TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista
Forrás: PR

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Ezt muszáj látnod!

Ha gyűjtöd a bakancslistás úti célokat, Máltát ki ne hagyd! Történelem, kultúra, természet, kristálytiszta tenger, napfény, kalandok mindössze kétórányi repülőútra. Júliustól uniós digitális Covid igazolvánnyal szabad az út Máltára azoknak, akiket az Unió által elfogadott vakcinák valamelyikével oltottak és legalább 14 napja már megkapták az összes szükséges dózist.

Kép
forrás: PR

1. Szörfözz vagy pihenj a Mellieha-öbölnél

A Mellieha-öböl, más néven Ghadira-öböl Málta északkeleti partjainál található. Ez Máltán a legnagyobb kék zászlós homokos strand. Nagyon családbarát, itt akár az egész napot el lehet tölteni, és kiválóak a feltételek még a szörfözéshez is.

2. Kóstold meg a tenger gyümölcseit Marsaxlokk piacán!

Málta déli részén található Marsaxlokk egy színpompás halászfalu, ahol az öblöt százával lepik el a jellegzetes máltai luzzuk (halászcsónakok). Vasárnap kihagyhatatlan látnivaló a halpiac és utána térj be ebédelni a sétányon sorakozó számos tengeri étterem egyikébe.

3. Hűsölj a Szent Péter „medencében”!

Lehet, hogy Máltán nincsenek hatalmas homokos strandok, viszont bővelkedik a látványos, sziklás fürdőhelyekben. A sziget déli részén található St Peter’s Pool természetes medence türkizkék vizébe a sziklákról ugorhatunk fejest, vagy egy létrán mászhatunk le.

Kép
forrás: PR

4. Gyönyörködj a kilátásban a Dingli-szikláknál

A Dingli-sziklákat Málta nyugati partján találjuk. Itt van Málta legmagasabb pontja 253 méterrel a tenger szintje fölött. A naplemente innen a legszebb a szigeteken.

5. Csónakázz a Kék Barlangba!

A sziget egyik legszebb természeti képződménye, a Kék Barlang. Málta nyugati partjánál, az apró Wied Iż-Żurrieq kikötőfalu mellett. A kék 50 árnyalatát, amiben csónakázás közben gyönyörködhetünk, a barlangot megvilágító változó napfény idézi elő.

6. Fedezd fel Valletta történelmi utcáit!

Valletta, Málta fővárosa. Kis méretének köszönhetően könnyen bejárható. Szűk, történelmi utcáin barangolva gyönyörködhetünk a színpompás, hagyományos máltai balkonokban és a lenyűgöző épületekben. Séta közben térj be az XVI. században épült, szerény külsejű Szent János-társkatedrálisba, de készülj fel, mert le fog esni az állad! A templombelső valami egészen különleges. A kikötőre nyíló pompás kilátás miatt érdemes elmenni a Felső-Barrakka-kertbe is. Sétálj egyet a Strait Streeten, Valletta legismertebb utcáján. Ez volt az éjszakai élet központja a XIX. századtól a XX. század közepéig. Ma is őrzi a hagyományt nyüzsgő bárjaival, éttermeivel és élőzenéjével.

Kép
forrás: PR

7. Utazz a múltba a történelmi Mdinában!

Lehetetlen nem észrevenni már a távolból a fenséges Mdinat, Málta egykori fővárosát. Ez a tökéletes állapotban fennmaradt falakkal körülvett középkori város egy magas dombon áll. A régi fővárosban ma mindössze 300 fő él. Nem véletlenül hívják „Csendes városnak”. Falairól szép kilátás nyílik a környező tájra. Ódon, középkori utcáin, sikátoraiban a Trónok harca számos jelenetét forgatták.

8. Engedd szabadjára a benned rejtőző gyermeket az Anchor Baynél lévő Popeye-faluban!

Ki ne lenne oda Popeye-ért és egy nagy adag spenótért? (Na jó, az utóbbiért talán nem mindenki.) Az Anchor Baynél lévő Popeye-falu igazán rendkívüli. Eredetileg az 1980-as zenés film díszleteként épült, mára viszont a gyerekek (és a felnőttek) szórakozását szolgáló élményparkká változott.

9. Ússz a Kék Lagúnában, Cominón!

Az apró Comino szigetén található Kék Lagúna Málta egyik leglátogatottabb strandja, és ennek jó oka van. Leginkább az átlátszó, kristálykék vizéről és a gazdag tengeri élővilágáról ismert.

10. Látogass el Gozo gyönyörű szigetére

Ne utazzon el Máltáról anélkül, hogy átmenne Gozóra! Ha belefér az idejébe, hagyja a rohanós, egynapos kirándulásokat, és töltsön el legalább egy éjszakát ezen a szép szigeten. Itt megannyi káprázatos fürdőhelyet, fantasztikus éttermet, túraútvonalat, festői tájat, barátságos helybélit talál, és végtelen nyugalmat minden évszakban.

Kép
forrás: PR

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Shopping

Margot Robbie tökéletes sminkjének titka ez a rúzs: A vásárlók szerint órákig hibátlan marad!

A színésznő sminkje mindig tökéletes, most pedig eláruljuk, hogy mitől: ezt a rúzs viseli legtöbbször Margot Robbbie!

Kép
Életmód

Ezeket próbáld ki reggel: 9 étel, ami nagyobb energialöketet ad, mint a kávé

Oké, talán a reggeli kávét nem kell velük kiváltanod, de napközben sokat segíthetnek.

Kép
Sztárok

Újabb baleset! Chris Pratt komolyan megsérült legújabb filmjének forgatásán, maga osztott meg fotót az állapotáról

Chris Pratt tegnap megsérült a Mercy 4. forgatási napján! Lehet csúszni fog a premier?

Kép
Életmód

6 csillagjegy, aki nagyon sok pénzhez juthat a következő hetekben - nekik szerencsét hoz a Jupiter-Uránusz együttállás!

Április 20-án érkezik a Jupiter-Uránusz együttállás, ami az év legjelentősebb asztrológiai eseménye. Tudd meg, hogy a te csillagjegyedre hatással lesz-e!

Kép
Stílus

Gigi Hadid bemutatja: A farmer, ami nélkül a divatos nők nem tudnák túlélni a tavaszt

A farmerek szára idén tavasszal ismét kicsit tágabb irányt vesz, és ami azt illeti elég jól is néz ki!

Kép
Életmód

28 emlékezetes autós film, amit látnod kell

Az autó egy filmben lehet főszereplő vagy kulcsfontosságú kellék – egy biztos: sokszor tesz emlékezetessé egy-egy jelenetet.