Tina Turner első látásra beleszeretett férjébe: különleges szerelmi történet az övék

Tina Turner első látásra beleszeretett férjébe: különleges szerelmi történet az övék
Forrás: Getty Images

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Tina Turner és Erwin Bach irigylésre méltó szerelmi története mindenkinek könnyeket csal a szemébe.

Az egész világot megrendítette a hír, hogy Tina Turner a minap, 83 éves korában elhunyt. A legendás énekesnő különleges életéről, karrierjéről és 34 évig tartó kapcsolatáról a Tina című 2021-es HBO dokumentumfilmből tudhatunk meg sokat, és többek között annak is szemtanúi lehetünk, ahogy Anna Mae Bullockból Tina Turnerré változik. Egy olyan ikonná, akinek zenéit az összes generáció ismeri és a mai napig énekli a zuhany alatt, a kocsiban vagy szimplán akkor, ha jobb kedvre akar derülni vagy szívfájdalma van.

Az énekesnő 17 éves volt, amikor találkozott Ike Turner zenésszel, akihez 23 éves korában hozzá is ment. Csak később, a sztár zenéiből derült ki, hogy milyen toxikus házasságban élt 16 éven keresztül Tina. Férje mentálisan és fizikailag is bántalmazta. Ezután sem lett könnyebb a világsztár élete, ugyanis folyamatosan az exéről kérdezték, amit a menedzsere sem tudott leállítani, ráadásul Tinának emiatt gyakran visszatérő rémálma volt férje főszereplésével.

Aztán 1985-ben minden megváltozott, amikor Tina és Erwin Bach találkoztak. Erre a találkozásra pedig pont úgy került sor, mint egy romantikus filmben, a színész-producer feladata volt ugyanis felvenni az énekesnőt a reptéren és elszállítani a koncert helyszínére. Tina Turner korábban Oprahnak mesélt arról, hogy instant érezte a vonzalmat közötte és Erwin között:

„Szerelem volt első látásra. A leghelyesebb arca volt, nem lehetett nem észrevenni. Azt gondoltam: vajon honnan jött? Nagyon jól nézett ki. A szívem majd kiugrott a helyéről. Ez azt jelenti, hogy a lelkek találkoztak. A kezem is remegett.”

A néhai énekesnő a saját könyvében is leírta a találkozás történetét és azt, hogy mit is érzett pontosan:

„Azonnal észrevettem és éreztem az érzelmi kötődést. Figyelmen kívül hagyhattam volna, és hallgathattam volna azokra a hangokra, amik a fejemben azt mondták, hogy nem néztem ki jól aznap és amúgy sem kellene a romantikára gondolnom, mert annak sosincs jó vége. Ehelyett inkább a szívemre hallgattam. Kiléptem a komfortzónámból és priorizálni kezdtem, hogy megismerjem Erwint.”

A férfi kicsit másképp emlékezett vissza az első találkozásra, azt állította, hogy nem volt ideges, munkának fogta fel a dolgot, de nagyon jól kijöttek egymással.

50 évesen jött a lánykérés

Tina volt az, aki kezdeményezett és elárulta a férfinak, hogy nagyon kedveli őt és szeretne még vele találkozni. A 17 év korkülönbség egy kicsit sem ütközött ki a kapcsolaton, hamar egymásba szerettek, Erwin pedig Tina 50. születésnapján úgy döntött, hogy felteszi a nagy kérdést.

„Azt mondtam, nincs válaszom. Nem mondtam igent, nem mondtam nemet. A házasság tulajdonjog. Nem akartam többé az „enyém” dolgot. Elegem volt ebből”

– mondta Tina, aki korábbi házassága kudarca miatt sokáig bizalmatlan volt a férfiakkal kapcsolatban, néhány évvel később azonban meggondolta magát. 1995-ben a szerelmesek Svájcba költöztek, 2009-ben Tina Turner visszavonult. A legenda csaknem 70 éves volt, amikor úgy döntött, abbahagyja az éneklést és a turnézást, ugyanis úgy érezte, teljesen elfáradt.

