Továbbra is hódítanak a koreai kozmetikumok

Továbbra is hódítanak a koreai kozmetikumok
Forrás: PR

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

A koreai szépségápolás nem csak mítosz: számtalan könyv boncolgatja, miért oly sikeres ez a módszer. Nem mindig jut időnk azonban egy teljes könyv átbújására, hogy megértsük a koreaiak különleges bőrápolási módszereinek lényegét. Double-cleanse, csiganyálka, esszencia – segítünk az alapok tisztánlátásában. Részletes cikkünkben bevezetést nyújtunk a koreai szépségápolás különleges világába, fellebbentjük a fátylat a koreai kozmetikumokról és a híres 10 lépéses koreai szépségápolási rutinról is!

Hatalmas karriert futottak be a koreai szépségápolási termékek az elmúlt néhány évben szerte a világon. A K-beauty-ként is emlegetett koreai kozmetikumok töretlen népszerűségük titka egyszerre rejlik egyrészt magában a módszerben, a koreai szépségipar világszemléletében, valamint a globális trendeket elindító szépségipari innovációkban, a fejlett technológiában és a kiváló minőségű, értékes hatóanyagokban. A koreai nők szemmel láthatóan hibátlan bőrképe végérvényesen meggyőzött mindannyiunkat: érdemes lehet beépíteni a napi szépségápolási rutinba a koreai szépségápolás egyes lépéseit és a koreai kozmetikumokat is!

SZÉPSÉGÁPOLÁS KOREÁBAN: SZENVEDÉLY ÉS HAGYOMÁNYOK

A koreaiak a szépségápolást és a bőrápolást az egészséges életmód részeként tartják számon: hiszik, hogy a külső szépség a belső szépséget és az egészséget tükrözi. A nyugati megközelítéssel ellentétben – mely a bőrhibák elkendőzésére, elfedésére helyezi a hangsúlyt – a koreaiak szerint az igazán szép bőr nemcsak tökéletesnek tűnik, de az is. Éppen emiatt a Dél-Koreában a bőrápolás oktatását már gyermekkorban megkezdik – nemtől, kortól függetlenül.

TERMÉSZETES ÖSSZETEVŐK, HATÉKONY FORMULÁK

Egy csipetnyi egzotikum: Különleges hatóanyagok a koreai kozmetikumokban

Az évszázadok óta kutatott természetes összetevők kiválasztására minden gyártó kivételes gondot fordít. A koreai szépségtermékeket övező tisztelet nagy mértékben illeti az olyan különleges, az ázsiai kultúrákban közkedvelt alkotóelemeket, mint a bőrgyógyító csiganyálka, az ázsiai gázló vagy cica, a méhméreg, a japán keserűfű gyökerének vagy például a fehér fűzfa kivonata. A sokak számára minimum érdekesnek hangzó csiganyálka kivonatnak (melyet az inci listán snail mucin, snail slime extract, esetleg snail secretion filtrate néven találsz meg) az európai szépségiparban is volt egy rövid felfutása kétezres évek elején. Az igazi népszerűségét azonban a koreai kozmetikumok hozták meg ennek a kivételes hatású, többek közt hialuronsavat, réz peptideket, fehérjéket és elasztint is tartalmazó összetevőnek. A csiganyálka mellett persze több olyan természetes összetevő is van, amivel a nyugati termékekben is találkozhatsz: az aloe vera, a zöld tea levél hidratáló, gyulladáscsökkentő, energizáló hatásai közismertek a bőrápolás iránt érdeklők számára.

AMIKOR A KEVESEBB NÉHA TÖBB – MINIMALIZMUS A SZÉPSÉGIPARBAN

Az összetevők kiválasztása során a fókusz a hatékonyságon van, és a legtöbb koreai szépségmárka igyekszik kerülni a felesleges összetevőket. Minden szükségtelen alkotóelem egy újabb irritatív, bőrpírt, pattanást vagy bőrallergiát okozó összetevő lehet: ezt vallja minimalizmus egyik úttörő koreai brandja, a Pyunkang Yul is. Formuláik nem tartalmaznak semmilyen felesleges kemikáliát, sem a textúra, sem az illat miatt nem kerül bele semmi egy-egy szérumba vagy krémbe. A Pyunknang Yul termékekben csak és kizárólag olyan növényi kivonatok találhatóak meg, melyek az adott cél elérése érdekében valóban hatásosnak bizonyulnak, és valóban szükségesek.

A HÍRES 10 LÉPÉSES KOREAI ARCÁPOLÁSI RUTIN

A 10 lépéses koreai szépségápolási módszer a tisztítás, az előkészítés, a bőrtáplálás/kezelés és a bőr védelme köré épül. A lényeg nem 10 különböző termék használatán van, sokkal inkább a rendszerességen és a valóban a konkrét céloknak (pl. pattanás, akné) megfelelő hatóanyagot tartalmazó termékek kiválasztásán van.

Kétlépéses koreai arctisztítás (Double-cleanse):

  • Olajos arclemosó: A felesleges faggyú és az olajos sminkmaradványok, fényvédők leghatásosabban olajos arctisztítóval távolíthatóak el. Az eredeti koreai olajos arclemosókat bátran használhatod akkor is, ha zsírosodásra hajlamos, esetleg kombinált bőrtípusod van. Az esti arcápolási rutinba mindenképp érdemes beépíteni.

  • Vizes alapú arclemosó: A vizes bázisú habzó arclemosó a verejtéktől, és nem vízálló sminktől fogja megtisztítani a bőrödet. Tökéletes lesz a reggeli arcápolási rutin részeként.
  • Radírozás, hámlasztás: Ezek a termékek egyrészt eltávolítják az elhalt hámsejteket, másrészt pedig előkészítik a bőrt az arcápolás következő lépéseiben használt krémek, szérumok hatóanyagainak befogadására.

A bőr előkészítése a további szépségápolási lépésekre:

Toner: A bőr pH értékének helyreállításával szintén a további szépségápolási lépésekre készíti elő a bőrt.

Bőrtáplálás:

  • Esszencia: Az esszencia koreai szépségápolás lelkeként egy alap hidratálást nyújt a bőrnek.

  • Szérum ampulla: A koncentrált hatóanyagtartalommal rendelkező formulák látványos eredményeket kínálnak bármi is legyen alkalmazásukkal a cél (pigmentfoltok halványítása, pórusok minimalizálása, ránckezelés, pattanások, aknék).
  • Fátyolmaszk: az esti bőrápolás során kényeztető 15-20 percet ígérnek a koreai fátyolmaszkok. Akár naponta is használhatjuk, legjobb, ha nem is öblítjük le a hatóidő letelte után a maradékot, inkább finoman belemasszírozzuk a bőrbe a legjobb hatás érdekében.

  • Szemkörnyékápoló: A szem körüli érzékeny bőr ápolására, a szem alatti táskák, karikák, ráncok kezelésére használjuk ezeket a termékeket.

Védelem:

  • Hidratálókrém: Textúrájától függően lehet gél, gazdagabb krém vagy akár balzsam is. Segíti a bőr vízháztartásának helyreállítását, meggátolja a nedvesség elvesztését, és segíti az előző lépésekben felvitt hatóanyagot maximális hatásának kifejtését.

  • Fényvédő: Télen és nyáron egyaránt kötelező a használata, hiszen az UV sugárzás a fiatalos, egészséges bőr egyik legádázabb ellensége.

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

6 zseniális film, ami nagyot ütött, de senki nem akarná soha újranézni

Ezek a filmek annyira durvák, kegyetlenek és sokkolóak, hogy egynél többször senki nem bírja őket megnézni.

Kép
Életmód

Ez a néhány ezer forintos eszköz forradalmasította a reggeli hajrutinom: nincs több lelapult, elaludt frizura!

Most 3 olyan szuper hajformázó eszközt mutatunk, amikkel bármilyen hajtrendet elkészíthetsz pillanatok alatt: legyen szó hullámokról, loknikról vagy szög egyenes frizurákról!

Kép
Életmód

3 fontos lecke, amit a Szívek Szállodája tanított nekünk a szerelemről

Akár a #TeamDean, a #TeamJess vagy a #TeamLogan csapatot erősíted, a Szívek szállodája Rory-jának kapcsolataiból mindenképpen sok fontos leckét kaptunk a szerelemről!

Kép
Shopping

Margot Robbie tökéletes sminkjének titka ez a rúzs: A vásárlók szerint órákig hibátlan marad!

A színésznő sminkje mindig tökéletes, most pedig eláruljuk, hogy mitől: ezt a rúzs viseli legtöbbször Margot Robbbie!

Kép
Életmód

Ezeket próbáld ki reggel: 9 étel, ami nagyobb energialöketet ad, mint a kávé

Oké, talán a reggeli kávét nem kell velük kiváltanod, de napközben sokat segíthetnek.

Kép
Sztárok

Újabb baleset! Chris Pratt komolyan megsérült legújabb filmjének forgatásán, maga osztott meg fotót az állapotáról

Chris Pratt tegnap megsérült a Mercy 4. forgatási napján! Lehet csúszni fog a premier?