TikTok Bold Glamour filter: miért gerjesztett ekkora vitát a felhasználók között és tényleg annyira ártalmas-e, mint mondják?

TikTok Bold Glamour filter: miért gerjesztett ekkora vitát a felhasználók között és tényleg annyira ártalmas-e, mint mondják?
Forrás: TikTok @singhvikiofficial

Életmód

6+1 dolog, amit egy modern és sikeres nő nem csinál már 2023-ban a közösségi médiában

Promóciók

„A legpontosabb beszámoló Monroe életéről és haláláról” - olvass most bele az Istennő - Marilyn Monroe titkos életei című könyvbe

Facebook
Twitter
Pinterest

Újabb szépségfilter tarolta le a fiatalok kedvenc közösségi platformját, a TikTok-ot, de hatalmas botrány lett a vége.

Az elmúlt években mondhatni mindannyian megvakultunk, ami a különféle „arcmódosító” filtereket illeti, hiszen már észre sem vesszük, ha mondjuk TikTokon egy olyan tartalomgyártó videóját nézzük, aki éppen egy ilyet „visel”. Készítőik – elvileg – arra szánták őket, hogy a felhasználók általuk szebbnek, csinosabbnak érezhessék magukat, és ez az egész nem több, csak ártalmatlan játék. Tényleg így lenne?

Nem vagyunk ebben olyan biztosak, már csak azért sem, amilyen neveket kapnak ezek a filterek. Volt már „pretty babe”, „warm tan” és „hazel eyes”, most pedig itt van a „Bold Glamour”. Ezek valahogy már első hallásra, vagy inkább olvasásra azt az érzést keltik bennünk, hogy így, ahogy most vagyunk, nem számítunk elég csinosnak, barnának, szépszeműnek vagy varázslatosnak. Oké, nem is kell mindenkinek mindig annak lenni, de nem frusztráló mindez ezzel szembesülni?

Óriási vita a TikTok-on

Érdekes, de egyik korábbi szépségfilter körül sem alakult ki a neten akkora botrány, mint a nemrégiben elterjedt „Bold Gamour” körül, amelyet mindössze néhány nap leforgása alatt 8 milliónál is többen használtak a videóikhoz. Ez a filter gyakorlatilag nem csak instant és profin kisminkel, de keskenyíti is az arcvonalad, kisimítja a bőrhibáid, keskenyíti az orrod, nagyobbnak láttatja a szemed és az ajkaid, valamint vastagabbnak a szemöldököd. Valamit kihagytunk?

A TikTokon a „Bold Galmour” eleinte olyan szövegekkel terjedt, mint „ez a filter megmutatja, hogy néznél ki, ha tudnál sminkelni” vagy „pikk-pakk én is Kardashian lettem”, majd jöttek azok, amik úgy szóltak, hogy „ez a filter instant alázott rommá” és „örülök, hogy szivárványhányós és kutyafüles filterekkel nőttem fel, mert ez rémes”. Később már konkrét viták alakultak ki a komment szekciókban, egyre többen estek dühösen a filternek és azoknak, akik használják.

Van bármi baj a „Bold Glamour” filterrel?

A fentiekből szerintünk kiderülhetett már a számodra is, hogy a „Bold Galmour” és a hasonló szépségfilterek sok kárt tehetnek a felhasználók, különösen a fiatal nők, kamaszlányok mentális egészségében. Ezzel mind egyetérthetünk. Ha felteszik, szépnek, tökéletesnek érzik magukat, ha leveszik, a valóság olyan mértékben csapja őket arcul, hogy azt gondolhatják, hogy így már nem is elég jók. Ennek eredménye alacsony önbecsülés, önbizalom, testképzavar lehet, amivel aztán hosszú éveken át küzdhetnek. Éppen ezért mi azt tanácsoljuk, kerüld az ilyen filterek használatát, ha pedig úgy érzed, már most rossz hatással voltak rád, keress fel bátran egy szakembert, egy pszichológus segítséget nyújthat neked.

Nézd meg galériánkban, hogyan működik a „Bold Glamour” TikTok filter a gyakorlatban – videók!

Galéria / 6 kép

6 előtte és utána videó a TikTokról, ami rávilágít, mi a baj a Bold Glamour filter

Megnézem a galériát

Videók

Életmód

6+1 dolog, amit egy modern és sikeres nő nem csinál már 2023-ban a közösségi médiában

Promóciók

„A legpontosabb beszámoló Monroe életéről és haláláról” - olvass most bele az Istennő - Marilyn Monroe titkos életei című könyvbe

Kép
Sztárok

A képek magukért beszélnek! Sokak szerint ezek a felvételek a bizonyítékai annak, hogy semmi kémia nincs már Hailey és Justin Bieber között

Hailey és Justin Bieber házasságáról sok pletyka kering, most itt egy újabb jel, ami sokak szerint arra utal, hogy valami nincs rendben köztük!

Kép
Szépség

SJP és Jennifer Aniston már imádja! Egy új hajtrend, aminél nincs tökéletesebb őszülő hajhoz

Ősz hajszálak, őszülő hajtő? Ma már ebben nincs semmi ciki, sőt! Nézd meg, hogyan hordják a hajukat a legnagyobb hollywoodi sztárok!

Kép
Sztárok

Conchita Wurst férfiasabb, mint valaha: 9 év telt el azóta, hogy megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált, ma már szinte rá sem ismerni

Kilenc évvel ezelőtt mindenki ledöbbent, amikor egy estélyit viselő, gyönyörű, szakállas nő lépett a színpadra. A nevét pedig mindenki azonnal megjegyezte: Conchita Wurst.

Kép
Életmód

Elveszettnek érzed magad a munkahelyeden? Próbáld ki az Anti-Goals trendet, ami igazi változást hozhat a karrieredben

Ha összeállítod, mik az úgynevezett „anti-céljaid” a munkádban, sokkal lelkesebbé és motiváltabbá válhatsz.

Kép
Sztárok

Zsák a foltját! Sztárcsemeték, akik szintúgy egy híresség gyerekébe szerettek bele

A hírességek világát néha sokkal több romantikus szál köti össze, mint ahogy azt először gondolnánk!