TikTok Bold Glamour filter: miért gerjesztett ekkora vitát a felhasználók között és tényleg annyira ártalmas-e, mint mondják?

TikTok Bold Glamour filter: miért gerjesztett ekkora vitát a felhasználók között és tényleg annyira ártalmas-e, mint mondják?
Forrás: TikTok @singhvikiofficial

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Facebook
Twitter
Pinterest

Újabb szépségfilter tarolta le a fiatalok kedvenc közösségi platformját, a TikTok-ot, de hatalmas botrány lett a vége.

Az elmúlt években mondhatni mindannyian megvakultunk, ami a különféle „arcmódosító” filtereket illeti, hiszen már észre sem vesszük, ha mondjuk TikTokon egy olyan tartalomgyártó videóját nézzük, aki éppen egy ilyet „visel”. Készítőik – elvileg – arra szánták őket, hogy a felhasználók általuk szebbnek, csinosabbnak érezhessék magukat, és ez az egész nem több, csak ártalmatlan játék. Tényleg így lenne?

Nem vagyunk ebben olyan biztosak, már csak azért sem, amilyen neveket kapnak ezek a filterek. Volt már „pretty babe”, „warm tan” és „hazel eyes”, most pedig itt van a „Bold Glamour”. Ezek valahogy már első hallásra, vagy inkább olvasásra azt az érzést keltik bennünk, hogy így, ahogy most vagyunk, nem számítunk elég csinosnak, barnának, szépszeműnek vagy varázslatosnak. Oké, nem is kell mindenkinek mindig annak lenni, de nem frusztráló mindez ezzel szembesülni?

Óriási vita a TikTok-on

Érdekes, de egyik korábbi szépségfilter körül sem alakult ki a neten akkora botrány, mint a nemrégiben elterjedt „Bold Gamour” körül, amelyet mindössze néhány nap leforgása alatt 8 milliónál is többen használtak a videóikhoz. Ez a filter gyakorlatilag nem csak instant és profin kisminkel, de keskenyíti is az arcvonalad, kisimítja a bőrhibáid, keskenyíti az orrod, nagyobbnak láttatja a szemed és az ajkaid, valamint vastagabbnak a szemöldököd. Valamit kihagytunk?

A TikTokon a „Bold Galmour” eleinte olyan szövegekkel terjedt, mint „ez a filter megmutatja, hogy néznél ki, ha tudnál sminkelni” vagy „pikk-pakk én is Kardashian lettem”, majd jöttek azok, amik úgy szóltak, hogy „ez a filter instant alázott rommá” és „örülök, hogy szivárványhányós és kutyafüles filterekkel nőttem fel, mert ez rémes”. Később már konkrét viták alakultak ki a komment szekciókban, egyre többen estek dühösen a filternek és azoknak, akik használják.

Van bármi baj a „Bold Glamour” filterrel?

A fentiekből szerintünk kiderülhetett már a számodra is, hogy a „Bold Galmour” és a hasonló szépségfilterek sok kárt tehetnek a felhasználók, különösen a fiatal nők, kamaszlányok mentális egészségében. Ezzel mind egyetérthetünk. Ha felteszik, szépnek, tökéletesnek érzik magukat, ha leveszik, a valóság olyan mértékben csapja őket arcul, hogy azt gondolhatják, hogy így már nem is elég jók. Ennek eredménye alacsony önbecsülés, önbizalom, testképzavar lehet, amivel aztán hosszú éveken át küzdhetnek. Éppen ezért mi azt tanácsoljuk, kerüld az ilyen filterek használatát, ha pedig úgy érzed, már most rossz hatással voltak rád, keress fel bátran egy szakembert, egy pszichológus segítséget nyújthat neked.

Nézd meg galériánkban, hogyan működik a „Bold Glamour” TikTok filter a gyakorlatban – videók!

Galéria / 6 kép

6 előtte és utána videó a TikTokról, ami rávilágít, mi a baj a Bold Glamour filter

Megnézem a galériát

Videók

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Kép
Shopping

Az egyetlen összetevő, amit keresned kell az öregedő bőr hidratálásához a szépségápolási termékekben

Az öregedést és a ráncok kialakulását sajnos nem tudjuk megakadályozni, viszont lassíthatjuk a folyamatot, ha megfelelő összetevőkkel rendelkező termékeket használjuk!

Kép
Stílus

Kopizd le a stílusát! Gigi Hadid már most viseli a 2024-es év legtrendibb dzsekijét

Az apucipő után itt az apudzseki! Gigi Hadid kedvenc darabjának nagy jövőt jósolnak a stílusszakértők, így mutatjuk is, hogy hol szerezheted be a saját darabodat!

Kép
Életmód

10 csillagászati jelenség, amit mi már nem láthatunk az életünkben

Üstökösök, aszteroidák, új bolygó, jégkorszak és még sok más... Megmutatjuk azokat a csillagászati jelenségek, amiket mi már valószínűleg nem fogunk látni az életünkben. Vagy inkább szerencsére?!

Kép
Sztárok

Hivatalos: Őt tartják a valaha élt legjobb színésznőnek a világon - több mint százezer szavazat érkezett!

A nézők szavaztak! Máris mutatjuk, hogy ki lett minden idők legjobb színésznője egy szavazás szerint! Te egyetértesz a döntéssel?

Kép
Sztárok

Barbra Streisand már nem hitt a szerelemben, az mégis rátalált - fotón a ritkán látott férje!

Barbra Streisand sokat csalódott, mielőtt megismerte álmai férfiját. Ő ritkán látott férje, James Brolin!

Kép
Életmód

Mutasd az alvásod, megmondom ki vagy! Alvásminőség javítása 12 egyszerű lépésben

Jó alváshoz idő kell – igen, de mi még? Alvásminőségünk nem csak a fáradtságérzetünkre, de fizikai és mentális egészségünkre, hangulatunkra is hatással van. Mindenki más-más óraszámot szán (tud szánni) az alvásra, sokan azonban nem is tudják, mennyire nem hatékonyan teszik mindezt. Mutatjuk, mivel lehet javítani a helyzeten!