„Egy jó húslevessel le lehet venni a lábamról” - Interjú Tombor Nellivel

„Egy jó húslevessel le lehet venni a lábamról” - Interjú Tombor Nellivel
Forrás: Culinaris

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Tombor Nelli a sikeres modell, és fotóművész férje, Tombor Zoltán 2020 tavaszán költözött haza New Yorkból. A kint töltött évek alatt Nelli egy gasztronómiai akadémiát is elvégzett és ma elsősorban privát séfként tevékenykedik. A Culinaris-szal együttműködve hamarosan pedig egy különleges videósorozattal kényezteti el a gasztronómia szerelmeseit!

Mikor jött el az a felismerés, hogy komolyabban foglalkozz a főzéssel, és a hivatásoddá váljon?

Mindig is szerettem főzni, de 25 éves koromban jutott eszembe először, hogy mi lenne, ha nem csak hobbiként ragadnék fakanalat.

Privát séfként dolgozol, mit jelent ez?

Olyan embereknek főzök, akik igénylik a jó minőségű alapanyagokból készült, tápláló ételeket, de nincs lehetőségük rá, vagy nem szeretnek maguknak főzni. New Yorkban nagy igény van az ilyen jellegű szolgáltatásokra, itthon ezt még kevesen ismerik.

Mit jelent számodra a főzés?

Elsősorban gondoskodást másokról, és persze egy olyan kreatív folyamatot, ami kikapcsolódás és töltődés is számomra.

A héten egy nagyon izgalmas dolog veszi kezdetét, közös főző videósorozatod indul a Culinaris-szal. Mi ihlette ezt az együttműködést, és milyen tematika alapján készül a műsor?

Az ötlet úgy született meg, hogy meséltem a csapatnak a New York-i szervezett vacsoráimról, ahol barátainkat és sokszor egymás számára ismeretlen embereket hívtam meg magunkhoz és főztem nekik. A koncepció az volt, hogy minden epizódban bemutatok néhány gyorsan elkészíthető fogást, a Culinaris-ban található magas minőségű alapanyagok felhasználásával, amelyeknek egy részét már jól ismertem. Az első részben egy Fúziós Brunch-ot készítek, amiből nem maradhatnak ki a zöld szószos quinoa tál, a sült haloumi sajt szőlővel, a prosciuttos quiche és a vegán palacsinta sem. A további részekben egy-egy régió, ország ihlette a menüt. Szeretném elkalauzolni a nézőket a Közel-Kelet, a Távol-Kelet, Olaszország és New York ízvilágába, de emellett a Nelli kedvencei részben szeretném megmutatni az én személyes kedvenc ételeimet is.

Főként milyen ételeket fogsz készíteni?

A menük kitalálásánál törekedtem az egyensúlyra, így mindenki talál majd olyat a receptek között, ami elnyeri a tetszését: legyen az tészta, vagy éppen vegán mártogatós. Belecsempésztem a kedvenc alapanyagaimat is az üzletből: a Scyavuru pisztácia krémtől a Bercht tejszínig.

Neked mi a kedvenc ételed? Inkább a sós vagy az édes ízek ejtenek rabul?

Mindkét vonalat szeretem. Édesszájú vagyok, de nem szeretem a gejl desszerteket. Kedvenc ételem nincs, de egy jó slambuccal, pad thai-jal, húslevessel, vagy olasz tésztával le lehet venni a lábamról.

Nemrégiben született a kisbabád, a terhességed alatt miben változtak meg az étkezési szokásaid, kívánós kismama voltál?

A várandósság alatt mindent ettem, amit csak kívántam, de alapvetően elég kiegyensúlyozattan táplálkozunk, sok zöldséget, gyümölcsöt, hüvelyest és magokat eszünk egyébként is, ez nem változott meg a babavárás ideje alatt sem.

A hétköznapokban otthon mennyire figyelsz oda a szép tálalásra, van -e időd minden nap főzni?

Mindig figyelek arra, hogyan tálalok, szeretem megadni a módját, ráadásul a férjem rendkívül érzékeny vizuálisan, így nem is eszi meg, ha valami nem szép. A dúlám, Dencsi Adrienn a legcsodásabb támaszom jelenleg. Ő minden héten gondoskodik rólunk valamilyen tápláló, szeretettel készült finomsággal. Zoltán pedig megértő, nem zavarja, hogy gyakran kell piros tésztát ennie. Mondjuk a vegán palacsintához ragaszkodik (ennek a receptje benne lesz az egyik részben is, nagyon nagy kedvencünk, mindenkinek ajánlom).

A baba mellett most, hogy első sorban az anyaságra koncentrálsz, hogyan szakítasz időt a munkádra?

Nagyon nehezen… (nevet!) Minden percemet és gondolatomat a baba köti le, és ezt nem is akarnám, hogy másként legyen. Viszont muszáj dolgoznom is egy kicsit, úgyhogy a háztartás és a babu mellett néha nehéz ezen a téren is helyt állni, de igyekszem.

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Shopping

Margot Robbie tökéletes sminkjének titka ez a rúzs: A vásárlók szerint órákig hibátlan marad!

A színésznő sminkje mindig tökéletes, most pedig eláruljuk, hogy mitől: ezt a rúzs viseli legtöbbször Margot Robbbie!

Kép
Életmód

Ezeket próbáld ki reggel: 9 étel, ami nagyobb energialöketet ad, mint a kávé

Oké, talán a reggeli kávét nem kell velük kiváltanod, de napközben sokat segíthetnek.

Kép
Sztárok

Újabb baleset! Chris Pratt komolyan megsérült legújabb filmjének forgatásán, maga osztott meg fotót az állapotáról

Chris Pratt tegnap megsérült a Mercy 4. forgatási napján! Lehet csúszni fog a premier?

Kép
Életmód

6 csillagjegy, aki nagyon sok pénzhez juthat a következő hetekben - nekik szerencsét hoz a Jupiter-Uránusz együttállás!

Április 20-án érkezik a Jupiter-Uránusz együttállás, ami az év legjelentősebb asztrológiai eseménye. Tudd meg, hogy a te csillagjegyedre hatással lesz-e!

Kép
Stílus

Gigi Hadid bemutatja: A farmer, ami nélkül a divatos nők nem tudnák túlélni a tavaszt

A farmerek szára idén tavasszal ismét kicsit tágabb irányt vesz, és ami azt illeti elég jól is néz ki!

Kép
Életmód

28 emlékezetes autós film, amit látnod kell

Az autó egy filmben lehet főszereplő vagy kulcsfontosságú kellék – egy biztos: sokszor tesz emlékezetessé egy-egy jelenetet.