Vállás kívánságra? Megdöbbentő dolgokat állít Tom Cruise és a Szcientológia Egyház kapcsolatáról egy most megjelent könyv

Vállás kívánságra? Megdöbbentő dolgokat állít Tom Cruise és a Szcientológia Egyház kapcsolatáról egy most megjelent könyv
Forrás: Getty Images

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Facebook
Twitter
Pinterest

Tom Cruise magánélete mindig is egy különálló rejtélyként lebegett a celebvilág hírbuborékjai között.

Tom Cruise jelenleg is fáradhatatlanul forgat, és miközben a kamera előtti életéről szívesen nyilatkozik a sajtóban, addig szerelmi kapcsolataival már sokkal diszkrétebben bánik, és hosszú évek óta semmi biztosat nem is tudunk róla. Mindennek oka pedig könnyen lehet, hogy múltbéli románcaiban és vallásában keresendő!

Mike Rinder 2007-ben lépett ki a Szcientológia Egyház kötöttségeiből. A vallási egyesületben egykor vezető beosztásban dolgozó férfi pedig most jutott el oda, hogy könyvet írjon egy olyan, a külvilág számára mindig is misztikumként létező rendszerről, melynek titkai hosszú évek óta lázban tartják a nyilvánosságot. Az A Billion Years: My Escape From a Life in the Highest Ranks of Scientology című műben pedig Tom Cruise magánélete is kiemelt szerepet kap.

Az egyház annyira kétségbeesetten szeretné boldoggá tenni a sztárt, hogy szinte bármit hajlandó megtenni ezért...

A könyv szerint Tom Cruise 1990-ben bemutatott Mint a villám című filmje forgatásán szeretett bele partnernőjébe, Nicole Kidmanbe. Ám a színész ekkor még Mimi Rogers férje volt, azé a nőé, aki egykoron bevezette őt a szcientológia rejtelmeibe. Tom boldogsága érdekében az egyház viszont küldetésének érezte azt, hogy nejét kivegye a képből, hogy a fiatal sármőr Kidmannel lehessen. A könyv szerint David Miscavige egyházi vezetőt így meghívták Daytonába, hogy megnézze a forgatást.

Megbízható helyettesével, Greg Wilhere-rel érkezett, akit Cruise személyi auditorának neveztek ki. Együtt lógtak Cruise-zal az autópályán, ejtőernyőzni mentek vele, és ami a legfontosabb, elősegítették Cruise leghőbb vágyát, hogy Nicole legyen az új felesége. Miscavige kétségtelenül lehetőséget látott mindebben arra, hogy bebizonyítsa, képes valóra váltani Tom vágyait. Wilhere-t bízták meg azzal, hogy Mimi beleegyezzen a válásba és így Tom feleségül vehesse Nicole-t. Mindez egy rendkívül szokatlan dolog volt és ez egy átlagos szcientológussal sose történne meg

- áll a könyvben.

Mimi Rogers és Tom végül 1990-ben elváltak egymástól, és a színész még ugyanazon év karácsonyán feleségül vette Nicole-t a colorádói Aspenben. A vőfély nem meglepő módon David Miscavige volt, és az egyház néhai vezetőjének magánséfje is odarepült az eseményre, hogy az ő konyhaművészeti remekműveivel kápráztassák el a násznépet.

Ez is jól bizonyítja azt, hogy Miscavige milyen messzire volt hajlandó elmenni azért, hogy Tom szövetségese legyen.

Végül így sikerült elidegeníteniük a házasfeleket egymástól...

A pár 1997-ben kezdte el forgatni a Stanley Kubrick által rendezett, Tágra zárt szemek című filmet, Tom viszont körülbelül ez idő tájt kezdett el távolodni az egyháztól, és egyre jobban ignorálta David Miscavige telefonhívásait, miközben Londonban forgatott. Ezen lépése pedig elég is volt ahhoz, hogy a szcientológiai vezető Nagy-Britanniába küldje az egyik emberét, hogy auditálja a színészt, aki ezáltal végigjárja újra élete különféle fejezeteit, miközben elhagyja a negatív eszméket és eléri a "tiszta" szintet.

