Tudtad? A Titanic premierje után 15 évvel James Cameron kijavította a film egyik apró bakiját

Tudtad? A Titanic premierje után 15 évvel James Cameron kijavította a film egyik apró bakiját
Forrás: InterCom
Facebook
Twitter
Pinterest

A maximalizmus Hollywoodban tényleg nem ismer határokat!

A sok kritika ellenére tény, a Titanic kétségtelenül a filmtörténet egyik legemlékezetesebb romantikus filmje. A látványos alkotást nem csoda, hogy 1998-ban tizennégy Oscar-díjra jelölték, amiből tizenegyet szoborra is váltott, és bár rajongók millió vadászták lelkesen a filmben lévő bakikat éveken át, ez az egy szinte biztos, hogy senkinek se tűnt volna fel.

Na de mi is ez a kis baki?!

A film rendezőjének nemrég jelent meg egy könyve, a Tech Noir: The Art of James Cameron és egy amerikai filmes oldal ennek kapcsán előszedett egy régi történetet, amit könnyen lehet, hogy még te se hallottál. 2012 április 4-én mutatták be a Titanic 3D-s változatát, a sokkal jobb felbontású új verzióban pedig olyan részletek is előtérbe kerültek, amiket az eredeti változatban szinte lehetetlen lett volna kiszúrni. Neil deGrasse Tyson asztrofizikus azonban szakmai szemmel nem tudta nem észrevenni ezt az apró tévedést.

Kép
forrás: InterCom

Biztosan emlékszel arra a jelenetre, amikor Rose egy ajtón fekve, Jack pedig a jeges vízben várja, hogy kimentsék őket. A felújított 4K-s változat egy teljesen új képarányt adott a filmnek, aminek köszönhetőn pár új beállítás is bekerült, így többek közt láthatóvá válik egy pillanatra a sötét, csillagos égbolt, amin a szemfüles asztrofizikus azonnal kiszúrta a bakit. Neil deGrasse Tyson szerint ugyanis 1912-ben az Atlanti-óceán azon pontján Rose nem láthatta volna azt a csillagképet, ami az égen van! Ennek kapcsán írt is egy e-mailt James Cameronnak, aki maximalista lévén rögtön nyitott volt a változtatásra, így a tudós segítségével korrigáltak is a hibát. A végleges 3D-s változat pedig már a jó csillagképpel került kiadásra!

Kép
forrás: InterCom

Most pedig nézz meg még több érdekességet a Titanicról!

Galéria / 6 kép

8 nagyon meglepő dolog, amiket tutira nem tudtál eddig a Titanicról

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.

Kép
Életmód

Emily Párizsban: miért nézem, ha olyan borzalmas?

Lehet, hogy agyzsibbasztó, nevetséges, lekezelő, olykor sértő és felháborító az a kliséhalom, amit a sorozat készítői immár három évadon át fáradhatatlanul az arcunkba tolnak. De valljuk be: imádjuk utálni. Kezdem én a vallomást, ha segít!

Kép
Sztárok
Kép
Sztárok

Ikonikus ruhák a Grammy-díjátadókról, amelyeket sosem felejtünk el

Kivágott, átlátszó, habos, csillogó, állatmintás – mindegy, csak feltűnő legyen és beszéljenek róla! Ezek a ruhák egytől egyig ilyenek!

Kép
Sztárok

Kínos! Madonna lányát ezért nem engedték be Marc Jacobs New York-i showjára

Úgy tűnik, hogy a divathét szabályai alól Madonna lánya sem kivétel.