Vállás kívánságra? Megdöbbentő dolgokat állít Tom Cruise és a Szcientológia Egyház kapcsolatáról egy most megjelent könyv

Vállás kívánságra? Megdöbbentő dolgokat állít Tom Cruise és a Szcientológia Egyház kapcsolatáról egy most megjelent könyv
Forrás: Getty Images
Facebook
Twitter
Pinterest

Tom Cruise magánélete mindig is egy különálló rejtélyként lebegett a celebvilág hírbuborékjai között.

Tom Cruise jelenleg is fáradhatatlanul forgat, és miközben a kamera előtti életéről szívesen nyilatkozik a sajtóban, addig szerelmi kapcsolataival már sokkal diszkrétebben bánik, és hosszú évek óta semmi biztosat nem is tudunk róla. Mindennek oka pedig könnyen lehet, hogy múltbéli románcaiban és vallásában keresendő!

Mike Rinder 2007-ben lépett ki a Szcientológia Egyház kötöttségeiből. A vallási egyesületben egykor vezető beosztásban dolgozó férfi pedig most jutott el oda, hogy könyvet írjon egy olyan, a külvilág számára mindig is misztikumként létező rendszerről, melynek titkai hosszú évek óta lázban tartják a nyilvánosságot. Az A Billion Years: My Escape From a Life in the Highest Ranks of Scientology című műben pedig Tom Cruise magánélete is kiemelt szerepet kap.

Az egyház annyira kétségbeesetten szeretné boldoggá tenni a sztárt, hogy szinte bármit hajlandó megtenni ezért...

A könyv szerint Tom Cruise 1990-ben bemutatott Mint a villám című filmje forgatásán szeretett bele partnernőjébe, Nicole Kidmanbe. Ám a színész ekkor még Mimi Rogers férje volt, azé a nőé, aki egykoron bevezette őt a szcientológia rejtelmeibe. Tom boldogsága érdekében az egyház viszont küldetésének érezte azt, hogy nejét kivegye a képből, hogy a fiatal sármőr Kidmannel lehessen. A könyv szerint David Miscavige egyházi vezetőt így meghívták Daytonába, hogy megnézze a forgatást.

Megbízható helyettesével, Greg Wilhere-rel érkezett, akit Cruise személyi auditorának neveztek ki. Együtt lógtak Cruise-zal az autópályán, ejtőernyőzni mentek vele, és ami a legfontosabb, elősegítették Cruise leghőbb vágyát, hogy Nicole legyen az új felesége. Miscavige kétségtelenül lehetőséget látott mindebben arra, hogy bebizonyítsa, képes valóra váltani Tom vágyait. Wilhere-t bízták meg azzal, hogy Mimi beleegyezzen a válásba és így Tom feleségül vehesse Nicole-t. Mindez egy rendkívül szokatlan dolog volt és ez egy átlagos szcientológussal sose történne meg

- áll a könyvben.

Mimi Rogers és Tom végül 1990-ben elváltak egymástól, és a színész még ugyanazon év karácsonyán feleségül vette Nicole-t a colorádói Aspenben. A vőfély nem meglepő módon David Miscavige volt, és az egyház néhai vezetőjének magánséfje is odarepült az eseményre, hogy az ő konyhaművészeti remekműveivel kápráztassák el a násznépet.

Ez is jól bizonyítja azt, hogy Miscavige milyen messzire volt hajlandó elmenni azért, hogy Tom szövetségese legyen.

Végül így sikerült elidegeníteniük a házasfeleket egymástól...

A pár 1997-ben kezdte el forgatni a Stanley Kubrick által rendezett, Tágra zárt szemek című filmet, Tom viszont körülbelül ez idő tájt kezdett el távolodni az egyháztól, és egyre jobban ignorálta David Miscavige telefonhívásait, miközben Londonban forgatott. Ezen lépése pedig elég is volt ahhoz, hogy a szcientológiai vezető Nagy-Britanniába küldje az egyik emberét, hogy auditálja a színészt, aki ezáltal végigjárja újra élete különféle fejezeteit, miközben elhagyja a negatív eszméket és eléri a "tiszta" szintet.

Tom nem sokkal később visszatalált a vallásához és ezzel egy időben elkezdett távolodni a feleségétől, akit bár egykoron próbált ő is bevonni a gyülekezett életébe, de a színésznő sosem mutatkozott túlontúl aktívnak a szcientológia tanfolyamai vagy saját auditálása iránt. És az sem sokat segített a dolgon, hogy Nicole édesapja pszichiáter volt, ugyanis az egyház elutasítja ezen gyógymódot. Ennyi negatív érv fényében pedig komoly fenyegetettséget jelentett Mrs. Cruise személye számukra...

Felbérelték a hírhedt PI Anthony Pellicanót, hogy kémkedjen Nicole után és lehallgassa a telefonját

- írja Mike Rinder.

A befolyásos vallási vezető, Rathbun idővel a házaspár két örökbefogadott gyermekét – Isabellát és Connort – is Kidman ellen fordította azzal, hogy bevezette őket L. Ron Hubbard elnyomó személyekről szóló tanításaiba, ami arról szól, hogy akit az egyház ellenségnek tekint, azt el kell hallgattatni vagy meg kell semmisíteni.

A Szcientológia Egyház is megszólalt a könyv kapcsán, szerintük Mike Rinder sorai egyáltalán nem fedik a valóságot. Úgy gondolják az egykori vezető hazudik és mindent megtesz azért, hogy lejárassa őket. A közvélemény viszont egészen másként látja, hiszen ezen történetek nagyon jól alátámasztják azt, amiről eddig csak pletykák keringtek a sztárvilágban, és sajnos így már érthető, hogy Nicole Kidman miért nem tartja a kapcsolatot adoptált gyermekeivel és miért is olyan zavaros a színész szerelmi élete Katie Holmes óta.

Ha pedig már Tom Cruise románcainál tartunk, ezt láttad már?

Galéria / 5 kép

Különös egybeesések Tom Cruise 3 házassága kapcsán

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Szépség

10 örökérvényű szépségtrükk, amit a Szex és New Yorkból tanultunk

A Szex és New Yorkban látott szépségtrükkök közel két évtized távlatában is ugyanolyan aktuálisak, mint egykoron voltak.

Kép
Sztárok

A 13 legőrültebb sztori a sztárvilágból, ami meglepő, de igaz

Tény és való, hogy a sztárok sok esetben olyanok, mint bármelyik ember, ám kivételek mindig vannak!

Kép
Szépség

Ókori szépségtippek! Így ápolta bőrét a páratlan megjelenésű Kleopátra

Vajon mivel ápolta a bőrét, hogy évezredekkel később is tökéletes megjelenéséről álmodozunk?

Kép
Stílus

Kopizd le a stílusát: Jennifer Lopez erre a kiegészítőre esküszik már több mint 20 éve

Teljesen érthető, ha már egyszer ráakadt az igazira, miért is cserélne le pár múlandó trend kedvéért?!

Kép
Szépség

Amire már évtizedek óta várunk: Madonna meghökkentő szépségtrükkjeitől leesik az állad

Madonna 2023 nyarán lesz 65 éves, most megmutatjuk, mivel tartja fiatalon magát.