Ne maradj le a JOY-napokról,
keresd a kuponokat az Instyle magazinban!
0 nap
0 óra
0 perc
múlva kezdődik a JOY-napok!múlva vége a JOY-napoknak!

Tombor Nelli: "A legjobbaktól szeretnék tanulni"

Tombor Nelli: "A legjobbaktól szeretnék tanulni"

Szépség

Az 8 legnagyobb tévhit a fényvédelemről, avagy ragyogj egész nyáron pigmentfoltok nélkül

Szépség

Helyes hajápolási rutin: Avagy 5+1 működő praktika a sérült haj ellen

Promóciók

Öltöztesd életed abba, ami értékes! - az Answear.hu-val!

Promóciók

Klasszikusra hangolva - Megérkeztek a népszerű Gino Rossi és Badura márkák vadonatúj cipői és táskái a CCC polcaira

Promóciók

Igazi különlegességgel nyitott a White Raven Skybar & Lounge Budapest felett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Facebook
Twitter
Pinterest

Tombor Nelli modellként vált ismertté itthon (a legtöbben a Daalarna álomszép kampányaiból ismerhetitek), azonban ha minden jól alakul, akkor jelenlegi lakhelyén, New Yorkban hamarosan szakácsként lesz világhírű. Jelentkezett ugyanis az egyik legmenőbb gasztroképzésre a városban. Ha ilyen szépen menetel tovább a szavazáson, és a szakmai zsűrit is meggyőzi videójával, akkor az elsők között kerülhet be az ICE-ba. Mi nagyon drukkolunk!


InStyle: Mit jelent neked a sütés-főzés?


Tombor Nelli: Gyerekkorom óta ez a szenvedélyem, az időm nagy részét a gasztronómia tölti ki.

InStyle: Modellként bejártad a világot. Melyik országok konyhái a kedvenceid?


Nehéz lenne csupán egyet kiemelni. Nagyon szeretem a japán, thai, olasz és francia konyhát is.
 Fügés tapas, ahogy Nelli készíti
Fügés tapas, ahogy Nelli készíti


InStyle: Amióta New Yorkban éltek a férjeddel (Tombor Zoltán fotográfus), változott a főzési stílusod? Ha igen, mit tanultál a kint töltött idő alatt?


New York az egyik leginspirálóbb hely, ahol eddig jártam, és a rendkívüli sokszínűsége természetesen kihat a főzésemre is. Az a fajta luxus, hogy a legjobb minőségű alapanyagok állnak a rendelkezésemre - némi utánajárással persze - teljesen új távlatokat nyit előttem.

InStyle: Néhány hete futótűzként terjed az interneten, hogy jelentkeztél az Institute of Culinary Education (ICE) gasztroiskolába. Elmeséled, miért olyan fontos neked ez a lehetőség?


Mert profi környezetben tanulhatnék a szakma legjobbjaitól. Olyan szaktekintélyek tanítanak az iskolában, mint például James Briscione, aki Daniel Boulud éttermében, a Danielben (2 Michelin-csillag) volt Sous Chef, vagy Michael Laiskonis, aki a Le Bernardinban (3 Michelin-csillag) volt Executive Pastry Chef (vezető cukrász). Az itt végzettek közül pedig sokakat megtalálni a különböző tévécsatornák főzőműsoraiban és főzőversenyeiken is.
 Kókuszos málnatorta
Kókuszos málnatorta


InStyle: A promóvideóban rakott krumplit készítesz modernizált változatban. Ezt te találtad ki? Tejfölt is szereztél hozzá, vagy helyettesíted valamivel? :)


Mindenképpen magyar ételt szerettem volna készíteni, és azért esett a választásom a rakott krumplira, mert elkészítése gyors és a végeredmény látványos. Lehet kapni "European Style Sour Cream"-et, ami nagyon hasonló a magyar tejfölhöz, tökéletesen megfelelt a célnak. :)

InStyle: Végeztél korábban valamilyen iskolát ebben a témában?


Az oktatás nagyon sokba kerül New Yorkban, ez az első igazán rangos kulináris ösztöndíj, amivel találkoztam. Eddig csak workshopokra jártam, és elvégeztem a "The International Culinary Center - Food Styling for Media" kurzusát.
 Mascarponés gríztorta
Mascarponés gríztorta


InStyle: Nem tudom megkerülni a kérdést, mert biztos, hogy minden olvasót érdekel: fantasztikusan nézel ki, pedig ezek szerint szinte egész nap sütsz-főzöl. Hogy csinálod?


