Érezte, hogy baj lesz? Tina Turner pár hónapja vészjósló bejegyzést tett közzé

Tina Turner
Forrás: DENIZE alain/Sygma/gettyimages

Promóciók

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

Facebook
Twitter
Pinterest

A tegnapi nap szinte egy emberként gyászolt a világ, ugyanis Tina Turner 83. életévében távozott az élők sorából.

A néhai énekesnő egészségi állapota nem volt a legjobb, sőt a halála előtti hónapokban rohamos gyorsasággal kezdett romlani. Azt nem tudni, hogy saját halálának közeledtét érezte-e, de valószínű sokat gondolt arra, mit kellett volna másképp csinálnia, amelyet egy Instagram bejegyzése is megerősít.

A veséim lettek az áldozatai annak, hogy nem vettem észre, hogy a magas vérnyomásomat hagyományos gyógyszerekkel kellett volna kezelni. Nagy veszélybe sodortam magam azzal, hogy nem voltam hajlandó szembenézni a valósággal. Túl sokáig hittem abban, hogy a testem egy érinthetetlen és elpusztíthatatlan bástya.

Olvasd el ezt is!

A 83 éves Turner a nemzetközi vese világnapon, március 9-én beszélt egészségügyi küzdelmeiről, és elárulta, hogy súlyos veszélynek tette ki magát, mivel nem vette komolyan az 1978-ban diagnosztizált magas vérnyomását.

Nem emlékszem, hogy valaha is kaptam volna magyarázatot arra vonatkozóan, mit jelent a magas vérnyomás, vagy hogyan hat a szervezetre. A magas vérnyomást normálisnak tartottam. Ezért nem igazán próbáltam tenni ellene.

Mivel állapotát nem kezelték, Turner 2009-ben agyvérzést kapott, amit 2013-ban követett egy második. Három évvel később, 2016-ban bélrákot diagnosztizáltak nála. Az orvosok eltávolították a belei egy részét, de veseproblémái súlyosbodtak.

Turner a magas vérnyomás kezelésének kellemetlen mellékhatásai miatt sokat szenvedett, ezért abbahagyta gyógyszereinek szedését, és homeopátiás módszereket próbált ki. Ez azonban veseelégtelenséghez vezetett, így férje, Bach adta neki a veséjét, hogy megmentse az életét. Tina utolsó éveiben igyekezett minél jobban felhívni a figyelmet ennek fontosságára és arra, hogy figyeljünk az egészségünkre.

Sok nagyszerű sztár veszítettünk el! Többek között a Jóbarátokból is!

Galéria / 7 kép

7 színész a Jóbarátokból, aki már elhunyt a sorozat bemutatása óta

Megnézem a galériát

2021-ben is sok nagyszerű hírességet veszítettünk el!

Galéria / 14 kép

Hollywoodi hírességek, akik elhunytak 2021-ben

Megnézem a galériát

A JOY magazin írása.

Videók

Promóciók

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

Kép
Szépség

10 frizura, ami teljesen elrontja a megjelenésed - olcsó és igénytelen hatást keltenek!

Bizony a klasszikusnak mondható frizurák között is akadnak olyanok, amik képesek egy másik, nem tervezett irányba elbillenteni az összképet.

Kép
Sztárok

Ben Affleck és Jennifer Lopez öt gyereket nevelnek együtt: így tud békésen működni mozaikcsaládjuk!

A legidősebb 17 éves, a legkisebb 11, három lány és két fiú. Ezek az arányok Jennifer Lopez és Ben Affleck családjában.

Kép
Sztárok

Valóra vált álmok! Avagy a sztárvilág 13 legszebb és legdrágább menyasszonyi ruhája

Ha valaki hát a sztárok bizony szeretik a lehető leglátványosabb formában megadni a módját annak a bizonyos nagy napnak, és ez alól a esküvői ruha sem kivétel.

Kép
Sztárok

„Ha ránézek a testemre, már nem csak a hibáimat látom” - interjú Szilágyi Szilvivel

A hónap témája: body positivity. Példaértékű hazai sztárok, akik bátran vállalják, hogy elfogadják, és szeretik a testüket! Elsőként ismerd meg Szilágyi Szilvi történetét!

Kép
Sztárok

#afilmamimeghatároz: Ez az a film, amit Erős Antónia már legalább százszor látott, mégsem tudja elkapcsolni, ha megy a TV-ben

A film, ami meghatároz cikksorozatunk első részében Erős Antónia mesélt nekünk meghatározó filmélményéről!

Kép
Sztárok

„Fontos, hogy az ember megtalálja, miként tud kikapcsolni” - interjú Olasz Renátóval

Az Aranyélet című sorozattal országos ismeretséget szerző Olasz Renátó 2023 márciusában átvehette a legjobb színésznek járó elismerést a Televíziós Újságírók Díja gálaestjén A Király miniszériában nyújtott alakításáért. Mi pedig kifaggattuk őt arról, mire készül a jövőben.