Tom nem sokkal később visszatalált a vallásához és ezzel egy időben elkezdett távolodni a feleségétől, akit bár egykoron próbált ő is bevonni a gyülekezett életébe, de a színésznő sosem mutatkozott túlontúl aktívnak a szcientológia tanfolyamai vagy saját auditálása iránt. És az sem sokat segített a dolgon, hogy Nicole édesapja pszichiáter volt, ugyanis az egyház elutasítja ezen gyógymódot. Ennyi negatív érv fényében pedig komoly fenyegetettséget jelentett Mrs. Cruise személye számukra...

Felbérelték a hírhedt PI Anthony Pellicanót, hogy kémkedjen Nicole után és lehallgassa a telefonját

- írja Mike Rinder.

A befolyásos vallási vezető, Rathbun idővel a házaspár két örökbefogadott gyermekét – Isabellát és Connort – is Kidman ellen fordította azzal, hogy bevezette őket L. Ron Hubbard elnyomó személyekről szóló tanításaiba, ami arról szól, hogy akit az egyház ellenségnek tekint, azt el kell hallgattatni vagy meg kell semmisíteni.

A Szcientológia Egyház is megszólalt a könyv kapcsán, szerintük Mike Rinder sorai egyáltalán nem fedik a valóságot. Úgy gondolják az egykori vezető hazudik és mindent megtesz azért, hogy lejárassa őket. A közvélemény viszont egészen másként látja, hiszen ezen történetek nagyon jól alátámasztják azt, amiről eddig csak pletykák keringtek a sztárvilágban, és sajnos így már érthető, hogy Nicole Kidman miért nem tartja a kapcsolatot adoptált gyermekeivel és miért is olyan zavaros a színész szerelmi élete Katie Holmes óta.

Ha pedig már Tom Cruise románcainál tartunk, ezt láttad már?

Galéria / 5 kép

Különös egybeesések Tom Cruise 3 házassága kapcsán

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Kép
Szépség

Hogyan használjuk helyesen a fátyolmaszkot? Íme a legjobb tippek zsíros, pattanásos és dehidratált bőrre

A fátyolmaszkok világában sok az opció, és nem minden termék felel meg minden bőrtípusnak. Abban a helyzetben vagy, hogy zsíros, pattanásra hajlamos vagy kiszáradt bőrrel küzdesz? Akkor itt az ideje, hogy felfedezd a fátyolmaszkok erejét!

Kép
Sztárok

Négy hét alatt 33 kilót fogyott! Hírességek bizarr (és kifejezetten egészségtelen) diétái, amiket egy film kedvéért vállaltak be

Egy szerepért mindent? A sztárokat még a legszürreálisabb diéták sem rettentik el attól, hogy a lehető leghitelesebben hozzák a rájuk osztott szerepet.

Kép
Sztárok

Nők milliói értenek egyet! Margot Robbie elárulta, szerinte ki a filmtörténet legszexibb pasija!

Margot Robbie elárulta, hogy ki az ő filmes szerelme, mi pedig tökéletesen egyetértünk vele!

Kép
Életmód

A petrezselyem 7 jótékony hatása: védi a szívet, erősíti az immunrendszert, és rákellenes hatása is van

Alapvetően nem úgy szoktunk tekinteni a petrezselyemre és a szárára, mint értékes vitaminforrásra, melynek számos jótékony hatása van a szervezetre. Az igazság pedig az, hogy nem csupán a szív egészségére van rendkívüli hatása, de bizony rákellenes tulajdonsáságról is ismert.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 6 izgalmas magyar filmes és színházi arc, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív arcai közül ismerhetsz meg számos kiemelkedő filmes és színházi alakot!

Kép
Életmód

Nagy hatással lesz az emberekre ez az áprilisi égbolti jelenség: ezt érdemes tudni a rózsaszín holdról!

Különleges erőkre lehetsz figyelmes április 24-én, ugyanis ekkor lesz látható a rózsaszín hold. De mit is jelent ez? Mutatjuk!