Próbálok odafigyelni, hogy mikor és mit eszem, este többnyire salátát, sült zöldséget, vagy humuszt nyers zöldséggel. Fehércukrot szinte nem is használok és lisztet is kevesebbet az átlagnál. Soha nem iszom cukros üdítőt, sem ízesített, szirupos italokat. Nem járok gyorsétterembe, és ha este nassolni támad kedvem, akkor almát eszem, vagy készítek egy turmixot mandulatejjel, gyümölcsökkel. Figyelek a rendszeres pihenésre, akkor érzem magam a legjobban, ha 10 körül ágyba kerülök és korán kelek. Egy időben rengeteget futottam, most már csak heti 2-3 alkalommal edzek, de ha beköszönt végre a jó idő, akkor újra felkötöm a nyúlcipőt.
 Vajas szívek
Vajas szívek


InStyle: Azt hallottam, hogy nemrég egy menő gasztroweboldalnál lettél szerkesztő. Ez fantasztikus! Hogyan sikerült bekerülni?


A Dryby weboldalnál kaptam állást. A főszerkesztőnk Eliza Honey, aki a Goop (Gwyneth Paltrow lifestyle oldala) londoni főszerkesztője is. A cég alapítóival, Krisztina van Der Boom-mal és Puluczkai Anitával egy modellmunkám során ismerkedtem meg Budapesten, és azóta jó barátság alakult ki közöttünk. Tavaly ősszel kértek fel, hogy legyek az újonnan induló életmód weboldaluk gasztro rovatának szerkesztője. Egyelőre még friss a dolog, remélem, hogy hamarosan részletesebben is beszámolhatok róla nektek.

IDE KATTINTVA SZAVAZHATTOK NELLIRE, HOGY BEKERÜLHESSEN AZ ICE-BA, ÉS MEGVALÓSÍTHASSA AZ ÁLMÁT.


Kép

Szöveg: Ágh Marina, Fotók: Tombor Nelli & Tombor Zoltán

Videók

Szépség

Az 8 legnagyobb tévhit a fényvédelemről, avagy ragyogj egész nyáron pigmentfoltok nélkül

Szépség

Helyes hajápolási rutin: Avagy 5+1 működő praktika a sérült haj ellen

Promóciók

Öltöztesd életed abba, ami értékes! - az Answear.hu-val!

Promóciók

Klasszikusra hangolva - Megérkeztek a népszerű Gino Rossi és Badura márkák vadonatúj cipői és táskái a CCC polcaira

Promóciók

Igazi különlegességgel nyitott a White Raven Skybar & Lounge Budapest felett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Kép
Életmód

A híres táncosnő elárulta lapos hasának titkát: ezt fogyasztja minden reggel!

Ezt edd edzés után, ha olyan lapos hasat szeretnél, mint amilyennel a híres táncosnő, Julianne Hough büszkélkedhet!

Kép
Életmód

Leckének sem utolsók: 8 film, ami arra inspirál, hogy szeresd magadat

Ezek a filmek nemcsak abban segítenek, hogy elfogadd és szeresd önmagad, hanem abban is, hogy észrevedd a körülötted lévő emberek néha láthatatlan, de segítő szándékát is.

Kép
Életmód

Micsoda lista! Magyarok, akik díjat kaptak a cannes-i filmfesztivál versenyén az elmúlt közel 80 évben - 2. rész

A cannes-i filmfesztivál nem szerénykedett magyar díjazottakban sem olyannyira, hogy úgy gondoltuk, hogy két részben mutatjuk be őket nektek. Íme a második rész!

Kép
Életmód

Ezért fehér igazából az esküvői ruha! Egy különleges hagyomány több száz éves története

Gondolkodtál már azon, hogy vajon miért fehér ez esküvői ruha? Most utánajártunk a dolognak!

Kép
Életmód

10 kicsi tó Magyarországon, amit érdemes meglátogatni

A természetjárók jelentős része úgy véli, egy kirándulás tavak nélkül olyan, mint az étel só nélkül. Nem katasztrófa, ha nincs, de annál jobb, ha van!

Kép
Életmód

13 csodaszép virág és egészséges zöldség, melyet májusban még elültethetsz

Nem vagy még elkésve, ha most jutottál el odáig, hogy csodaszép virágokkal és ízletes zöldségekkel ültetnéd tele a kertedet, esetleg gondosan nevelt palántáid most értek meg a kihelyezésre. Összeszedtük, mely növényeket érdemes májusban kiültetned.