olvasok
Kép
Szépség

8+1 mindennap elkövetett hiba, amivel árthatsz bőröd szépségének

Itt az idő! Szembesülj a bőröd egészsége ellen elkövetett hétköznapi bűneiddel, amelyekkel súlyos bőrbetegségeket okozhatsz magadnak.

Kép
Sztárok

A 40 éves Kim Kardashian megmutatta bikinis testét - filterek nélkül?!

Kim Kardashian átlépve a negyedik x-et jobb nő, mint korábban bármikor. Éljenek a magabiztos negyvenes nők!

Kép
Sztárok

Amerikai elnökválasztás: Ireland Baldwin a melleit is bedobta a kampányba

Ireland Baldwin dekoltázsa megbuktathatja Donald Trumpot.

Kép
Szépség

Bemutatkozik a Gucci új modellje, aki cseppet sem átlagos

Egyre durvábban bántják a fiatal modellt karizmatikus arcvonásai miatt, amelyek eltérnek a Botticelli-féle, idealizált női arctól.

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem