Tisztább és egészséges víz otthon! A vízszűrő kancsó előnyei és kiválasztásának szempontjai

Tisztább és egészséges víz otthon! A vízszűrő kancsó előnyei és kiválasztásának szempontjai
Forrás: Laica

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Porsche Approved – használt Porsche megnyugtató garanciával

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Életmód

6 bakancslistás nyári program, amit neked is ki kell pipálnod 2024 nyarán!

Facebook
Twitter
Pinterest

Most segítünk eligazodni a vízszűrő kancsók egyre szövevényes útvesztőjében.

A cikk támogatója a LAICA

A környezetvédelem életünk minden területére egyre nagyobb hatást gyakorol, míg egyesek az okosotthonokban látják a megoldást, addig mások a szelektív hulladékgyűjtéssel próbálnak meg tenni a Földünkért és akadnak olyanok is, akik a műanyag palackok jelenlétét szeretnék a lehető legminimálisabbra csökkenteni az életükbe, így áttértek a rendkívül praktikus és környezetbarát vízszűrő kancsók használatára.

A tudatosság mellett a vízfogyasztás is egyre divatosabbá válik mostanság, és ebből az életminőségjavító életmódtippből a sztárok se maradnak ki, hiszen egyre többen nyilatkoznak úgy, egy-egy szépség- és egészségtrükkjeiket is firtató interjú során, hogy maximálisan figyelnek a megfelelő vízbevitelre és arra, hogy még a legpörgősebb időszakban is hidratáltak maradjanak. Továbbá persze ott vannak még a hosszú élet titkait kutató cikkek és dokumentumfilmek, valamint a közösségi médiában egyre nagyobb teret kapó egészséges receptekkel dolgozó oldalak is. Mindezek egyvelege kellett ahhoz, hogy a vízfogyasztáshoz fűződő kapcsolatunkat komolyabban is átértékeljük és ténylegesen el is kezdjünk tenni azért, hogy megtaláljuk ezen az új fenntarthatóság felé vezető úton a legjobb eszközt arra, hogy ne csak a testünk, de a műanyag palackokkal végleg leszámolva a bolygónk is a lehető legjobban járjon. Ezen igényeinket pedig tökéletes mértékben kimerítik a vízszűrő kancsók!

Milyen szennyező anyagok lehetnek a csapvízben?

A helyi vízszolgáltató vízminőségi jelentése minden esetben tartalmazza a jelen lévő szennyező anyagok koncentrációját, így érdemes az interneten utánanézned ezen információknak, mert az átlagos vízminőségi adatok kerületenként, településenként változhatnak.

Mi is a vízszűrő kancsó pontosan?

Az általában két kamrából áll kancsó tetején található nyíláson keresztül tölthetjük fel a kancsót szűretlen vízzel, ami aztán a felső kamra alján lévő aktívszén szűrőbetéten - mely magához vonzza a vízben található olyan szennyeződéseket, mint például a cink, a klór vagy a hidrogén-szulfid és felfogja azokat - keresztül lecsorog. Amint a víz átjut a szűrőpatronon, a kancsó alján lévő második kamrába gyűlik össze, az így kapott szűrt víz pedig bármikor könnyen fogyasztható. Arra viszont mindig figyelj, hogy a kancsó valamennyire tele legyen, mert ha a szűrő alsó része nem érintkezik bizonyos ideig vízzel, úgy kiszáradhat.

Miért praktikus választás egy ilyen darab a háztartásodba?

Kicsi és könnyen mozgatható, pont annyira jól elfér a konyhapulton, mint a hűtőben. Egyszerű a használata, nincsenek bonyolult, nehezen memorizálható beállításai, nem kell semmit sem telepíteni rajta, amivel még extra időd menne el. És hát nem mellesleg hosszú távon pénztárca- és időkímélő megoldásnak sem utolsó, hiszen nem kell palackozott vízre költened és a mostanság egyre elterjedtebbé váló PET palackok visszaváltással sem bajlódnod.

