Ezt hívják hosszú póráznak – thaiföldi útra küldtem a férjemet a születésnapján. Amit a barátaimtól kaptam ezért, azt nem tettem zsebre

férfi,úszás,tenger,naplemente,nyaralás
Facebook
Twitter
Pinterest

Az, hogy mennyire másként gondolkodom a párkapcsolati játékszabályokról, mint az ismerőseim nagy többsége, év elején vált világossá számomra. Februárban ugyanis megleptem a férjemet egy thaiföldi úttal. Illetve, ha pontosan akarunk fogalmazni, elküldtem őt Thaiföldre egy barátjával, amivel – számomra meglepő intenzitású – rosszindulatú megjegyzéscunamit szabadítottam magamra.

A férjemmel tizennégy éve vagyunk együtt, és bár ez a „holtomiglan-holtodiglan” műfajában még kispályás teljesítmény, irigylésre méltó harmónia van közöttünk. A „titok”, amelynek hallatán nőtársaim egy része ideges fészkelődésbe kezd és a vállát rángatja, más meg leereszkedő mosollyal baleknak címkéz, egyszerű: nem akarok mindenről tudni, amit a férjem csinál.

Nem vagyunk összenőve

A párom szakács, akinek a fantáziáját mindig is nagyon izgatta az ázsiai gasztronómia. Ám mivel a repülőjegy Thaiföldre meglehetősen borsos árú, pontosan tudtam: együtt nem valószínű, hogy eljutunk oda. De miért is ne mehetne el nélkülem? Elvégre nem vagyunk összenőve!

Titokban megszerveztem, hogy egy barátja kint fogadja őt, megvettem neki a repülőjegyet, és elintéztem a munkahelyén a helyettesítést. A meglepetés abszolút telibe talált, a férjem órákig megszólalni se tudott. Egyszerre volt végtelenül lehangolt, hogy ezt a bakancslistás tételt nem együtt éljük át, dühös, hogy a háta mögött szervezkedtem, ugyanakkor hálás, boldog és meghatott, amitől olyan eufória járt át, mintha csak én kaptam volna ajándékot.

A meglepetésnek hamar híre ment, baráti társaságunk pedig egyszeriben két táborra szakadt. Akadtak – megdöbbentően kevesen –, akik elismerően csettintettek, és őszintén örültek az izgalmunknak. A többség azonban vegyes érzésekkel fogadta a hírt. A férfiak tekintete elpárásodott, és hitetlenkedő csodálattal néztek rám, ami az elején roppant hízelgő volt, egy idő után azonban rém kellemetlen, ezzel párhuzamosan ugyanis barátnőik, feleségeik szája csíkká merevedett. Ha volt is férfi, aki heherészve megreszkírozta a kérdést asszonyának, hogy „Te mikor fogsz engem elengedni Thaiföldre?”, kivétel nélkül egy foghegyről odaszisszentett választ kapott („Azt lesheted…”, vagy „A nagy francokat…”), amitől beállt a kínos csönd.

Tovább olvasok
Tovább olvasok
Életmód

A pillangóhatás erősebb, mint gondolnád

Vajon egy pillangó szárnycsapásai Brazíliában képes tornádót előidézni Texasban? A válasz határozott igen - állapította meg Edward Lorenz meteorológus.

Életmód

Nehéz elhinni, hogy ezeket a képeket nem manipulálták

A képek nagy része optikai csalódás: a természet megvicceli a szemünket vagy mi magunk képzelünk oda valamit?! – CSODÁS KÉPEK!

Életmód

Nagyot szólt a magyar dizájn Londonban

London a világ egyik dizájnfővárosa, nem véletlenül szerveznek minden évben több csúcstalálkozót, konferenciát, kiállítást és vásárt is ott. Ezek közül az egyik legrangosabb a London Design Fair, amelyen idén 11 alkotó tette fel a dizájntérképre Magyarországot.

Stílus

Csapj le a legmenőbb őszi kabátokra 10.000 Ft alatt!

Még mindig nem szerezted be az idei legtrendibb őszi kabátodat? Segítünk!

Sztárok

Nézd meg a szexi lelkészt, mielőtt letörli magát az Instagramról!

Semmi sem lesz olyan forró ma, mint Oskar, a svéd crossfit lelkész, aki egy csapásra az Instagram sztárja lett.

Egyéb

Csomagolj és vidd!

Egy szép kivitelezésű papírtáska, amelybe az ajándékainkat csomagoljuk, vagy személyes dolgainkat visszük nap mint nap, mindig egy kis eleganciát kölcsönöz tárgyainknak, és ezzel lényegében nekünk.

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem