Unalmasabb lesz mostantól a divatélet - Visszavonult Jean Paul Gaultier

gaultier,divatshow,divatbemutató,kifutó,párizs
Forrás: Getty

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

A mester legutolsó haute couture showján minden idők legkülöncebb modellei mellett Michael Jackson huszonegy éves lánya, Paris is végigvonult a kifutón.

Impozáns helyszínen, a Théatre du Châtelet-ben mutatta be legutolsó haute couture kollekcióját az ötven éve a pályán lévő legenda, Jean Paul Gaultier, aki képes volt arra, amire csak nagyon kevesek – hatást gyakorolni a legerősebb nőkre is.

A nem mindennapi divatbemutatón a legfelkapottabb topmodellek, táncművészek és különc hírességek vonultatták fel mesterműveit: Karlie Kloss, Irina Shayk, Dita Von Teese, valamint Gigi és Bella Hadid mellett Michael Jackson huszonegy éves lánya, Paris volt a kifutó egyik meglepetés sztárvendége, akire senki sem számított.

Kattints a kép felfedéséhez!

Alkotói pályafutásának rövid története

Jean Paul Gaultier 1952-ben született Párizs egyik külvársi negyedében. Divat-és művészeti iskolába soha nem járt, de megállíthatatlanul rajzolt és skiccelt. Alig múlt tizennyolc, amikor felfigyelt rá Pierre Cardin, de tanult Jaques Esterel és Jean Patou szabászatában is. Saját márkáját 1976-ban indította útjára első utcai kollekciójával.

Ő jegyzi a 70-es évek legvadabb újításait, a topként viselt fűzőt, a tetovált hatású harisnyát és a férfi szoknyát. Védjegye a skótkocka, a bretoning és a szmoking.

Ahogy a kollekciói, úgy a modelljei is extravagáns karakterek. Kifutóin gyakran láthattunk idősebb, plus size vagy éppen széttetovált nőket és férfiakat. A Madonnának tervezett csúcsmelles fűzőjével beírta magát a divattörténelembe. Készített jelmezt Kylie Minogue-nak és Marilyn Mansonnak is.

Gaultier már az első kollekcióiban kivételes finomsággal keverte a stílusokat, a nemeket, a korszakokat, az alsó néprétegek csúfolódó és az arisztokrata negyedek kifinomult stílusát.

A 67 éves divattervező, aki visszavonulásának a bejelentésével meglepte a szakmát és a divat szerelmeseit egyaránt, hozátette, hogy a Gaultier-ház folytatja a munkát, egy új projekttel, amelyről később számolnak be.

Galéria / 14 kép

Jean-Paul Gaultier legutolsó Haute Couture show-ja

Megnézem a galériát

A divattörténelem legtöbbet idézett fotója Madonna 1990-ben debütált Vogue című videóklipjében is látható, amelyet David Fincher rendezett.

Tovább olvasok

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

8 film, melyben a szerelmi háromszög teljesen megosztotta a rajongókat - te kinek az oldalára álltál?

Ezek a filmes szerelmi háromszögek két táborra szakítják a rajongókat! Te kinek az oldalán állsz?

Kép
Sztárok

Megvan az álomotthon! Ebben a meseszép villában él Palvin Barbi és Dylan Sprouse - FOTÓK

Palvin Barbi és Dylan Sprouse sajátkezűleg végzik a felújítást, hogy beköltözhessenek mesebeli otthonukba! Az alapok tökéletesek, de van min dolgozni.

Kép
Életmód

Ez a nő 2 hét alatt 8 kg-ot fogyott ezzel a módszerrel - mutatjuk, hogyan csinálhatod utána!

Mondjuk is, hogy melyik az a 7 gyakorlat, amit ha beépítesz az edzésrutinjaid közé, bizony te is gyorsan észreveszed majd a változást.

Kép
Életmód

10 meglepő NASA-találmány, ami a mindennapi életünk részévé vált

Morzsaporszívó, babatápszer, láthatatlan fogszabályzó - a NASA nagyobb hatással van mindennapi éltünkre, mint gondolnánk.

Kép
Életmód

5 módszer, amivel a kisebbrendűségi komplexussal élők manipulálják a környezetüket

A kisebbrendűségi komplexust nem feltétlen lehet azonnal felismerni, mert az, aki önértékelési zavarokkal küzd, jellemzően olyan álarc mögé bújuk, ami épp az ellenkezőjét sugallhatja. Elmondjuk, milyen jelekre érdemes figyelned!

Kép
Életmód

3 csillagjegy, akinek káoszba fordulnak a napjai április végén

Ezeknek a csillagegyeknek nem lesz szerencséje mostanság.