Te be mernél költözni Freud házába?

freud,terápia
Forrás: freud.org.uk

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Facebook
Twitter
Pinterest

Mostantól virtuálisan is bejárhatod a világ leghíresebb pszichoanalitikusának londoni házát, hogy még plasztikusabb legyen az élmény.

gif

Victor Hugo drámaíró kicsit brit, kicsit francia Csatorna-szigetekhez tartozó elegáns, buja növényekkel benőtt Guernseyn álló háromemeletes, óceánra néző villája után a legendás pszichoanalitikus, Sigmund Freud londoni háza is felkerült bakancslistánkra. Még 2020-ban szeretnénk személyesen is körbejárni házukat kívül-belül. Megpihenni a szobában, ahol a belsőépítészetért rajongó Hugo A nyomorultakat (1862) írta, vagy, ahol Siggie (így szólította az édesanyja) a terápiákat folytatta.

A pszichoanalízis bibliájaként jegyzett Álomfejtés című könyv szerzője és lánya, Anna a nácik elől menekült Bécsből Londonba. A mester húgai nem voltak elég gyorsak, őket koncentrációs táborokba hurcolták, ahonnan nem tértek vissza soha.

Kattints a kép felfedéséhez!

A tudós azonban sokkal szerencsésebb volt náluk, valamennyi értékes festményét, könyvét, bútorát, köztük a mostanra híressé vált kanapéját, amelyen a terápiákat folytatta, sértetlenül szállíttatta át a brit fővárosba 1938-ban. Mindhiába, mert ekkor már súlyos beteg volt.

Freud a mértéktelen szivarozástól szájrákos lett. Egy évvel később elhunyt. A házat lánya örökölte, aki valójában legnagyobb mesterműve: Anna Freud (1895-1982) a gyermekpszichológia megalapítójaként írta be magát a történelembe. Mivel gyermekei nem születtek, úgy rendelkezett, hogy halála után apja házából múzeum legyen. A londoni Freud Múzeum 1986-ban nyitotta meg kapuit a látogatók előtt, azonban csak a közelmúltban vált virtuálisan bejárhatóvá.

Galéria / 12 kép

Freud londoni és bécsi otthona

Megnézem a galériát

Freud házával ellentétben a badass zeneszerző, Serge Gainsbourg párizsi kéjbarlangja közel harminc éve érintetlenül áll, örököse Charlotte múzeummá szeretné alakíttatni, de idáig...

Tovább olvasok

Videók

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Kép
Stílus

Ebben rejlik Ázsia divatjának varázslatossága: ezeket a titkokat őrzik kedvenc desztinációink tradicionális öltözetei

Ázsia varázslatos világa egyrészről a hagyományos viseletekben rejlik! Most megmutatjuk mi áll a divat középpontjában kedvenc országainkban!

Kép
Szépség

4 középhosszú frizura, amit 40 felett érdemes kipróbálni idén nyáron - 10 évvel fiatalabbnak tűnsz tőle!

Ezek a hajtrendek tarolnak 2024 nyarán a 40 év feletti nők körében! Ezek a középhosszú frizurák megérnek egy próbát, már csak azért is, mert legalább 10 évet fiatalítanak.

Kép
Életmód

Észre sem veszed milyen pszichológiai trükköt alkalmaznak a Bridgerton készítői: ezzel a zenei csellel láncolnak magukhoz!

Gondolkoztál már azon, miért szereted olyannyira A Bridgerton családot? Mi megmondjuk! Nem csupán a csodás jelmezek, a meseszép helyszínek, a forró szerelmi szálak és Lady Whistledown élces társadalmi meglátásai miatt, hanem a sorozatban játszott zenékért is. Hiszen rengeteg modern számot hallhatsz klasszikus köntösbe bújtatva.

Kép
Életmód

Kinek van igaza? Ki nem állhatta Colin és Penelope intim jelenetét a Bridgerton-rajongótábor egyik fele! - Így érvelnek

Alig vártuk a Bridgerton 3. évadának második felét, hogy kiderüljön, miként alakul a kémia Colin és Penelope között. Ilyen intim jelenetre azonban nem számítottunk!

Kép
Életmód

Erre a 4+1 dologra figyelj, ha all-inclusive nyaralást tervezel a családnak

Az all-inclusive nyaralás sokak számára vonzó lehet, azonban, ha gyermekekkel mennél, ezeket a tanácsokat érdemes megfogadnod!

Kép
Életmód

10 hazai kisváros, ahová érdemes ellátogatni a nyáron

Mindegyiknek egyedi a hangulata, amibe érdemes belekóstolni egy hétvégi kirándulás alkalmával!