A LAICA vízszűrő kancsó egy ideális megoldás

A drágább vízszűrő eszközökkel szemben sokkal kényelmesebb, olcsóbb és gazdaságosabb a fenntartása. Használatával nemcsak mindig minőségi és tiszta vizet ihatsz, de sokkal ízletesebb, ételeket és italokat készíthetsz. Nem beszélve arról, hogy megkíméled magad a műanyag palackok cipelésétől, tárolásától, ráadásul közben hozzájárulsz egy sokkal környezettudatosabb életvitelhez is. Emellett, elegendő napi tiszta víz fogyasztásával megóvhatod bőröd szépségét és egészségét. A Laica univerzális bi-flux szűrőbetét, hatékonyan csökkenti a csapvízben előforduló nem kívánt és egészségtelen összetevőket (a klórt és annak különféle származékait, a nehézfémeket, az ólmot, a rovarirtó és növényvédő szereket), 20%-al hatékonyabban tisztítja meg a csapvizet mint a hagyományos szűrőbetétek és lágyítja a csapvizet az által hogy csökkenti a a víz keménységét okozó ásványi anyagokat.

A Laica vízszűrő kancsója több szempontból is ideális választás! Kattints a képre és tudj meg többet!
forrás: Laica
A Laica vízszűrő kancsója több szempontból is ideális választás! Kattints a képre és tudj meg többet!

Milyen gyakran kell cserélni a szűrőt?

Számos fajta vízszűrő található a piacon, ezért minden esetben érdemes megnézned az általad használt szűrőhöz tartozó leírást, de általánosságban elmondható, hogy manapság a vízszűrő kancsókon egy olyan mechanikus, elemmel működő kijelző található, ami jelzi azt ha eljött a csere ideje. Nehéz lenne pontos számot mondani, de az eddig végzett felmérések szerint átlagosan 30 naponta, maximum 150 literenként kell cserélni a szűrőt.

Milyen sűrűn kell tisztítani a vízszűrő kancsót?

Minden egyes szűrőcsere során el kell mosni a kancsót, majd alaposan elöblíteni. A mosogatógépben történő tisztításról minden esetben tájékozódj az adott gyártó oldalán.

És ha már az egészségnél tartunk akkor ez is érdekelhet!

Galéria / 11 kép

11 laktató és egészséges étel

Megnézem a galériát

Videók

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Porsche Approved – használt Porsche megnyugtató garanciával

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Életmód

6 bakancslistás nyári program, amit neked is ki kell pipálnod 2024 nyarán!

Kép
Sztárok

Sztárok, akikről példát vehetnénk! 7 LMBTQ sztárcsemete, akik minden támogatást megkapnak

A szerelem mindenkié, sokszínű és ennek nem szabhatunk határt! Sok sztár is ezt vallja, akik kiállnak és támogatják gyermekeiket, akik az LMBTQ közösséghez tartoznak!

Kép
Sztárok

Olivia Munn először jelent meg nyilvánosan, mióta márciusban mellrákot diagnosztizáltak nála - FOTÓ

Olivia Munn színésznőnél márciusban mellrákot diagnosztizáltak. Őszintén mesélt a párizsi divathéten arról, hogyan élte meg az elmúlt időszakot!

Kép
Életmód

Figyelj a jelekre! 5 tünet, amit ha nem veszel figyelembe, akkor komoly sérülés a vége!

A test és a lélek egymással folyamatosan kommunikáló „egységek”. Amikor úgy érezzük, nem vagyunk a helyünkön, párkapcsolati problémáink vannak, állandóan stresszesek és feszültek vagyunk a munkahelyi teljesítménykényszer miatt, de hiába érezzük magunkat rosszul a bőrünkben, mégsem teszünk ellene semmit, elnyomjuk az érzéseinket és csak megyünk tovább, akkor egy idő után a lelkünk betegségekkel és sérülésekkel üzen, és egyre súlyosbodó testi tünetekkel kényszerít bennünket a változtatásra. Mutatjuk, melyik tünet mire hívhatja fel a figyelmet!

Kép
Életmód

6 gyönyörű film az igaz szerelemről: ezeket mind valós események ihlették!

A romantikus filmek mindig is az életünk központi részét képezték, hiszen valljuk be: mind imádjuk a happy endet és a kellemes végkifejletet. Összeállításunkban olyan filmeket hoztunk, melyek az igaz szerelemről szólnak – mindezt valós események alapján.

Kép
Sztárok

Hivatalos: Őket tartják minden idők legbosszantóbb hírességeinek a világon - több tízezer szavazat érkezett!

Mindenki nem szerethet és ez a kijelentés a hírességek esetében halmozottan igaz. A rajongók megszavazták a legbosszantóbb hírességek listáját!

Kép
Életmód

Az olajos magvak számtalan problémára nyújtanak megoldást: mutatjuk, melyik mire való!

Nem véletlenül szerepelnek a manapság oly népszerű mediterrán étrendben is, de melyiknek mire van kedvező hatása?