Kép
forrás: Getty Images/Dave Hogan

27 év elteltével házasodtak össze

Bár megismerkedésük pillanatától kezdve kialakult közöttük egy kölcsönös vonzalom és szimpátia, Erwin még a lánykéréssel is megpróbálkozott, mégis majdnem 3 évtizedet kellett várnia arra, hogy szerelmét oltár elé vezethesse.

„Egyszer eljön az a pillanat az életben, amikor helyre kell tenni a dolgokat”

- – mondta ezzel kapcsolatban Oprahnak Tina.

Több mint 200 barát vett részt a 2013-ban megtartott esküvőn, amit saját svájci rezidenciájukon szerveztek meg. Bryan Adams énekelt, Tina pedig egy különleges fekete-zöld menyasszonyi ruhában kápráztatott el mindenkit.

Társ egy életre

Nyugdíjba vonulása után az énekesnőnek súlyos betegségekkel kellett szembenéznie: túlélte a bélrákot és a stroke-ot, majd 2016-ban veserákot diagnosztizáltak nála. Ekkoriban az eutanáziát fontolgatta, mert tudta, nagyon kicsi az esély arra, hogy túlélje ezt a pusztító kórt. Férje ekkor óriási gesztust tett felé: felajánlotta az egyik veséjét és azt mondta Tinának, hogy nem akar másik nőt vagy másik életet. A sztárt „lenyűgözte a hatalmas ajánlat”, a sikeres műtét után pedig megkönnyebbült, hogy túljutottak ezen is. Tina 82 évesen elmondta, szeretne teljesen visszavonulni a nyilvánosság elől, ekkor született meg a HBO dokumentumfilmje, egyfajta búcsúként a rajongóktól.

Ezek a gondolatok mindig emlékeztetni fognak minket a legendás énekesnőre:

Galéria / 9 kép

10 legendás idézet Tina Turnertől

Megnézem a galériát

A JOY magazin írása.

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

4 csillagjegy, akinek különösen szerencsés változást hoz az életébe a most beköszöntött Bika-szezon

A most beköszöntött Bika-szezon jó pár változást hoz a csillagjegyek életébe!

Kép
Szépség

Heti AKCIÓ: 5 kedvezményes árú arcszérum, amit imádnak a vásárlók

Hoztunk most pár olyan kedvezményes arcszérumot, amit a visszajelzések szerint tényleg érdemes kipróbálnod!

Kép
Életmód

Erre az állatjegyre különösen kaotikus időszak vár a kínai asztrológus szerint - teljesen betesz neki a Sárkány hónapja

Most mindent megtudhatsz arról, milyen emberek a kínai asztrológia szerint a Sárkány állatjegy szülöttei.

Kép
Sztárok

Elolvadtunk! 2 év után fotó készült Amber Heard kislányáról, a kis Oonagh hihetetlenül cuki

Amber Heard kislánya, Oonagh Paige már 3 éves, most pedig friss fotót láthatunk róla!

Kép
Sztárok

Tényleg együtt vannak? A Bridgerton család szereplőit együtt, kéz a kézben csípték el a fotósok - FRISS KÉPEK

Május 16-án érkezik A Bridgerton család 3. évadának első négy része, de Nicola Coughlan és Luke Newton pletykának már most is ad alapot bőven!

Kép
Életmód

A magas vérnyomás legjobb ellenszere: rengeteg vitaminban gazdag ez a szezonális étel

Valószínűleg gyermekkorunk nagy ellensége volt a sóska, aminek már csak a puszta látványától is annyira irtóztunk. Azonban felnőttünk, változunk, és egyre inkább próbálunk egészségesen étkezni, létezni, és igen, egyre inkább adunk teret az olyan ételeknek is, melyektől gyermekkorunkban egyenesen irtóztunk, hiszen belátjuk, hogy jótékony hatásai mellett még finomak is, ha a mi ízlésvilágunk szerint vannak elkészítve. A sóska pedig pontosan ebbe a kategóriába tartozik.